Skocz do zawartości

Odżywki, Gainery itp.

Andżej

Rekomendowane odpowiedzi

Jak miałeś 3 letnią przerwę, to pierwsze kilka miesięcy to będzie wracanie do formy sprzed przerwy, potem inwestuj w odżywy. Wiadomo, że jeśli w tamtych latach jadłeś lepiej niż teraz, to zawsze możesz się wspomóc jakimś białkiem czy węglami.

właśnie odwrotnie- wtedy jadłem wszystko w dużych ilościach, teraz zwracam uwagę na posiłki

Zdajecie sobie sprawę, że średnio jakieś 90% supli poza kretą, białkiem, l-karnityną praktycznie nie działa?

O, to l-karnityna zaczęła działać?

Zależy do czego ją stosujesz i jaką jej formę,jeżeli do redukcji(solo)to średnio,jeżeli jako dodatek do wspomagania wydolności i jako środek prozdrowotny to działa.

Kreatyna, bcaa, białko, carbo w sumie też spełnia swoje zadanie, no i przed treningówki jeżeli na kogoś działają. Reszta to wyrzucenie kasy w błoto. Oczywiście zawodowi kulturyści nie używają nic z tego, nawet białka.

Podpisuje sie pod tym.

Przy okazyjnie pytanko. Mialem bole w kolanie. Kupilem Animal Flexa i po 8 dniach brania, mialem pierwszy od 4 miechow trening nog, bez bolu. Pytanie to czy po zjedzeniu pierwszej paczki wystarczy brac go np co drugi dzien?

Kreatyna, bcaa, białko, carbo w sumie też spełnia swoje zadanie, no i przed treningówki jeżeli na kogoś działają. Reszta to wyrzucenie kasy w błoto. Oczywiście zawodowi kulturyści nie używają nic z tego, nawet białka.

A Omega-3 i multiwitaminy?

Tego nie liczę jak prawdziwe suplementy dla koksów, bo brać to może każdy dla zdrowotności. Sam biore omege i witaminki/minerały.

Zdajecie sobie sprawę, że średnio jakieś 90% supli poza kretą, białkiem, l-karnityną praktycznie nie działa?

O, to l-karnityna zaczęła działać?

Zależy do czego ją stosujesz i jaką jej formę,jeżeli do redukcji(solo)to średnio,jeżeli jako dodatek do wspomagania wydolności i jako środek prozdrowotny to działa.

Karnityna jest lepsza niż niejeden spalacz ale w dawkach zaczynających się od 4000mg ;)

ALC styka ok.1-2 gramy,tylko jako substancja która transportuje trójglicerydy z krwi do mitochondriów,potrzebuje czegoś co wstępnie rozłoży tkankę tłuszczową do tej formy,wiadomo spalacze robią to lepiej niż placebo,ale i bez w dłuższym odstępie czasu widać efekty.Ostatnio wyczytałem,ze powinno się l-karnitynę brać razem z q10 i kreatyną w 1 cyklu,wszystkie te związki biorą udział w produkcji ATP,z czego ATP nie powstanie bez q10.

Czego nie możesz

"wędrówki trójglicerydów do mitochondrialnego oświecenia atp" by Litwin, czytała krystyna czubówna

I gdzie ja tak napisałem?Za trudne dla ciebie by zrozumieć:

ALC styka ok.1-2 gramy,tylko jako substancja która transportuje trójglicerydy z krwi do mitochondriów,

Wymyślasz zdanie i jeszcze wklejasz swoją fotkę.

I gdzie ja tak napisałem?

ty tak nie napisałeś, to ja tak napisałem

Za trudne dla ciebie by zrozumieć

tak, a im dalej w las tym ciemniej

Wymyślasz zdanie i jeszcze wklejasz swoją fotkę.

wszystkie zdania na forum wymyśliłem sam® oprócz tych w cytatach i odnośnikach, fotka stara jeszcze z czasów studiów