YETI 10 944 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Białka roślinnego w diecie się nie liczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 A czemuż to? Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 bo zwierzęce jest lepiej przez organizm przyswajane Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Nie ma tak łatwo . Fajnie by było, ale mięśnie budujemy tylko za pomocą białka zwierzęcego, mięcho i jeszcze raz mięcho. Dla tego jezeli ktoś ma zamiar kupować białko, to lepiej zapłacić więcej i kupić coś lepszego (np. Optimum), niejednokrotnie zdarzyło się, że w tańszych białkach mieliśmy jakiś procent białka np. ze soi. Na tym dobrych mięśnie nie zbudujesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 (edytowane) Białko wcale nie musi być drogie. Od UNS masz 100% białka WPC, zero roślinych i soi - 700g za około 36 zł przy 6 workach (39 zł przy 1 worku). A co z białkiem z kostki twarogu? Jak je liczyć? Edytowane 1 Października 2012 przez Fisiu Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Ano Uns sie zarzeka że nie ma tam ani grama białka roślinnego, mam nadzieje, że to prawda bo już mają moje spore zaufanie. Szkoda, że badania są takie drogie, ale widać na przypadku z białkiem sfd warto sie o nie pokusic ;D Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 (edytowane) bo zwierzęce jest lepiej przez organizm przyswajane bo zwierzęce ma pełny aminogram, czyli mięso i produkty odzwierzęce (jaja,sery,mleko), a roślinne tylko nieliczne (np. soja). generalnie białko roślinne liczy się w diecie tylko w towarzystwie białka zwierzęcego (gdzie występują aminokwasy egzogenne w danym posiłku ) . procentowo udział białka zwierzęcego w diecie powinien być dużo wyższy. oczywiście jeżeli ładujemy kase w suple , to niech to będzie białko pochodzenia zwierzęcego (jak sie bawić to sie bawić ). w normalnej żywności białko z najlepszym profilem aminokwasów o najlepszej przyswajalności jest w jajku, dlatego jest nazwane białkiem właściwym i stanowi punkt odniesienia do wszystkich produktów spożywczych. Edytowane 1 Października 2012 przez Kazub Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 A co z białkiem z kostki twarogu? Jak je liczyć? Liczysz normalnie, jako zwierzęce. I tak jak Kazub napisał, najlepsze białko z jaj (największa ilość aminokwasów). Mięso to wołowina, ponieważ posiada w sobie kreatynę. W Stanach mają takie kartony jak u nas z sokami, gdzie jest tylko białko z jaj, szkoda, że u nas tego nie można dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Andreal 2 123 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Dzięki wszystkim za uwiadomienie Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 (edytowane) Jak porównać wartości odżywcze wołowiny czy wieprzowiny do kurczaka. Które mięso najczęściej spożywać? Nie ukrywam, że najwięcej jem kurczaka, ale spaghetti z mielonką wieprzowo-wołową również często gości na moim stole. Mielonkę normalną, czy garmażeryjna może być? Z zasady wolałem samemu wybierać mięso i prosić o zmielenie, jednak w tym momencie muszę przez jakiś czas kupować pakowane. Mleka raczej nie wliczamy do bilansu? Edytowane 1 Października 2012 przez Fisiu Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 (edytowane) Wołowina, kurczak, rybki, to mięso najlepsze nie tylko dla kulturystów, wieprzowina ma za dużo cholesterolu. A w tych mielonkach wieprzowo-wołowych, to nie wiadomo co jest. Pewnie 3/4 to wieprzowina. Edytowane 1 Października 2012 przez YETI 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 nalwięcej kurczaka/indyka, wołowiny, ryb. garmażeryjnych mielonek nie kupować. mleka nie wliczać jak pijesz samo , z owsianką wliczać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JFjMZuoTk_A Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Możecie polecić jakiś gainer typu bulk ? Używałem już Profi Mass, Hard Mass i jakiś od UNS. Ten drugi jest spoko, ale drogi, od UNS był okropny i ciężki, a Profi Mass jest ok, ale szukam jeszcze innych opcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Stosowaliście stałą suplementację mono? Ewentualnie po 10 tyg. cyklu przejście na stałą suplementację. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Możecie polecić jakiś gainer typu bulk ? Używałem już Profi Mass, Hard Mass i jakiś od UNS. Ten drugi jest spoko, ale drogi, od UNS był okropny i ciężki, a Profi Mass jest ok, ale szukam jeszcze innych opcji. BSN Syntha 6, tylko że tam masz przewagę białka, a poza tym najsmaczniejsza odżywka jaką piłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 O dzieki, spoko jest. Fajny sklad, przewaga bialka nad weglami mi nawet odpowiada. Troszke drogi jest, ale z drugiej strony mniejsze opakowanie ma 30 porcji. Sprawdze wkrotce Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Polecam, jak uda ci się, to bierz karmel, mega smaczny. Ostatnio polowałem na ten smak, ale nigdzie go nie ma, a mógłbym go pić codziennie. Teraz mam białko z Dymatize Elite, smak cafe mocha, bardzo dobre. Ostatnio kupowałem tylko Optimuma i żaden smak nie może się równać z tym kawowym. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Panowie, jakiejś rekomendacji fachury potrzeba. Wróciłem na siłownię po roku absencji. 2 lata temu chodziłem przez rok, rok przerwy i teraz 3 miesiąc pęka. 4 razy w tygodniu, po 1,5h + 30 minut biegu. Pamięć mięśniowa chyba istnieje, bo sylwetka szybko się poprawiła, albo tak dobrze daję w piz.dę na treningu. Zawsze na sucho, raz tylko miesięczny romans z kreatyną, dekstrozą i białkiem. Nic więcej. Nie znam się na odżywkach, nie chce mi się o tym czytać, bo na sfd i tutaj same literowe skróty, w których nie wiem o co biega. Co jeść, żeby szybciej wrócić do formy sprzed roku? Combo kreatyna + białko da najlepsze efekty, czy jakieś bcahmbwpcch.uj wieco? Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Białko chyba, że jesteś mega chudy to gainerka plus aminokwasy (bcaa), z kreatyną się wstrzymaj, poćwicz 5-6 miesięcy i dopiero zainwestuj w kreatynę. A poza tym to dużo żarcia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Jem sporo, często jajecznicę, jaja na twardo i tuńczyka, ale mam obsesję na punkcie pieczywa, a że codziennie kupuję cieplutkie bułeczki to opierdzielam od razu 2. Zanim wrócę z nimi do domu. No i codziennie coś czekoladowego wrzucam na ząb. Waga normalna - 78 kilo przy ok. 178 cm wzrostu. Trochę brzucha i w uda mi idzie, stąd to bieganie. Ze 3 kilo na pewno zbędne. Czyli gainery i bcaa odpuszczam a zaprzyjaźnić się z białkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza
YETI 10 944 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Kup Białko i BCAA. Ułóż jakąś dietę, bo bez tego kasa na te suple będzie wyrzucona w błoto. Ważysz 78kg, więc liczmy 2g białka na kg, 160-170g białka dziennie i będzie ok. Węgli policz tak 4g na kg, tłuszcze 1,5g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 559 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Proste, są bułeczki nie ma białeczka. Lepszej sylwetki się nie kupuje w sklepie z odżywkami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 dużo jedz, ćwicz i daj se siana z odżywkami na razie Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kuno Opublikowano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 (edytowane) Od nastepnego tygodnia zaczynam brać pure creatine i pure aakg od sfd, zdam relacje czy warto. Wcześniej brałem cm3 od treca i szczerze sam nie wiem co myśleć, niby siły przybyło itd. ale to nie było to jeszcze. póki co priorytetem na treningu jest klatka i ramiona, trening 3x w tygodniu. pzdr koksy Edytowane 13 Grudnia 2012 przez Kuno Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi