Skocz do zawartości

Odżywki, Gainery itp.

Andżej

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem teraz ze Szwagrem 4 czy 5 worków białka, BCAA, glutamine i carbo z KFD, póki co (z tego co spróbowaliśmy), wszystko za(pipi)iste. W ogóle ta nowa seria w białych workach jest mega, różnorodność smaków, białeczko idealnie się miesza, zero jakiejś gówniatej piany, BCAA takie jak powinno być (mąka) i bardzo dobre ceny. Smutno mi tylko, bo nawet przy dużych zamówieniach nie dają żadnch gratisów, próbeczek, nic ; (.

Ostrovit czekoladowy pod względem smaku jest bardzo ok choć i tak odrzuca przy pierwszym razie jak każde proszkowe gów.no. Rozpuszcza się też ok, choć ja zawsze długo macham butlą bo jak wyczuję grudkę to mi się zbiera na wymioty. Poza tym piana szybko opada. To takie info po pierwszych 10minutach. Szkoda, że miarki nie dają do małych paczek.

Ja ostatnio sam zacząłem robić masło orzechowe. Kupuję prażone orzechy z biedry, na 200g dodaję 3 gramy soli i 2 łyżki miodu. Ja akurat mam mały blender, więc muszę miksować małymi porcjami, a że miksować trzeba dosyć długo, aby uzyskać dobrą konsystencję, to trochę mi to czasu zajmuje.

Warto, bo kupne masło nie jest takie dobre jak się wydaje. Często ma utwardzony olej, albo tłuszcze trans.

• Plusik 1

Zgłębiłem temat i ma,chodzi o fosforany z coli(które tez są w redwailerze Olimpa),który opisywałem,dostarczają rodników do przemian energetycznych ATP,czyli super łączyć z kreatyną,bo nasilają jej skutki,minus to wypłukiwanie wapnia i obciążenie nerek,ale to tzreba na bieżąco monitorować.

Z ciekawosci - czy suplementacje WPC80 mozna stosowac stale (chodzi o wplyw na zdrowie, nery, zoladek)? Bez odzywki (30-60g dziennie) ciezko byloby mi utrzymywac odpowiednia podaz bialka z samego zarcia, przy jednoczesnym pilnowaniu kcal. Badz co badz WPC nie jest naturalnie wyciskane prosto z krowy, ale przeszlo solidna obrobke zanim trafilo do worka, stad moje obawy na dluzsza mete.