Litwin81 1 155 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Obecnie wymiata Noxipro,porównywalnie z pierwszym meso,lub jak ktoś pić nie lubi Get Fn Amped.Do nauki polecam piracetam/aniracetam.Ja po piracetamie,to jeszcze biegać poszedłem,bo nagle mnie naszło i skończyło się an 10 km Cytuj
yaczes 14 478 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Opublikowano 20 kwietnia 2011 Słuchajcie mam ostatnio niezły za(pipi), mnóstwo nauki, a do tego dochodzi jeszcze wysiłek fizyczny - siłka. Ogólnie narzekam na brak czasu i za(pipi)any grafik. Ciągle nauka i coś do roboty. Pomimo tego żyje dalej zdrowo (zdrowie najważniejsze), ze snu nic nie urywam (7 - 8h), zdrowe żarcie, higiena, aktywność itd. bla bla bla... Ale jestem nieraz ostro przymulony, z nauką idzie ciężko, zasypiam nad książkami chociaż jestem wyspany, a z rana nie idzie się uczyć bo zamuła na maksa co bym nie robił. Na siłce też nieraz energii brakuje, ale najgorzej to z tą nauką. Chciałbym spróbować jakiegoś wspomagacza, bo zimny prysznic, mocna herbata albo kawa (wypiłem pół godziny temu mega ostrą parzoną siekierę i nic (pipi) spać mi się jeszcze bardziej chce, a kawy prawie wcale nie pijam), konia walił co 15 minut też nie będę. Przydałoby się coś pobudzającego, odświeżającego umysł, wspomagającego myślenie, pomagające się skupić i ogólnie przywracającego energię, polecicie jakieś specyfiki? Idz do lekarza. Zrob morfologie, etc. Herbata zawiera slabszy odpowiednik kofeiny - teine. Tak czy inaczej siekera powinna Cie wyyebac na orbite. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Teoretycznie kofy jest więcej w herbacie,ale stężenie potrzebne do zaparzenia jest inne. Cytuj
XM. 10 868 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Odżywki białkowe zalewacie wodą czy mleczkiem? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Po co psuć ich aminogram mlekiem? U mnie tylko woda,także dlatego ze laktoza to ujowy cukier Cytuj
kanabis 22 462 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Ja na redukcji wodą na masie też wodą w sumie mniej problemów gastrycznych Cytuj
Sztajniec 18 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 ja mleczkiem bo smaku czasem nie zdzierze Cytuj
kanabis 22 462 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Jak sie pije ostrowie to może i tak jest Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 TYLKO mleko, wode to kur.va wielblady niech pija. Cytuj
yaczes 14 478 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Malo kto dobrze toleruje laktoze. Krowie mleko niech pija krowy. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Moim zdaniem bez sensu pic białko z mlekiem,jeżeli nie mamy mega szybkiego metabolizmu,a nie porozumienie to picie izolatu z mlekiem. Cytuj
kotlet_schabowy 2 686 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Jak tylko mogę, to z mlekiem. Dobrze toleruję, smak o wiele lepszy. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Smak lepszy,ale laktoza mimo iż jest dwu cukrem,jest gorsza od glukozy,jeżeli chodzi o odkładanie się tłuszczu,do tego białko z mleka,czyli kazeina jest wyjątkowo glutotwórcza(smarki,podlany wygląd) Cytuj
kanabis 22 462 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Czy ja wiem czy lepszy. Jak kupisz droższe białko to i z wodą smakuje pysznie (vide białka syntraxa) Cytuj
Sztajniec 18 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 ee tam, silownie traktuje tka bardzo for fun ze nie bede przejmowal sie tym z czym pije bialko ale pewnie z woda lepiej, za to z mlekiem smaczniej imo Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 (edytowane) Po co psuć ich aminogram mlekiem? U mnie tylko woda,także dlatego ze laktoza to ujowy cukier Jak to psuć aminogram ? Gorzej się na tym wychodzi ? Ja bym wolał z mlekiem bo i tak pije je codziennie 0,5, litr, czasami półtora. W życiu nie miałem złamania, a było kilka mocnych kraks. A nie, raz jak poleciałem przez samochód to pękło mi tylko łożysko w kolanie, ale w sumie tego nie pamiętam bo obudziłem się drugiego dnia(musiałem jakoś nie fortunnie lądować, gapa ze mnie) Edytowane 21 kwietnia 2011 przez Kazub Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Jeżeli chodzi ci o wapń to jest kilka wartościowszych produktów niż mleko.Ja nie pochwalam picia mleka,ma całkiem odmienne frakacje białka niż mleko matki,do tego większość białek w mleku to kazeina,czyli wolno wchłanialne białko,WPC to tylko kilka % białek mleka,poprzez oczyszczanie osiągamy jej duże stężenie,więc nie warto psuć szybko wchłanialnego białka,wolnymi białkami mleka,które też spowalnia jego wchłanianie. Cytuj
Kazub 4 583 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 (edytowane) No dobra, to jak zacznę brać odżywki będę mieszał z wodą. Ale mleko i tak będę na(pipi)iał bo lubię, w sumie to po 20 latach chyba się już uzależniłem od tego gówna, miał bym teraz rezygnować z tego zayebistego napoju (a czym zaleję owsiankę ???) bo mi tak badania mówią ? No way, jak poczuję jakieś problemy to odstawię. Edytowane 21 kwietnia 2011 przez Kazub Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Ja zalewam wrzątkiem płatki.Jak chcesz to pij na mleku,tylko pisze ze to wcale nie jest dobry produkt i raczej się powinno z wodą,na redukcji to już przymus. Cytuj
Gość krzychu_419 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Ja jak zalałem owsiankę wodą to mnie cofało, ale zjadłem. Może by tak walnąć se mleka sporo ale na noc, żeby niwelować pewien proces, który zapomniałem jak się nazywa Litwin pewno wie bo pro. Cytuj
kanabis 22 462 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Na no se walnąć to można twaróg chudy a nie mleko. Po co komu mleko? Mało białka a jak jest to kiepskie. A co do owsianki, przerzućcie sie na placki owsiane Cytuj
Gość krzychu_419 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Na no se walnąć to można twaróg chudy a nie mleko. Po co komu mleko? Mało białka a jak jest to kiepskie. A co do owsianki, przerzućcie sie na placki owsiane A co to? Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 (edytowane) W twarogu i mleku jest to samo białko-kazeina,tylko że w 200 gramach twarogu mamy od 30 do 44 gram białka(przyswajalność 80%)a w 200 ml mleka 6 gram białka,żeby dostarczyć ilość białka z twarogu trzeba by wypić na raz ok.1,5 l. mleka.Chodzi pewnie o katabolizm,występuje on w nocy gdy długo nie jemy,jak też zaraz po treningu,ostatnio pojawiła się nowa teoria,że na noc lepiej przyjąć pewną ilość węglowodanów złożonych(np.brązowy makaron) i do tego białko(białko jest wysoko energetyczne,potrzebuje dużo energii by się strawić,jak nie dostarczamy węgli organizm pobiera tą energie z części spożytego białka,jak i tkanki tłuszczowej,jest to plus,jednak minusem jest to że może zaburzać sen,poprzez wzmożone procesy trawienne,a organizm w nocy powinien się regenerować a nie trawić,to robi cały dzień). Edytowane 21 kwietnia 2011 przez Litwin25 Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Opublikowano 21 kwietnia 2011 Nie macie czasem dosc tej gonitwy za tymi "nowymi badaniami"? MI sie juz chce rzygac czasem jak czytam.Ciagle cos nowego.Pol zycia jadlem cos i mialem sie dobrze, nagle ktos wpada i mowi ze ni uja, nie jedz bo fe. Teraz tylko czekac na jeszcze nowsze badania ktore podwaza wczesniejsze itd.Karuzela sie kreci. Kiedys byl mit kreta + kofeina = neutralizacja krety. Dzis?Zaden stak nie obejdzie sie bez kofeiny chyba. Podsumowujac.W zyciu nie bede jadl platkow na wodzie bo sa obrzydliwe.Nie bede sie tez (pipi)al z rana o 5 rano z jakimis plackami na sniadanie, kiedy moge wsypac platkow, zalasc je mlekiem i za minute mam zarcie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi