Skocz do zawartości

Pomoc

papi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skotnik to może być wszystko ;) Nad łopatką masz przyczep bicepsa,pod nią tricepsa,ten rejon to ten obły mniejszy i większy.To jest ból mięśnia,czy inne odczucie?Np. końcówka,jak przyczep,albo coś naderwane?

Opublikowano

Hmmm, mocno rwie w momencie kiedy tylko te mięśnie muszą dźwignąć mnie do góry. Generalnie ja stawiam na jakieś naderwanie. Przez długo liczyłem, że sie jakoś rozejdzie, ale lipa. W przyszłym tygodniu idę do lekarza. 

Jaka różnica między

końcówka,jak przyczep,albo coś naderwane?

Jak mogę to rozróżnić? Nie wiem, bardzo dziwne. No na pewno nie jest to kontuzja stawu samego w sobie

Opublikowano

Przyczep mięśnia jak te wyżej opisane,co się "czepiają" łopatki,czy konkretnie ból większego terenu w tej okolicy,co by wskazywało na naderwanie tego konkretnego mięśnia -  obły mniejszy lub większy.

Opublikowano

No to zostaje przy swojej pierwszej diagnozie :P Naderwane mam. Jak w zasadzie takie coś się oficjalnie diagnozuje. Mam na myśli, że jak do lekarza pójdę, to to na USG po prostu wyjdzie, czy jak? 

Opublikowano

Założmy na ten moment, że mam w takim razie naderwane. Skoro prostymi żadnymi badaniami lekarz nie może czegoś takiego wyłapać to co, będzie mnie leczył na czuja? Powie smaruj voltarenem i nara?

Jak takie coś się leczy? Nie wiem rehabilitacja? Krio, lasery ćwiczenia?

Podciąganie ulubione ćwiczenie, plecy chyba ulubiona partia i nie mogę porządnie jej zrobić ehh

Opublikowano

Dokładnie,da ci jakieś maści i tabletki przeciwbólowe bo będzie chciał najpierw stan zapalny zaleczyć.Na razie podciąganie odpada,jak już musisz to rób ściąganie prostego drążka wyciągu górnego do brody.

Opublikowano

Próbowałem już ściągania drążka, niestety, ale podobny efekt. Trochę lepiej jest na wyciągu jak wiosłuje. A wiosłowanie sztangą, hantlami raczej bez problemu najmniejszego, martwy oczywiście też ok no bo to inne partie kompletnie. 

Opublikowano

Wiadomo :)

Zdjęcia formy jakoś na koniec sierpnia wrzucę, może trochę później. Wiem, poza zawodami forumowymi, ale no niestety nie jestem zadowolony z tego co jest aktualnie ;) 

Opublikowano

Ej chłopaki siłacze kupiłem

33ndmcp.jpg

i będę próbował się podciągać bo jestem taki leszcz, że jak miałem to robić to nie szło więcej niż... 2 razy. :lol: Przypierdolę to do sufitu i... Jak zacząć? o_O Stawać na krześle i wisieć żeby mięśnie oswoić (?) czy jakie rady dla nooba?

Opublikowano

Zayebisty sprzęt, zawsze mi się taki marzył w domu. Kiedyś chciałem sobie takie kupić to matka powiedziała, że już mi odbija i szkoda, że po żyrandolu jeszcze nie skacze.

Opublikowano

Zawsze możesz cwiczyc w płaszczu zeby cie nie było widać

Potrafisz być pomocny.

Ja dopiero jak mam swój kwadrat i na razie wolny 3 pokój bo nie mam dzieciaka to sobie mogę sztangę itd. trzymać. Jak małego Kubusia naprodukuję z żoną to wszystko poleci. :)

Opublikowano

Zayebisty sprzęt, zawsze mi się taki marzył w domu. Kiedyś chciałem sobie takie kupić to matka powiedziała, że już mi odbija i szkoda, że po żyrandolu jeszcze nie skacze.

Matka nie matka ale takie gadanie i podsmiehujki z pasji kwalifikuja się na strzala w pysk :)

• Minusik 2
Opublikowano

Matka nie matka ale takie gadanie i podsmiehujki z pasji kwalifikuja się na strzala w pysk :)

No elokwencją to nie błysnąłeś. Poza tym, szanuje moją pasję, często mi coś gotuje, a u rodziców w domu mam małą siłownie.

Opublikowano

Ej chłopaki siłacze kupiłem

33ndmcp.jpg

i będę próbował się podciągać bo jestem taki leszcz, że jak miałem to robić to nie szło więcej niż... 2 razy. :lol: Przypierdolę to do sufitu i... Jak zacząć? o_O Stawać na krześle i wisieć żeby mięśnie oswoić (?) czy jakie rady dla nooba?

Kup na początek sobie gumy pomocnicze .

Gość yaczes
Opublikowano

Ech! Pamietam jak nie moglem sie podciagnac.

Mialem wtedy 8 lat.