El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Dzięki Zawsze mam zagwozdkę. Wprawdzie na opakowaniu jest napisana instrukcja.Jak zrobić izotonika, czy jakieś hiper coś tam, coś tam, napoje. Jednak, dziwnym językiem to opisane jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 to ja mam pytanie czy ma sens np rozrobienie Carbo w wodzie a potem w tym białko i wypic naraz ? czy tez lepiej najpierw carbo a bialko dopiero po chwili ~30 minut Wypij carbo i po jakiś 5 minutach białko. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 to ja mam pytanie czy ma sens np rozrobienie Carbo w wodzie a potem w tym białko i wypic naraz ? czy tez lepiej najpierw carbo a bialko dopiero po chwili ~30 minut Możesz na raz Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Pewnie że można,ale smakowo lepiej wychodzi osobno,carbo na ogół jest owocowe,białka waniliowe,zresztą malto z carbo szybko się wchłania i jak wypijemy białko,to ono będzie już krążyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość szpic Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Carbo Kiwi Bialo Banan wiec moze byc wesolo Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Sam sobie odpowiedz na pytanie, czy jesteś gotów na taką mieszankę, zresztą pierwsza próba rozwieje wątpliwości. Bo pod względem działania, to raczej nie ma przeciwwskazań. Jak dla mnie to z samych względów smakowych lepiej osobno. Poza tym nawet jakby carbo i białko miało ten sam smak, to i tak są zupełnie różne rodzaje "koktajli", to jak mieszanie oranżady z kakao (upraszczając). Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Ja podobnie myślę. Po treningu mam carbo, popijam je sobie idąc do domu, więc schodzi z 20 min i wtedy po białko sięgam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) Przestałem zwiększać masę. Robiłem wszystko, żeby przybyło mi kilogramów, a jednak dalej stałem z wagą. (59kg > 64kg). Zaszły zmiany optyczne proporcji ciała, jednak chcę dalej "rosnąć". Miałem teraz tydzień przerwy (prócz domowych treningów - różne formy pompek), dieta w ogóle nie trzymana przez ten okres. Wracam z 'wakacji' i zaczynam znowu ogarniać michę. Dwa miesiące treningu zaowocowały zwiększoną siłą (bez żadnych wątpliwości) i przybyło centymetrów tu i ówdzie. Miałem niestety przygodę z przyczepem naramiennego i trójgłowego (stąd ponad tydzień wakacji). Byłem na prowizorycznej siłowni, bo inaczej tej rudery nazwać się nie da. Zauważyłem, że przestało boleć. Nie wspierałem się żadnymi preparatami. Yaczes, jak sprawa wygląda u Ciebie? Obrałem sobie za cel by ważyć co najmniej 67kg do 1 lipca, a 68kg byłoby super. Teraz liczę na Waszą pomoc. Co dokupić sobie do białka (UNS WPC Econo), żeby uzupełniać braki w diecie? Pracuję, jak również uczęszczam na uczelnie, dlatego zdecydowałem się na suplementacje. Mam dość długą drogę z siłowni do domu, weźcie to pod uwagę. Warto zainteresować się Carbo? Edytowane 5 Maja 2012 przez Fisiu Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Przy takiej wadze na pewno carbo. Cytuj Odnośnik do komentarza
sven 1 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Pytania mam: 1) Na razie celuje w mase. Czy robić serie tak jak do tej pory (4 serie po 12,10,20 i 8 powtórzeń) czy może zmienić na 3 serie, np. po 12,10,8? Czy jakieś inne kombinacje powtórzeń? 2) Na siłownie chodzę co dwa dni i zawsze tam ćwiczę brzuch (tylko na siłowni, w domu już nie). Czy jeśli np. robie ćwiczenie na mięśnie skośne brzucha w poniedziałek to w środę równiez mogę je robić czy dać odpocząć tym partiom, tak jak w przupadku innych ćwiczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 przy masie przedział powtórzeń w serii jest optymalny miedzy 8 a 12, nie wiem po wciskasz na trzecią serie 20 (?). jak staż nie większy jak pół roku, to leć z FBW (full body workout) np. 3 x wyciskanie na klate, 3 x wiosłowanie sztangą w opadzie, 3 x podciąganie sztangi do klatki/szyi , 3 x wznoszenia hantli bokiem. masz 12 serii na jednej sesji treningowej - wystarczy. trening 3 , max 4 razy w tygodniu. liczbe serii w każdym ćwiczeniu ustaw sobie tak, żebyś nie przekraczał 14 serii na jednym treningu. dropy w seriach (np. 12, 10 , 8 ...) rób tylko w ćwiczeniach wielostawowych z dokładaniem ciężaru po każdej serii w danym cwiczeniu. w ćwiczeniach izolowanych używaj stałego ciężaru przy 12 lub 10 powt. na serie (ciężar dobierz tak, żebyś zachował poprawną technike do ostatniego powt.). generalnie 3, max 4 (przy wypasionej diecie i lajtowej robocie) sesje treningowe w tygodniu. brzuch możesz co drugi dzień, ale jak z obciążeniem to 2 razy w tyg. wystarczy Fisiu - jedz dużo, bo mało cie chłopaku Cytuj Odnośnik do komentarza
sven 1 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 oczywisice chodzilo o 12,10,10 i 8 powtorzen chyba wiec zostane przy takim systemie z 4 seriami,, obciazenie ofkoz przy kazdej się zwiększa Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 (edytowane) Fisiu - jedz dużo, bo mało cie chłopaku Staram się, jak mogę. Jestem niski, krótki jest też mój staż, stąd też dość niska waga. Po powrocie do domu odnawiam zapasy żarcia, zamawiam 2-4kg białka, 2kg carbo i ognia. Motywacja jest Mam pytanie dodatkowe, ale to już w temacie 'Odżywianie'. Edytowane 5 Maja 2012 przez Fisiu Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Moj przyczep nie bolal do dzisiaj - nosilem 50kg worki i znowu czuje dyskomfort 7 dzien przerwy od silki. Animal flex + naproxen + dicloratio i niestety to combo pomoglo tylko na stawy chyba Cytuj Odnośnik do komentarza
sven 1 Opublikowano 5 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Jakie ćwiczenia polecacie na górne partie klatki piersiowej? Jutro postaram się wrzucić mój plan tygodniowy do oceny Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Ręka wygląda na to że zdrowa, bez żadnych wspomagaczy. Czuję przypływ siły po odpoczynku. Zakupy zrobione, dieta jest, 5kg białka i 3kg carbo przyjechało dziś kurierem, można ćwiczyć Zobaczymy co to będzie. Sven, przeszukaj atlas ćwiczeń (np. KFD) i wybierz coś dobrego dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza
sven 1 Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 jakich rękawiczek na siłowni używacie i jakie byście polecali? Bo na allegro jest masa typów (skórzane, materiałowe, z pełnymi palcami, bez palcy, usztywniane, itp itd) i w sumie nie wiem które byłyby najlepsze. Czekam na jakąś opinie Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Ja nie uzywam. Fisiu mialem napisac Ci jak zmodyfikowalem trening, zeby nie napyerdalalo, ale skoro juz ok to nie bede sie produkowal. Cytuj Odnośnik do komentarza
M4c 23 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 jakich rękawiczek na siłowni używacie i jakie byście polecali? Bo na allegro jest masa typów (skórzane, materiałowe, z pełnymi palcami, bez palcy, usztywniane, itp itd) i w sumie nie wiem które byłyby najlepsze. Czekam na jakąś opinie Po co Ci rękawiczki? Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 (edytowane) IMO przydaja sie jedynie ze wzgledu na higiene jesli cwiczy sie w jakiejs mordowni/silce gdzie nie myja ciezarow/maszyn. Edytowane 10 Maja 2012 przez Dave Czezky 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
sven 1 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 chociażby dlatego że jest dużo wygodniej i ma się pewniejszy chwyt? chociazby gdy człowiek jest już mokry w trakcie treningu a ćwiczy np. hantlami bez żadneogo ogumienia tylko z gładkiego metalu (jakie są np na mojej siłowni od 1kg do 10) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 IMO chwyt jest gorszy. Im grubsza reakwiczka tym gorszy chwyt. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 (pipi)enie, a pot? W życiu bez rękawiczek bym nie ćwiczył. Ślizga się wszystko i ciężko wtedy złapać sztangę porządnie, np przy MC. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 A co Wy tam macie gladkie sztangi czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 Przy wiekszej ilości serii MC nie dałbym rady bez rękawiczek. No i robia mi sie odciski prócz do mc rękawiczki to rzecz zbędna dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi