SpacierShark123 1 474 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Dobry revers diet i będą efekty jak ten koleś z WK.Pół roku 8kg suchego mięcha i jeszcze zszedł z bf% . Tylko nie wiem czy jest konieczne jedzenie pajdy chleba tostowego z kartonem algidy czy na czystej misce też da radę. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Jak ważysz tyle przy takim wzroście to raczej nie masz problemu z odkładaniem się tłuszczu, co? Podejrzewam, że wręcz ciężko Ci nabrać masy i masz szybki metabolizm, więc dieta wysokokaloryczna byłaby dla Ciebie ok. Niekoniecznie, jak wiadomo jestem raczej endo. A wazyłem 56kg. Zero zarysu miesni brzuchy mimo ze uprawiałem sport. Tak swany skinny fat. Pamietam jak wtedy jadłem 3 posiłki dziennie a zeby zwiekszyc mase jadłem 3 kanapki wiecej na kolacje niz zwykle. Ehhh teraz sie mozna smiac ze to było debilne ale czesto tak jest u laików Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Nie zalezy mi na ciele kulturysty tylko zeby sie troche zwiekszyc objetosciowo w zdrowy sposob chcialbym ominac przybieranie masy poduszki se wkładaj pod ubranie Cytuj Odnośnik do komentarza
Copper 2 657 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 szarku byl w stanie ogarnac o co mi chodzi, ale jakos mnie nie dziwi ze ty nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) hehe no chłopczyku, ja wiem o co ci chodzi, zanim cokolwiek napiszesz to teraz niech ci ktoś napiszę jak przybrać 100% suchego mięśnia, najlepiej jednocześnie spalając tłuszcz....albo huy, od razu zamienić tłuszcz w mięśnie a co nie no śmieje się, wszyscy jesteście tacy sami, beka wnusiu Nie zalezy mi na ciele kulturysty jeden z moich ulubionych tekstów, zaraz obok "nie chce być jakimś tam pudzianem" albo " nie chce brać sterydów" Edytowane 14 Lipca 2015 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 No, ale czemu ulubiony? Przecież można wyglądać bardzo dobrze, a nie być dopakowanym jak świniak. Cytuj Odnośnik do komentarza
MichAelis 5 610 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Ale serio serio nie da się nabrać mięśni bez przywalenia dużej masy na początek? Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Da się, ale to trwa dłużej, wymaga większej precyzji w diecie. No chyba, że masz super genetykę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grzegorzo 1 411 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 No, ale czemu ulubiony? Przecież można wyglądać bardzo dobrze, a nie być dopakowanym jak świniak.Niech pierwszy rzuci sztangą ten który nie dawał takich tekstów na początku Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 No ja nigdy nie chciałem wyglądać jak Pudzian. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Po pierwsze to nikogo z nas nie byłoby stać by tak wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 420 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 No o to kazubowi chodzi, mnie tez bawią takie teksty bo takiemu pierwszemu lepszemu zenkowi nie grozi wygląd pudziana czy arnolda. No ale każdy kiedys zaczynał wiec trzeba zrozumiec i to. Takze tego. Po prostu zacząć cwiczyc i zamiast nie wiem tych 500kcal nadmiaru kalorii czy wiecej miec nie wiem te 200i mozna spokojnie powoli robic mase miesniową bez zbednego zalewania. Oczywiscie z odpowiednim makro. Laicy słysząc robienie masy mają na mysli przybranie 20 kilogramów wyglądanie jak butterbean i potem rzezba a to tak nie wygląda. Oni nie odróżniają masy od masy mięśniowej. Takze kolego, ułóż sobie plan, popraktykuj z dietką zacznij cwiczyc a bedziesz wyglądał napewno lepiej, i gwarantuje ci ze nie bedziesz wyglądał jak pudzian Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Tylko jak bratvPudziana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Trochę się tu wpier,dolę w poważne rozmowy, ale na szczęście to Internet i mogę. Jeździ ktoś na łyżworolkach? Kupiłbym sobie jakieś, ale nie wiem na co zwracać uwagę i w ogóle ile hajsu na początek wyłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Mogę się spytać na kursie,bo mam tam typiarę co się ściga na rolkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Najlepiej jakies dla poczatkujacych, widac po wygladzie i cenie. Kolo 180zl bodaj z Fila. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SpacierShark123 1 474 Opublikowano 18 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 Pjerdol rolki bij teścia koleszko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 przy koncowych seriach dipsów strasznie mnie boli prawy nadgarstek- jakieś ćwiczenia na wzmocnienie/rehabilitację? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Poleciłbym standardowy nachwyt i podchwyt na przedramię,ale ponoć to szkodliwe.Może wygina ci nadgarstek? Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 U, zawsze sie balem kontuzji nadgarstka, na szczescie jest OK. Ze zyebanym nadgarstkiem mozesz na zawsze wylaczyc sie ze sportu. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Potwierdzam. Wreszcie po roku czas nadgarstek wrocil do normy ale swego czasu jednej pompki nie bylem w stanie zrobic, takze oszczedzac je. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 no z pompkami też miałem problem, robiłem z takimi uchwytami. Teraz nawet nie mogę sobie przypomnieć, czy nie miałem kiedyś jakiejś kontuzji w przeszłości ;/ Poleciłbym standardowy nachwyt i podchwyt na przedramię,ale ponoć to szkodliwe.Może wygina ci nadgarstek? hmm nie wiem, czy sie wygina w trakcie ćwiczenia, mógłbym nagrać filmik. Sugerowałbyś jakieś prześwietlenie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Zrób małym ciężarem i zobacz czy nadgarstki są proste. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Ach, myślałem, ze to wyginanie nadgarsta to przy dipsach. Spróbuję zatem, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
Skotnik 652 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Ja mam od 2,5 miesiąca kontuzje pleców/barku - ciężko mi dokładnie powiedzieć. Nie jestem pewien nawet kiedy mi się to stało, jedyny pomysł, to że mogło to być podczas robienia tylnej części barków na wyciągu, sznurkami, tak coś mi przeskoczyło w stawie. Problem w tym, że to nie staw mnie boli, tylko wyraźnie mięsień któryś tutaj (może wtedy coś naderwałem, nie wiem ;/). Generalnie od kiedy to się stało, nie jestem w stanie się podciągać. Wszystko inne praktycznie bez najmniejszego problemu, jakbym był zdrowy. Natomiast gdy tylko uwieszę się na drążku, to już po nawet najlżejszej próbie podciągnięcia, zaczyna mnie boleć ;/ Może mało profesjonalnie, ale słowami nie umiem tego opisać. Boli mnie wtedy mniej więcej w tym czerwonym obszarze Trener na siłce podsunął parę ćwiczeń rozciągających, rozluźniających mięśnie, generalnie niby trochę lepiej jest, nie boli w życiu codziennym (początek był taki, że paska przez szlufki nie mogłem przecisnąć, bo nie byłem w stanie tak ręki do tyłu wygiąć). Ale podciąganie w dalszym ciągu ZERO ;/;/;/;/;/;/ Już straciłem nadzieję, że się samo jakoś zaleczy, wyznaczyłem wizytę u lekarza, ale może tutaj ktoś ma jakieś złote myśli? Jakiś pomysł co? Jak walczyć? Jak żyć ;/ Jak dźwigać... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi