Skocz do zawartości

Odżywki, Gainery itp.

Andżej

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie ciekawe obalanie mitów, ale dla tego typa wszystko, co nawet poprawia wygląd, obwody, a nie niesie za sobą zwiększenia siły, jest chooja warte, z czym nie zgodzi się wiele osób, które trenują TYLKO dla wyglądu. Wiadomo, siłacz się będzie śmiał z napompowanego, ale słabego zawodnika, ale w sumie co z tego ? Jak taki człowiek nie ma (a chyba 95 % ćwiczących na siłowni nie ma) na celu jakichś startów w zawodach itd, to wiele tych podpunktów to będzie czyste czepialstwo.

Co do kreatyny, to również się trzymam zasady, że tylko mono ma sens.

nie, nie masz placebo. po prostu przepłacasz.

I koniec tematu.

Jabłczan jest droższy ale no i co z tego? Nie kosztuje majatku. Gadanie że branie jabłczanu nie ma sensu a mono tak to przeciez hipokryzja xD

I jedno i drugie to kreatyna ludzie. I jedno i drugie działa tak jak kreatyna.

Ja po prostu wole jabłczan bo nie lubie spompowanego woda wyglądu. Po cyklu na mono woda i tak spadnie także wygląd bedzie taki sam jak po jabłczanie. Jak dla mnie po prostu fajniej wygląda wzrost po jabłku w kwestii estetyki. Ale to kazdego indywidualny wybór. 

Bo tutaj zaczyna sie głupia gadka że mono to kreatyna a jabłczan to witamina c w kapsułkach. 

A co do postu kotleta. Każdy ma sw.ój okreslony cel chodzac na siłowni. Siłacze sie smieja z fit sylwetek? No ale moge sie założyć że z szafy z bebzone która wyciska 150 na klate smieje sie nie jeden estetycznie zbudowany gościu z kaloryferem. I na odwrót. 

Bo to w sumie jedzenie dwa razy tego samego, tyle, że jedno powoduje większe łapanie wody, czyli jak miałbyś dwa miesiące jeść jedno i drugie, ale, przykładowo, rano mono, popołudniu jabłczan, to na dobrą sprawę "czyste" działanie na mięśnie będzie takie samo, a i wodę złapiesz pewnie tak, jakbyś jadł samo mono. Czyli odpada jedyna ważna różnica w efektach między tymi specyfikami. To tak na chłopski rozum, nie mam pojęcia, jak to wygląda od strony biologicznej.

Kanabis : dokładnie o tym piszę.

Edytowane przez kotlet_schabowy

To dlaczego by nie łączyć mono z jabłczanem?

A kto ci broni, wiele osób tak robi. 5 g mono i 5g jabłczanu. Może sam bym spróbował na następnym cyklu właśnie takie combo

Chyba na październik uzbroję się w 5-7kg niskiej/średniej jakości gainera w celu wyłącznie podbijania kcal, dokupię jabłczan. Mono mam, BCAA mam, białko mam :)

na masie bcaa zbedny wydatek, lepiej zostaw to na wycinke

To co ja podałem jest 100 razy bardziej ekonomiczne

To co podalem ja jest 100razy bardziej lepsiejsze i tylko troche drozsze.

No ale przeciez tu wszyscy zarabiaja wiec wydatek kilku zloty wiecej to dla nikogo nie ejst problem jesli chodzi o kg czystego miesa na szkielecie kostnym, nie ?

na masie bcaa zbedny wydatek, lepiej zostaw to na wycinke

To co ja podałem jest 100 razy bardziej ekonomiczne

To co podalem ja jest 100razy bardziej lepsiejsze i tylko troche drozsze.

No ale przeciez tu wszyscy zarabiaja wiec wydatek kilku zloty wiecej to dla nikogo nie ejst problem jesli chodzi o kg czystego miesa na szkielecie kostnym, nie ?

Nie no jasne, jak kto woli.

Miałeś coś z KFD? nie? to się nie wypowiadaj. Jasne, przepłacę za fajne pudełko, kolorki i skład oznaczony jako "firmowa formula" by być trendi. :f

Produkty z KFD sobie cenię. No ale jak srata kasą to wasza kasa, zresztą to tylko napędza rynek supli w 90% przypadków w ogóle nie działających. Sam spożywam tylko białko i mono. Resztę mam w diecie.