Skocz do zawartości

Pomoc

papi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, jak radzic sobie z niedociśnieniem?

Od zawsze miałem ten problem, ale ostatnio zaczął mnie wku.rviac niesamowicie. Bez 2 kaw dziennie nie jestem w stanie w ogóle funkcjonowac.

Dziś rano wstałem, zjadłem śniadanie (bez kawy), wyszedłem na spacer z psem, wróciłem po schodach na 2 piętro i po kilku minutach zmierzyłem sobie ciśnienie.

102/72

nawet na dosc stresującym wydarzeniu jakim była komisja wojskowa (zaglądajo facety w majty, nie moje klimaty) miałem tylko 110/90.

z objawów to wiadomo, że problemy z koncentracją, ospałosc itd.

zna ktoś jakieś domowe sprawdzone metody, bo w lekarza i farmakologie nie chce mi się jeszcze w moim wieku bawic?

Opublikowano

Myślałem że to normalne. Zawsze z rana mam niedociśnienie a po treningu nadciśnienie . Mimo że rano ledwo żyje to i tak kawy nie pije , tylko przed treningiem sobie pozwalam. Pamiętam jak przed egzaminem z matematyki(3/4 klasy miało poprawki więc stres był spory) w 4 technikum mieliśmy jakieś tam badania i miałem ciśnienie 180 . Może jesteś po prostu luzakiem , ja się stresuje/wkur*iam dość szybko więc ciśnienie szybko mi wzrasta.

Opublikowano

Moze nadmiar przedtreningowek wam bokiem wychodzi? Sam niczego nie biore przed cwiczeniami, ale tez czuje sie lekko ospaly. Rano kawa i rzen szen i jakos dzialam. Jakie cisnienie i puls jest w normie? Mierzylem ostatnio i mialem 110 na 74, puls 82. To chyba zbyt wysoki?

Opublikowano

Najlepiej rano po przebudzeniu. I w ogole tetno a puls to to samo. Tetno jest wlasciwia nazwa a puls to taka potoczna powiedzmy mowa.

W normalnych warunkach serce wykonuje od 60 do 80 cykli. Te wartosc jednak mozna zmienic poprzez wlasnie trening. Niektore osoby maja np wyjatkowo niskie tetno, powiedzmy kolo 50 na minute i to nic zlego samo w sobie. Takie osoby beda lepiej predysponowane do pewnych sportow, gdzie wydolnosc oddechowa jest wazna (hokej pod woda). Trenujac cardio zmniejszamy wlasnie ilosc cykli, czyli nasze serce zaczyna byc bardziej wydajne i pompowac wiecej i wiecej krwi z tlenem do obiegu. Tak czy owak, jesli nie masz tetna powyzej 140 to nie masz czym sie martwic.

Opublikowano (edytowane)

Przyjęło sie ze wzorcowe cisnienie to 120/80. Puls zaraz po przebudzeniu ok 60. Ale tak jak loco mówi serce to tez miesien i poprzez jego ćwiczenie staje sie bardziej wydajniejsze a co za tym idzie potrzebuje mniej "bić" do pompowania krwi więc u sportowców szczegolnie wydolnosciowych puls jest niezwykle niski ale to zupełnie normalne.

Edytowane przez kanabis
Opublikowano

Moze nadmiar przedtreningowek wam bokiem wychodzi? Sam niczego nie biore przed cwiczeniami, ale tez czuje sie lekko ospaly. Rano kawa i rzen szen i jakos dzialam. Jakie cisnienie i puls jest w normie? Mierzylem ostatnio i mialem 110 na 74, puls 82. To chyba zbyt wysoki?

nie wziąłem nigdy nawet grama przedtreningówki

Opublikowano (edytowane)

Dobra ludziska, potrzebuje pomocy w dawkowaniu. Wczoraj mi przyszły te witaminy i mutant:) i mam jeszcze kretę. Nie wiem jak to wszystko wpieprzać, żeby było dobrze.

3831_1.jpg

3g(pół miarki) przed treningiem, 3g po treningu

w dni nietreningowe: rano po śniadaniu, a potem z godzinę po obiedzie

http://allegro.pl/olimp-vita-min-multiple-sport-new-60-kaps-witaminy-i4768726055.html witaminy

bezpośrednio po obiedzie, w każde dni

http://allegro.pl/pvl-mutant-mass-6-8-kg-gainer-promo-na-mikolaja-i4856117361.html gainer

2 miarki bezpośrednio po treningu, między posiłkami, również dwie miarki

w dni nietreningowe: 2 miarki między posiłkami. pierwszą porcję między śniadaniem a obiadem, drugą porcję między obiadem a kolacją.

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

Mutant Mass to nie jest złoty środek na masę, tylko uzupełnienie diety. Pijesz tyle porcji, aby dostarczyć makroskładniki, których nie dostarczyłeś w jedzeniu. Jeśli będziesz duzo jadł i do tego dopijał mutantem to szybko Cię podleje.

Kreatyna to raczej 5g na czczo i 5g po treningu, a w dzień nietreningowy 5g na czczo.

• Plusik 1
Opublikowano

Czy na czczo to istnieją jakieś legendy na ten temat, że wchłaniać się szybko będzie. Jak Cię brzuch boleć zacznie i sraka męczyć po braniu na czczo to bierz 30min po śniadaniu.

Kupiłeś sobie trochę fajnych rzeczy, jesteś podjarany, to teraz nie olej sprawy i bądź systematyczny i konsekwentny w ćwiczeniach, bo wszystko pójdzie na marne.

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Mutant Mass to nie jest złoty środek na masę, tylko uzupełnienie diety. Pijesz tyle porcji, aby dostarczyć makroskładniki, których nie dostarczyłeś w jedzeniu. Jeśli będziesz duzo jadł i do tego dopijał mutantem to szybko Cię podleje.

Kreatyna to raczej 5g na czczo i 5g po treningu, a w dzień nietreningowy 5g na czczo.

Dietę mam chyba dobrą, tak czytam to np. jem to co tu jest:

http://forum-kulturystyka.pl/topic/9057-kolejny-przykład-diety/

A na krecie napisali o porcji 3g. W sumei to tania kreatyna, wybrałem po największej liczbie kupujących. Dotychczas piłem ją po sniadaniu.

Nie wiem ile tego mutanta brać i czy w dni nietreningowe też. Niby dietę mam, ale dzięki Tobie krupek dowiedziałem się kiedyś, że mam sylwetke skinny fat (chudy grubas:), więc trochę się cykam, że mi wybije bebech.

Edytowane przez grzybiarz
Opublikowano

Badania pokazują że kreatyna najlepiej wchłania się razem z węglami i białkiem,i mimo iż mutant obecnie składowo to kupa,to bierz obie rzeczy w 1 porcji po treningu,tak samo jak masz na śniadanie płatki to kreatyna po śniadaniu a nie na czczo.Ona nie działa doraźnie,musi się wysycić,to czy wchłonie się w 10 min czy w 30 nie ma znaczenia.

• Plusik 1
Opublikowano

Ok, zmieniłem pierwszy post u góry z dawkowaniem.

A jak czytam na pewnej stronie "Jedna porcja preparatu to 2 (130g) lub 4 (260g) miarki preparatu.". Będę brał te 130g na porcję, a nie 260 - nie chcę żeby mi bebech wybił,a z drugiej strny, nie iwem, czy właśnie nie "doje.bać" i jeść tego więcej.

• 1 miesiąc temu...