fazzeer 15 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 (edytowane) Zła dieta. Każdy posiłek komponuj tak, żeby zawierał dobrej jakości : białko, tłuszcze, warzywa. Węglowodany dołóż przed i po treningu, ciężko mi powiedzieć ile tego wszystkiego, bo nic o tobie nie wiem. Nie mart się o IG, pamiętaj, że IG zmienia się wraz z tym jak komponujesz posiłek. Dołożysz ogórka i paprykę do kurczaka z ryżem ? Już IG jest inne (mniejsze) Ważna jest ogólna liczba kalorii i poszczególnych składników. Jak zjesz basmanti zamiast brązowego to nic się nie stanie. Pamiętaj jakość i ilość. 'Spalenie mięśni', a ile teraz ich masz ? Jak ćwiczysz ? Spalacz to nie cud, jeśli będziesz źle jadł, źle trenował, źle odpoczywał, to on sam nic nie zrobi. Edytowane 26 Stycznia 2012 przez fazzeer Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Jak bym spalal to sadze ze bym pomyslal o glutaminie Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Dieta bardzo dobra, chociaż skoro cie stac na tyle mięsa to i na warzywka do każdego posiłku powinno starczyć. Chociaż jako ostatni posiłek dodałbym twaróg + oliwa/olej. Żeby nie popalić mięśni tylko bcaa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Manor 645 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 A propos bcaa, bierzecie aminokwasy? Polecacie jakieś? Słyszałem, że to podstawa suplementacji diety, co by masę mięśniową budować, aczkolwiek nigdy jeszcze nie próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Labtec 3 643 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 Uzywam Amino Energy od Optimum, zauwazylem ze moge z 2 dluzej na treningu cwiczyc i szybciej opdpoczywam na tym jesli bez kofeiny to tez Amino X jest dobre Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 BCAA biore tylko przed i po bieganiu na redukcji. Efekty w postaci zachowania mięśni iprzy gubieniu tłuszczu rewelacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2012 A propos bcaa, bierzecie aminokwasy? Polecacie jakieś? Słyszałem, że to podstawa suplementacji diety, co by masę mięśniową budować, aczkolwiek nigdy jeszcze nie próbowałem. Polecam te, dobry skład. http://sklep.kfd.pl/hi-tec-bcaa-tst-500-p-1666.html?osCsid=9299a32f23eafe607440da0cc5558630 Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Zrzucanie wagi nie jest dla mnie. Zrzuciłem 10 kg (obecnie ważę 60 kg ) i czuję się fatalnie.Wolę być zmasowany niż jak teraz tym bardziej że czuję większe spadki w mięśniach niż w tłuszczu.Chce nabrać trochę dobrej masy co myślicie o wzięciu kreatyny . Jadłem ją ostatnio z pół roku temu chyba kupię Xpand ale czekam na wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 (edytowane) Kreatyna zawsze spoko, Xpand osobiście mnie zawiódł, ale nie ma sensu odradzanie, bo większość ludzi ma pozytywne wrażenia, także warto sprawdzić. Ja sam zamierzam teraz stawiać już tylko i wyłącznie na mono (oprócz tego białko lub bcaa i to tyle z odżywek). Najlepsze efekty siłowe i masowe (oczywiście mówię o tym, co zostaje, a nie o złapanej wodzie). W sumie nie wiem, co więcej Ci powiedzieć, jak coś to pytaj. Edytowane 1 Lutego 2012 przez kotlet_schabowy Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Mi ładnie szło jak robiłem mix mono+ jabłczan. mono zielone vitalmaxa , jabłczan cm3. Najlepiej wychodzi cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Kupiłem cm3 . Czy przy tej diecie co podałem wyżej mogę liczyć na przyrosty czy dorzucić węgli? Dodatkowo zostało mi 50 zł na jakiś dodatek do tej kreatyny więc może wezme mono jakieś. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 (edytowane) Fajnie jakbyś coś napisał więcej o sobie bo co my tobie mamy powiedzieć? Nie wiadomo ile masz lat, ile ważysz, ile masz wzrostu , nic o tobie nie wiemy. W diecie nawet nie podałeś gramatury. Z pustego to i salomon nie naleje Edit: W dodatku pytasz o przyrosty a w poprzednim poscie mówisz o redukcji. Edytowane 2 Lutego 2012 przez canabis Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 18 lat waga 73 kg wzrost 173 cm.Pytam o przyrosty bo za bardzo się pośpieszyłem z zrzucaniem wagi zostawię sobie jedynie aeroby po treningach a spalacze odstawie narazie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 2 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 Zrzucanie wagi nie jest dla mnie. Zrzuciłem 10 kg (obecnie ważę 60 kg ) i czuję się fatalnie.Wolę być zmasowany niż jak teraz tym bardziej że czuję większe spadki w mięśniach niż w tłuszczu.Chce nabrać trochę dobrej masy co myślicie o wzięciu kreatyny . Jadłem ją ostatnio z pół roku temu chyba kupię Xpand ale czekam na wasze opinie. 18 lat waga 73 kg wzrost 173 cm.Pytam o przyrosty bo za bardzo się pośpieszyłem z zrzucaniem wagi zostawię sobie jedynie aeroby po treningach a spalacze odstawie narazie. Widze że przyrosty to ty masz niezłe Posiłki masz dobre. Teraz ułóż ilościowo je tak żebys miał 2-2,5g białka na kg masy ciała, 4-6 węgli i ok grama tłuszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 4 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2012 brałem różne bcaa, teraz lecę z bcaa xplode olimpu. niezłe w smaku, trochę kwaśne. bcaa biorę zawsze, czy redukcja czy masa(teraz). Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 5 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2012 problem taki mam. Po tym jak robie pompki na poręczach dosyć mocno bolą mnie okolice lewego obojczyka. Boli parę sekund i przestaje, jak dotykam to nic. Tylko przy tym ćwiczeniu. W czasie robienia nic nie boli, dopiero jak zejdę z poręczy to mnie nakuhwia. Spotkał się ktoś z was z takim czymś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Mam tak z prawym barkiem za każdym razem jak zrobie za krótką rozgrzewkę albo jeśli wezme obciążenie zbyt duze w plecak. Problem moze lezec w tym samym. Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 6 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2012 Problemem jest technika a dokładniej zbyt słaba praca tricepsu.Spróbujcie się maksymalnie skoncentrować na tym mięśniu, gdyż najprawdopodobniej nieświadomie opuszczacie lekko ramiona i przenosicie obciążenie na barki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Czy chodzenie na silownie bez supli ma sens? Diete moze bym jakas tam zdzierzyl na mase, ale suple to chyba za drogi interes. 170cm~52kg, wiem wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Dobra dieta jest droższa od suplementów Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 To jaki bylby mniej wiecej koszt bialka na miesiac? Zadne ambitne zapieprzanie 7dni w tygodniu na silownie, 2/3x max na pare godzin po zajeciach i w weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 2 filety z kurczaka w dni treningowe na dobry początek :F Zacząłeś coś w ogóle ćwiczyć czy teoretyzujemy sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza
sosnaa 1 205 Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 na co ci białko, zacznij więcej jeść i idź na siłkę, na początku przyrosty są nawet bez dobrej diety. Cytuj Odnośnik do komentarza
Owiec 281 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Teoryzujemy, bo mysle czy chce mi sie kupowac karnet na silke. Za kazdym razem jak sie zaczne bawic w domowe sposoby (pompki, brzuszki, podciaganie) to mi sie nudzi po miesiacu, bo nie widze zadnej roznicy poza tym, ze moge robic wiecej powtorzen. @sosna - jesc wiecej, jakie to proste. Dzieki mojej magicznej przemianie materii moge jesc codziennie hamburgery o 4 w nocy i isc od razu spac, a nie przytyje. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 19 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 To zamiast jeść 2 hamburgery jedz 6 bo takie biadolenie na metabolizm to po prostu usprawiedliwianie siebie. Tez ważyłem 56 przy 178 i tak gadałem. jeść więcej to było dla mnie jedzenie 4 kanapek zamiast 2 na kolacxje i sniadanie+ obiadek. Poczytałem, pouczyłem sie na własnych błędach (pyzy ) i teraz wiem ze nie ma takiego czegoś jak nie da sie. Trzeba chcieć. Ułóż diete, jakieś 5 posiłków(ja na to mówie laikom obiadów ) , do tego jakas jajecznica z 4 jaj, twarożek na noc i stopniowo powinno sie iśc w góre. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi