Skocz do zawartości

Odżywki, Gainery itp.

Andżej

Rekomendowane odpowiedzi

A porop rożnych suplo-wynalazków, taka historia.

Mój szef jest zapalony siłacz i odżywkowicz, kupa kasy to se żre to i owo. W związku z wyjazdami służbowymi itp, czasami też stosuje różne specyfiki pozatreningowo np. zamiast posilku czy pobudzająco. Raz poczęstował innego współpracownika, zdaje się ze S.A.W'em to chyba od Trecka jest, jakis stack przedtreningowy - kolesia czekała dłuższa podróż samochodowa w godzinach wieczornych. Facet sie nabuzował ze trase przejechał i potem jeszcze po chacie sie krecił i nie mógł spać bo był jak naspeedowany :). Wiec mój dociekliwy szefo wykorzystując swoje szerokie znajomosci załatwił sobie testy narkotykowe [takie na badanie substancji, przełamujesz w woreczku i wychodzi co to] . Po sprawdzeniu tego S.A.W'a wskazało metamfetamine ;) Koles lubi takie super-historyjki ale miał porobione też fotki tych testów i wyników jakie mu powychodziły, moze cos w tym jest :) ja tam sie trzymam bardziej tradycyjnych form odżywek.

Zaloz konto na sfd i napisz to w tym temacie; http://www.sfd.pl/S.A.W.__NOWY_PRODUKT_PRZEDTRENINGOWY!-t749911.html

jestem ciekaw jak zareaguje, imo na 90% post zostanie skasowany a nie pokaza aktualnych wynikow badan ;p

wez to zrob, plissss ;p

tylko dokladniej ta historie napisz

Nie chce mi sie tam logowac zeby sprawdzić czyjąś reakcje na historie która pewno nazwie ściemą. Nie żre Treca i jakiś super-mega-kalekamaker'ów. Raz od owego szefa dostałem przed treningiem Dubble-blasta :) tak, ten od Burleiki, i poza bałaganem w głowie niewiele mi było. Suplementy diety nie mają takich wymagań ad badań co lekarstwa wiec rózne gó*no tam może być. Coś jak dragi vs dopalacze ;P jak chcesz to mozesz tam tą opowiastkę umieścić.

Chcialbym zapodać sobie coś na ocknięcie się po 8h przed monitorami zanim pojade na gym. Bo czasami czuje się jak zombie zanim sie rozruszam.

Myślałem zeby na test wziąc sobie coś kofeinowo-taurynowe. Sporo tego jest, zazwyczaj w formie spalaczy. Drogie nie są, myślałem o jakieiś umiarkowanej dawce i tak niemało kawy piję. Ktoś coś poleci?

np Ultra Energy od ActivLab

Wartość odżywcza (1 kapsułka / 100g)

Wartość energetyczna 1,7 kJ : 0,4 kcal / 202 kJ : 47,6 kcal

Białko - 0,1 g / 11,9 g

Tłuszcz - 0,0 g / 0,0 g

Węglowodany - 0,0 g / 0,0 g

Tauryna - 250 mg / 29,8 g

L-karnityna - 125 mg / 14,9 g

Kofeina - 100 mg / 11,9 g

Ekstrakt z żeń-szenia - 75 mg / 8,9 g

w tym: ginsenozydy - 60 mg / 7,1 g

Inozytol - 50 mg / 6,0 g

Witamina B1 - 0,7 mg (50% RDA*) / 83 mg

Witamina B2 - 0,8 mg (50% RDA*) / 95 mg

Niacyna - 9 mg (50% RDA*) / 1071 mg

Kwas pantotenowy - 3 mg (50% RDA*) / 357 mg

Witamina B6 - 1 mg (50% RDA*) / 119 mg

Biotyna - 75 mg (50% RDA*) / 9 mg

Kwas foliowy - 100 mg (50% RDA*) / 12 mg

Witamina B12 - 0,5 mg (50% RDA*) / 60 mg

Chcialbym zapodać sobie coś na ocknięcie się po 8h przed monitorami zanim pojade na gym. Bo czasami czuje się jak zombie zanim sie rozruszam.

Myślałem zeby na test wziąc sobie coś kofeinowo-taurynowe. Sporo tego jest, zazwyczaj w formie spalaczy. Drogie nie są, myślałem o jakieiś umiarkowanej dawce i tak niemało kawy piję. Ktoś coś poleci?

np Ultra Energy od ActivLab

To jest fajne:

http://allegro.pl/scitec-mental-focus-90kap-alc-tyrozyna-kofeina-i2251864755.html

Gainer jak gainer,węgle i białko,jak masz czas inwestuj w nie przetworzone żarcie.

Znaczy przed zakupem poczytałem trochę ale średnio się orientuje w składzie.Ale dobra petarda z tego.Ładnie pobudza , pompuje i zwiększa wytrzymałość i nie czuć po nim zupełnie zamulenia jak to w przypadku NOX PUMP po którym czułem się jak na jakimś towarze.Ciężko było mi po NOXIE myśli zebrać nawet ;D

ON? 3x2 to nie jest za duza dawka, ale to też zależy od kreatyny (no i capsa), magna power czy kre-alkalyn chyba maja troche mniejsze dawki niz zwykly monohydrat.

A co do popijania to tylko porzeczkowy! najlepiej rozpuszcza.

żartowałem, pij co wolisz, lepiej bez gazu chyba.

Edytowane przez humanno