Skocz do zawartości

Odżywki, Gainery itp.

Andżej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio miałem ten sam dylemat więc poczytałem różne artykuły . Z tego co się doczytałem faza nasycenia jest zbędna i lepiej zapodać od początku jak piszę kanabis po 5-10g na dzień . Ja łykam 1 porcję na śniadanie 2 po treningu , mimo że wszyscy piszą jakoby podlewanie wodą od kreatyny było nie możliwe to właśnie gdy robiłem te fazy nasycenia traciłem na definicji . 

• Plusik 1
Opublikowano

Jak to jest z tą fazą nasycenia przy stosowaniu kreatyny? Warto bawić się tym sposobem czy brać normalnie? Mam zamiar kupić sobie jakąś odżyweczkę, a nie brałem już ze 2-3 lata krety i liczę na srogi wypie.rdol mieśni i transformacje w ssj.

m6JYlZ.gif

Faza nasycenia ma chyba tylko zastosowanie jak za tydzień masz sprint na 100 metrów i zapomniałeś o kreatynie ;) Ona i tak musi wysycić mięśnie,czyli ok.10-14 dni,wiec w dt warto brać 10 gram(po śniadaniu i po treningu) a w dnt 5 gram(po śniadaniu).Kreatyna musi ciągnąć trochę wody bo z tego wynika jej potencjał działania,magazynuje wodę i tworzy środowisko do wzrostu muskli.

Opublikowano

a nie wiem, dlatego pytam

kupilem ja jakos w pazdzierniku ale kilka prywatnych spraw wypadlo i od listopada w sumie nie cwiczylem, a teraz juz za pozno na masówke, bo troche fatu sie na dole brzucha uzbierało, a chce latem wygladac jak czlowiek :P

Opublikowano

ok

w jakiej ilosci wody rozpuszczacie krete? jak do sniadania wypije herbate/kawe, a potem jeszcze 400ml wody z kretą, to przez nastepne kilka godzin latam sikac co pol godziny

nie wiem, wsypuje miarke do mordy i robie wiekszy lyk wody :F

• Plusik 1
Opublikowano (edytowane)

Treca i Olimpu są dobre ze średnio wyższej półki. Z wyższej Gasparu, albo Met-RX, ale sugeruję się danymi sprzed ~2 lat, teraz nie wiem jak z nimi jest.

Edytowane przez krupek1