Skocz do zawartości

Odżywki, Gainery itp.

Andżej

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiscie ze to nie to samo. Z tym ze pamietam jak pierwszy raz kupilem te paczke piecio funtowa, to zaplacilem 27 funtow. Bylo to jakos w 2009, teraz dwa razy drozej. Niby nie ma dramatu, ale odkad odkrylem stronke my protein to biore od nich. Choc i oni z cena niebiezpiecznie sie zblizaja do pewnego poziomu ktory mi sie coraz mniej podoba. No ale to chyba wszedzie ceny galopuja, a wyplaty jakos wiele wiecej nie przybywa.

Bo Chiny kupują każdą ilość serwatki i dlatego tak ceny idą w górę.W naszym kraju czy chcesz być graczem czy pakerem to jest to zajęcie na cały etat,wymagające heroicznych czynów i nie bywałego poświęcenia ;) Najgorsze to być fanem oby tych rzeczy,powiedz angolowi że miałby kupić nową konsolę za 1800 funtów a grę za 280,reakcja bezcenna ;)

Bo Chiny kupują każdą ilość serwatki i dlatego tak ceny idą w górę.W naszym kraju czy chcesz być graczem czy pakerem to jest to zajęcie na cały etat,wymagające heroicznych czynów i nie bywałego poświęcenia ;) Najgorsze to być fanem oby tych rzeczy,powiedz angolowi że miałby kupić nową konsolę za 1800 funtów a grę za 280,reakcja bezcenna ;)

Chyba nie byłeś za granicą, skoro tak to widzisz.

To nie jest tak, że w zarobkach1zł = 1£ = 1€

Hehe, no Polska to nie jest imo najlepszy kraj do zycia, zwlaszcza jak sie uda zaczepic gdzies za granica w jakims spoko miejscu. Pozniej jak bywam od czasu do czasu u matuli i ide z ziomkami gdzies na jakies dicho i patrze jak sie ludzie bawia i w tej swojej niewiedzy, ze gdzies moze byc lepiej, zyja szczesliwie, to troszke mi to przypomina matrixa i wybor z pigulkami hehe :)

Ofcoz bez urazy. Tutaj, sorry za offa, podoba mi sie to ze stawia sie na czlowieka nie na papiery. Ja nawet ku.rwa matury nie mam. Jestem po zawodowie a w pracy juz sie szykuje stolek managera dla mnie (trzymac kciuki). Jako PT (osobisty) tez niezly hajs dorabiami nikt sie nie pyta jaka szkole skonczyles itd. W 2009 jak wrocilem na probe do polandii, to jedyne miejsce gdzie mi zaproponowali prace to KFC xD

Nie wspomne ze mnie ku.wa jakims zdrajca nazywali. W mediamarkt bylem, mowie ze pracy szukam itd. Koles mi zadaje rozne pytania, typu wpada z synem po komputer, co polecasz itd. Zadal ich z 10. Ja bez zwiechy na lajcie, typ az mial chyba kisiel w majtach bo mowi ze w koncu ktos kompetentny. Idziemy do biura, daje cv a on "uuuuu ale ty to w ANGLJI byles....rozumiem ze funt tanio stoi to przyjechales" i spoglada na mnie. Ja nic, bo chcialem mu wy(pipi).ac ale siedze cicho. Typ otwiera poczte na pc i mowi" patrz, ile cv....widzisz ile? wszystkie od POLAKOW". Takie rzeczy tylko w warszafce chyba, wies obsrana.

Anyway, (pipi)ac PL mowie teraz. Wole miec opinie zmywaka i ciulac do materacu drobniaki, niz dac sie ruchac za kafla w jakims kfc.

A i zeby nie bylo, tutaj tez nie ma miodu i mleka w rzecze :) ale jak to w misiu mowili ze ten kraj moze miec jakies tam swoje plusy ;>

I jak mi jakis angol czasami mowi ze my prace im zabieramy odowiadam ze jezeli ktos z kraju trzeciego swiata, bez jezyka, bez wsparacia rodziny czy znajomych kto nigdy nie robil takiej pracy jest jednak w stanie ja dostac i wykonywac 100 razy lepiej to jakim ty jestes nieudacznikiem??

Sorry za offa.

Pozdro 600.

Ogolnie ostatnio kupilem bcaa i nie zauwazylem ze 8 1 1, ale wał :( powinni tego zakazac, a komentarzach na amazonie czytam ze za(pipi)iscie  hehe.

• Plusik 1

No ale za co mielibysmy sie obrażać mówisz jak jest. Ja wreszcie mam dobrze, wiadomo nie zarabiam 1200funtów, ale ponad 3 koła na czysto wyciągne i na 50 tysięczne miasteczko dla 24 letniego gościa jest to naprawde kwota zadowalająca, robie to co kocham a jeszcze trzepie na tym hajs, normalnie amerikan drim. Ale nie wyobrazam sobie robić jeszcze u kogos za te 1200zł :/ A wiem jak dużo osób tak ma, to naprawde przeraża co sie tutaj dzieje. Narazie jest mi dobrze ale jestem pewien ze w anglii miałbym lepiej jesli chodzi o zycie i wynagrodzenie. A najgorsze jest to, że nie widze żeby sie w polsce zmieniło.

No ja mialem swego czasu wlasny biznes ale mnie zrobili na 40 tysi i trzeba go bylo zwijac. To juz tak na marginesie. Ale w PL zawsze troszke beki jest, szczegolnie w sklepach, gdzie jak na wejsciu powiesz dzien dobry i sie usmiechniesz to od razu mysla ze zlodziej xD

Generalnie jak ktos juz wspomnial. Produktami i ogolna dostepnoscia towaru juz dawno dogonilismy europe, mentalnoscia, wciaz dark ages.

Koniec offa z mojej strony anyway.