Skocz do zawartości

Pomoc

papi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiosłuje 120

!!! 

masz na myśli takie wiosłowanie na ćwierć ruchu ? do tego nikt nie potrzebuje pasa

Ja miałem ostatnio niezlą beczke jak doje.bałem cięzaru na przysiady i miałem ból mięsni na 2 dzien....brzucha  

to nie beczka, tylko słabe stabilizatory, czyli wewnętrzne warstwy mięśni brzucha. nie zrobisz ich brzuszkami, tylko ciężkimi przysiadami, ciągami i wiosłowaniami

Opublikowano

wiosłuje 120

!!! 

masz na myśli takie wiosłowanie na ćwierć ruchu ? do tego nikt nie potrzebuje pasa

Ja miałem ostatnio niezlą beczke jak doje.bałem cięzaru na przysiady i miałem ból mięsni na 2 dzien....brzucha  

to nie beczka, tylko słabe stabilizatory, czyli wewnętrzne warstwy mięśni brzucha. nie zrobisz ich brzuszkami, tylko ciężkimi przysiadami, ciągami i wiosłowaniami

No tak wiosłuje na 1/4 ruchu a podciągam się bicepsami ale za to z obciążeniem 25 kg. Ale też podciągam się jakoś 1/10 ruchu. Jeżeli dla ciebie wiosłowanie 120 to jakiś szok to chyba na siłowni za długo nie przebywałeś .

Opublikowano (edytowane)

Nie bede sie generalnie czepial, bo bez sensu. Jednak jak mocno ci beda te kaptury pracowac jak zrobisz podchwytem, powiedzmy nawet i 45 stopni odchylony? Ja uwazam ze niespecjalnie bardzo i raczej sie na sile czepiasz, ze trzeba na 90 stopni bo inaczej ch.uj.

Edytowane przez El Loco Chocko
Opublikowano

No tak wiosłuje na 1/4 ruchu a podciągam się bicepsami ale za to z obciążeniem 25 kg. Ale też podciągam się jakoś 1/10 ruchu. Jeżeli dla ciebie wiosłowanie 120 to jakiś szok to chyba na siłowni za długo nie przebywałeś .

dla mnie to jest bardzo dużo. najwięcej wiosłowałem 100 x 8, pół-opad, raczej płytki ruch. ale jak ty ważysz niecałe 80, to 120 to jest w huy, więc zgadywałem, że ćwierć-opad i płytki ruch. sporo ludzi tak robi, ale to bardziej takie "wiosłowanie", niż wiosłowanie. 

no ale skoro mówisz, że pełny opad (nawet troche więcej jak 90), ze ściąganiem łopatek i sztanga do brzucha, to jesteś moim idolem. prostowniki masz ze stali. 

btw - im wyżej tułów, tym mocniej ciągniecie kapturami i bicepsem 

Opublikowano (edytowane)

Przyszedł mi dziś polecany przez Was zestaw,

http://www.marbo-sport.pl/zestaw-mh25-s-lawka-regulowana-mh-l115-stojaki-regulowane-mh-s001-modlitewnik-wsuwka-mh-a101-prasa-do-nog-mh-a102-wyciag-gorny-i-dolny-mh-w104-94-kg-obciazen.html

Przy składaniu i znoszeniu juz czuje, ze bicek się napracował :)

Jest teraz promocja, że zamówienia powyżej 500zl, darmowa wysyłka, a wcześniej mi wychodziło 200zl.

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

Okej, na początek z kilka tygodni będę ćwiczył na sucho bez wstrzykiwania sobie keratyny, czy innego animala nitro bolonu. Tylko przydałby mi się jakiś mądry gościu, który pomoże mi z tym. W sumie ten zestaw to do klaty, bicka, nóg. Muszę dokładnie rozplanować ile razy w tygodniu i co dokładnie bede ćwiczył. Może jakieś rady dla amatora?

Opublikowano

No ale po to sie chodzi na siłownie zeby poznawać swoj organizm i ukladac powoli plan pod siebie, ale jakis wzór bazowy tez musi być, wiadomo ze grzybiarz nie bedzie jako baze miał treningu Arnolda. Chyba.