Skocz do zawartości

Pomoc

papi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok, mam tu coś

SIŁOWNIA A KRĘGOSŁUP

po dzisiejszych cwiczeniach, strasznie mnie plecy bolą, zreszta jak po kazdych cwiczeniach odczuwam tam bole - cwiczenia staram sie wykonywac poprawnie, plecy zawsze proste, itp

ale chcialbym sie dowiedziec jakie stosowac cwiczenia by jak najmniej obciazac kregoslup?

wole nei ryzykowac :/

Opublikowano

mm, zabawy z sztanga jak siedze, czyli jakies tam podnoszenie zza plecow itp,

jak stoje z sztanga i np. na biceps robie, martwy ciag to juz wogole, dziwne uczucie,

no i co najgrosze przy wyciskaniu na laweczce prostej ;/

Opublikowano

na Twoim miejscu zrezygnowałbym z martwego ciągu- bez pasa łątwo o nieodpowiednią technike

Co do ławki poziomej również tak mam, ale jedynie przez chwile, gdy podnosze się po serii

Opublikowano

efedryne :F

thermo speed slaby jest, ja to potem jak tabletki jadlem i rezultatow jako tako zdumiewajacych nie bylo ;/

chociaz z poczatku bylo syto, pocilem sie mjak swiniaczek ;d

polecilbym CI scorcha firmy MAN chyba, kumpel zachwalal sobie okropnie

Opublikowano

Nie będę już brał białka, bo chudnę jak japierdo&%, chcę resztę dać pannie swojej, łazi na aerobik i inne bzdety, może to pić po treningu, czy jej wąsy wyrosną?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ćwiczę na siłowni od pół roku i mam nawet niezłe wyniki, ale ostatnio zauważyłem, że mam strasznie nierówne mięśnie. To znaczy prawa ręka jest w porządku, ale lewa( biceps, przedramię i triceps) jest o wiele mniejsza :/ Da się coś z tym zrobić? Czytałem, że biceps można wyrównać poprzez ćwiczenie uchwytu młotkowego.

Opublikowano

wiele osob ma dysproporcje, szczegolnie jesli chodzi o miesnie ramion. po czasie powinna ona jednak byc coraz mniej widoczna.

zadbaj o technike, wykonuj wiecej wyizolowanych cwiczen, najlepiej na hantlach.

Opublikowano

Pewnie jesteś praworęczny? Nic dziwnego że są dysproporcje, skoro większoość czynności wykonujesz tą ręką. U mnie jest to widoczne na przedramieniu.

Opublikowano (edytowane)

U mnie na całej lewej, nawet biceps jest jakby trochę krótszy. Najśmieszniejsze jest to, że pomimo mniejszego napompowania lewej jest ona silniejsza od prawej :D

Edytowane przez szaden
Opublikowano

Mamy 2 przypadki.

1.

5 serii po kilka cwiczen. Po każdej serii 1 minuta przerwy

2.

5 serii po kilka cwiczen. Po każdej serii 10 minut przerwy.

Ma to jakieś znaczenie? Tzn czy to prawda, że im krótsze przerwy po serii tym ćwiczenia są efektywniejsze?

Opublikowano (edytowane)

Jestem praworęczny, lewą rękę mam słabszą ale lewy biceps i lewą pierś klaty są większe ;/ Chyba genetyka, albo od tego, że kiedyś spałem nie na wznak tylko na boku

Edytowane przez stabik