Skocz do zawartości

Odżywki, Gainery itp.

Andżej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

No ja powiem, że carbo ratuje mi teraz dupę na treningach. Pije w trakcie zmieszane z bcaa i przez 2 godz. trening mogę jechać na pełnych obrotach bez uczucia znużenia i przemęczenia. Tym bardziej jak posiłek przed treningowy zjem taki sobie.

Dla mnie to udziwnienie,bo leucyna sama w sobie tylko wysyła impuls anaboliczny,bez udziału innych amin do niego nie dojdzie.

a jak zmieszam z bcaa to dojdzie ? Ja mam carbo olimp, ale na to z sfd też zwróciłem uwagę ze względu na tą leucynę.

Edytowane przez Kazub
Opublikowano

Nadszedł czas oszczędzania, więc wpadłem na pomysł żeby zamienic białko kuraka na białko rybek :) które sam złowie. Co sądzicie o tym? Nasze rybki nadaja sie na takie urozmaicenie diety? Wczoraj złowiłem 4 takie okonki po 15dag, nie dość że były smaczne to i przyjemnie powędkować a i kasa w portfelu

Opublikowano

Okoń świeży - tabela kalorii

Wartości odżywcze w 100 g produktu Kilokalorie 33 kcal Białko 7.4 g Tłuszcze 0.3 g Węglowodany 0 g

Wszystkie ryby mozna smialo jesc.

Kazub cwiczac po 2h ograniczasz przyrosty do minimum :(

Opublikowano

Bo okoń ma miało białka to wszystkie mają? Leszcz czy szczupak mają odpowiednio 16, 18g/100g. Nie wiem czy to tak sporo mniej od słonowodnych

Opublikowano

Z tymi nie wiadomo jak wielkimi ilosciami bialka w diecie to jest mit stworzony przez koksow oraz marketing przemyslu suplementow, takze luuuuuuz.

Opublikowano

To znaczy? Właśnie myśle tak zjechać z 2,5g białka do 2,2 albo nawet 2. Sam zauważyłem po sobie że lepszy efekt daje zwiekszenie dobrych węgli niż bialka.

Opublikowano

ja jem jakies 1,5 - 2,0 maks :)

Nie ma sensu zakwaszac organizmu - wiecej strat niz korzysci.

Opublikowano (edytowane)

Mają mniej i to jest fakt,jest kilka z zbliżoną ilością do słonowodnych ale ty ich nie złowiłeś,więc nie rozumiem oburzenia?Pomijając ilość białka,to omegi 3 mają sporo mniej.

Edytowane przez Litwin25
Opublikowano

To że nie złowiłem ich wczoraj to nie znaczy że ich nie łowie. Szczupaków i leszczy u nas w narwi pod dostatkiem :P I sie nie oburzam tylko cie poprawiam bo sie mylisz. Akurat ryby mam zamiar jadać ze względu na białka nie tłuszcze więc mi te o3 wisi. Zresztą mam go w kapsułkach.

Opublikowano

Weź już ostygnij z tą swoją wku.rwiającą "nieomylnścią" bo jeśli myślisz że będe się z tobą kłócił o różnice 2g białka na 100g ryby z tym że jedną mam za darmo a na druga musze wydać nie małą kase w ciągu miesiąca to sie grubo mylisz.

Opublikowano

Nie jestem nie omylny,tylko skoro piszesz ze mnie poprawiasz to chciałbym wiedzieć w jakiej materii,do tego nie poruszaliśmy kwestii finansowych tylko ilość białka w rybach,trochę ci słoma z butów wychodzi,bo zarzucasz coś,gdy chcę to wyjaśnić to się unosisz(kolejny raz)i przeklinasz.

Opublikowano

Litwin daje Ci slowne upomnienie za wszczynanie flejmow po raz kolejny :(

canabis: no 2 g to bardzo rzadko przekraczalem. Generalnie lepsze wyniki mam jak spozywam mniej bialka, ale mysle, ze to jest kwestia wielce indywidualna. Sprawdz na sobie.