Skocz do zawartości

Odżywki, Gainery itp.

Andżej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo w większości mają zwiększone dawki co jest i tak do dupy bo nadmiar witamin szkodzi nie mniej niz ich niedobór. Przyswajalnośc witamin to mit bo wszystkie wchodzą tak samo , różnica jest tylko w minerałach. Ja jade na wiaminach z biedronki i jest ok.

Nie jest to mit. Ale ogolnie z tego wszystkiego przy dobrych wiatrach przyswaja sie max 20%.

Chcesz przyswajalnych witamin - jedz warzywa.

Opublikowano (edytowane)

Straciliby wiarygodność (po co 200% witaminy?) oraz żeby wątroba/nerki wyrobily (choć w sumie przesada?)

Jakie konkretnie witaminki lykacie? Magnez+b6?

Edytowane przez Grzegorzo
Opublikowano

Jem wartościowe posiłki, więc nie łykam żadnych witaminowych kompleksów. W okresie zimowym wspomagam się tylko tranem, a gdy czuję, że mam zajechane mięśnie to magnez w postaci Zdrovit Skurcz.

Opublikowano

Mieliście doświadczenie z tym? Dziadostwo, czy nie?

316187e506374bff9a4ded913eb5c0f1.jpg

activlab_bca_xtra.jpg

Kupiłem, żebyście wy nie musieli. BCAA o smaku grejfruta kwaśne. Niespecjalnie dobre. No ale pół litra dziennie można się przemóc. Białko tragedia. Smak wanilii jest bardzo dobry, ale rozpuszczalność to paranoja. Merdam łyżką w szejkerze i potem sie nim natrzepię i dalej w uj grudek na ściankach a na powierzchni kożuch z piany i nierozpuszczonego białka. Nie kupujcie, szkoda pieniędzy, bo za dużo się marnuje. 

Opublikowano

Raczej z niedoboru witaminy B12, nie ma sie seledynowych ;)

Przykro mi ale głupotki gadasz ;) Dziwne gdybym nie miał takich sików a po suplementacji vitaplus sport zaczęłem mieć inny kolor siusiek i wątpie żebym wtedy miał niedobór jakiejkolwiek witaminy.

Słyszałem że właśnie nadmiar nie niedobór którejs witaminy powoduje takie zabarwienie sików, ale oczywiście to niegroźne

qjot, 90% bcaa ma ch.ujowy smak, poza tym piszesz że smak grejpfruta jest kwaśny, no offence ale na jaki liczyłeś? ;)

Opublikowano

qjot, 90% bcaa ma ch.ujowy smak, poza tym piszesz że smak grejpfruta jest kwaśny, no offence ale na jaki liczyłeś? ;)

Kwaśny, ale bez smaku grejfruta. Cierpki, ale wciąż ma posmak proszku, nie cytrusa. Inne smaki może lepsze, cytryna chyba najbardziej neutralna, bo można przecież wcisnąć trochę prawdziwej dla smaku.

Opublikowano (edytowane)

Z mlekiem oczywiście. W smaku bardzo dobre, tylko nie rozpuszcza się. Może spróbuję je jakoś przez sitko siać, albo stopniowo rozpuszczać, bo wsypuję od razu 4 miarki i ze 250ml mleka prosto z lodówki (temperatura też może robić różnicę).

Edytowane przez Q-Jot
Opublikowano

Z mlekiem oczywiście. W smaku bardzo dobre, tylko nie rozpuszcza się. Może spróbuję je jakoś przez sitko siać, albo stopniowo rozpuszczać, bo wsypuję od razu 4 miarki i ze 250ml mleka prosto z lodówki (temperatura też może robić różnicę).

Te droższe białka nie mają problemu i z mlekiem z lodówki, to samo jesli chodzi o smak smakują świetnie nawet z wodą. Ale tańsze już jesli chodzi o temperature gorzej sobie radzą z rozpuszczalnością. Najlepiej w temp pokojowej, no i oczywiście w szejkerze ;)

Opublikowano (edytowane)

Ja mając matrixa z syntraxa nie odczuwałem większej róznicy miedzy robieniem z mlekiem a wodą , Smak był truskawkowy ;) Minimalnie lepsze z mlekiem.

Edytowane przez kanabis
Opublikowano (edytowane)

Tez wole z mlekiem, jedna szklanka czy dwie wiele nie zmienia, ale jak ktos ma problemy z laktoza sa do kupienia lakto free produkty. Co ciekawe, takie mleko jest slodsze od zwyklego. Mi bardziej smakuje i sam je kupuje juz od jakiegos czasu z tego powodu.

Edytowane przez El Loco Chocko