Skocz do zawartości

Odżywki, Gainery itp.

Andżej

Rekomendowane odpowiedzi

/off

Kiedys jechalem pamietam do spodka na koncert Sepultury. Lata lata temu. No i gdzies jakis bar chcielismy zaliczyc przed. Przy wejsciu jakies lyse Seby sie wysypuja i jeden od razu do mnie z lapami.

-Skad ku.rwa jestes?

-Z wodzislawia

-Aaa z Wroclawia, to dobrze

//

Widze znowu mi sie upieklo i dalej bede ladny chodzil :obama:

Kupiłem od kumpla blister tego thermo speed hardcore. Od wczoraj wrzuciłem go na warsztat. W dnt 1 caps po przebudzeniu i 1 przed obiadem a w dt po przebudzeniu i przed trenem.

Jako, że od ponad 3 miechów jestem suple free to pobudza mnie ta dawka koffy %-)

No i też wplatlem okresowy post do mojej ketozy. Nie jakiś radykalny rodem z IF ale taki lekki. Kończę jeść ok 20 a zaczynam o 10. Zobaczymy co w sobotę za tydzień pokaże waga.

W tym tyg przed siłownia zjadłem trochę fatu i banana co przekłada się na oszukane wyniki.

Wyszło, że ważę 0,3kg mniej niż tydzień temu naczczo ale zamiast 9.8% Bf wyszło 11%. także w tą sobotę idę na tren naczczo.

Edytowane przez wronerro

Zacznę od tego że jestem tu pierwszy raz i proszę o wyrozumiałość.

Nie mam kogo się poradzić. Trener proponuje abym po treningu robił sobie szejka białkowego. Mówi że za mało ostatnio jem a dziś mocno przesadziłem bo cały dzień na rukoli z pomidorami i fetą. Powiedział że mam za mało białka i odchudzanie może mi odbić się czkawką i zatrzyma metabolizm. Z drugiej strony jestem tłusty chcę się odchudzić a mówi mi że potrzebuję minimum 3400 k cal przy mojej wadze. Teraz moje pytanie.

W dni w które nie jem mięsa (wczoraj miałem indyka z kaszą jaglana cukinia i papryka w pracy) czy powinienem taką odżywkę wprowadzić? Czy dopóki waga mi do 100 kg nie spadnie mogę się powstrzymać? Jak wygląda takie branie odżywki mogę tylko w dni kiedy trenuje po treningu shake'a zrobić czy powinienem wtedy regularnie codziennie?

Nie masz kogo sie poradzic, a piszesz ze doradzil Ci trener? Na glodowce na salacie wyhamujesz metabolizm, a jak potem zaczniesz jesc to efekt jojo masz gwarantowany. Ja jade gdzies na 2,5k kalorii dziennie i gubilem 2kg miesiecznie na poczatku. Niech Ci ktos diete rozpisze jak powaznie podchodzisz do tematu, albo licz kalorie i staraj sie jesc codziennie podobne ilosci.

Edytowane przez Shen

Nie ma co się orać głodówkami, bo to więcej złego przyniesie niż dobrego. Trzeba sobie obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, odjąć trochę kalorii żeby był deficyt kaloryczny i na tym jechać, a nie jakieś sałaty (pipi) xd

Ja od siebie mogę doradzić żebyś pomnożył swoją wagę przez 24 i ci wyjdzie pula kalorii do zjedzenia. Białka jedz 2.3-2.8g na kg masy ciała, tłuszczu 0,6-0,8, a reszta z węglowodanów. Ja się tego trzymam przy 2400kcal i waga leci z dnia na dzień. Waż się codziennie rano po kupie i patrz co się dzieje z wagą, jak będzie stała w miejscu albo rosła to ucinaj po 100kcal co tydzień, aż zacznie spadać i będzie git.

A odżywki białkowe możesz wchłaniać kiedy chcesz, uzupełniasz jedynie braki w diecie, choć osobiście uważam, że na kolację lepiej węgle jeść :lapka:

Edytowane przez Yakubu

181 cm i słucham trenera ale odżywki mi się zawsze źle kojarzyły. Problem w tym że moja dieta wcześniej była tragiczna.

Chociaż jak mi zapodał że na sniadanie mam zjeść 5 jajek 3 plastry boczku pomidorki z dodatkiem oliwy to tak źle nie zabrzmiało; )

Dodupy. Chciałem go pić a ta konsystencja mi nie odpowiada. Trudno, przynajmniej tanio, ten z kfd 900ml za 4 dysie jest.

Ogólnie tak jak mówiłem. Siedzę na ok 2k kcal gdzie fat to z 60%jak nie lepiej.

Zaczynam jeść o 10.

Na dzień dobry leci kawa z olejem koko i mct.

Potem serek wiejski, 30 kabanow, po 5g orzechów jakich tam mam i na koniec 50g masła kfd.

Potem mięso z trawą w ilości ok 2x 120g mięsa i np brokuł, szpinak, jakiś pomidor czy ogor.

Na kolację jajowa z szynką /boczkiem, serem żółtym, serem pleśniowym.

Gramatura jest różna.

Wpisuje na apce co jadłem i potem dobijam jakimś detalem to czego mi aktualnie brakuje.