Skocz do zawartości

Odżywki, Gainery itp.

Andżej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty weź doczytaj metodologie i przelicz na wagę człowieka zanim zaczniesz coś pisać.Podpowiem ci że nie ma lepszych badań że alkohol powoduje raka wątroby a ty go nadal używasz?Chcesz polemiki?Każdy ma raka,codziennie tworzą nie nowe komórki,tylko od tego co jesz i jak silny masz organizm zależy czy ulegną apoptozie.

Opublikowano

Jak się nazywała ta liposomalna wit c z Olimpa? To ta Forte? Coś dziwnie tania.

Poza tym może ktoś poleci jakąś multiwitaminę?

Obecnie stosuję: wit c (zwykły proszek), wit d (z k jak jest) , argininę, cytrulinę, wit e, cynk, ALA, kwas foliowy, bcaa, wpc/wpi ale rzadko bo często za dużo białka w samej diecie mi wychodzi

Myślę żeby dorzucić: kreatynę, taurynę z johimbiną przed ćwiczeniami, na stałe koenzym q10, głóg, resweratrol.

Co o tym myślicie? I tak będę ulaną qurwą ale będę mógł mówić że to przez złe suple :P.

Opublikowano (edytowane)

Oprócz tych batoników o których wspominał Litwin, w biedrze są jogurty i napoje mleczne o podwyższonej zawartości białka. Akurat one są w stałej sprzedaży, widać biedra znalazła swój odpowiednik dla tych jogurtów od Zott czy tam Bakomy nie pamiętam. Robi je jakaś austriacka firma.

randomowe grafiki z neta

N%C3%B6m-Fasten.jpg

KC09009002-0591-KS_noem-fasten-ProteinDr

W lidlu też są te batony z dużą ilością białka i chyba też są cały czas dostępne bo nie stoją na regałach przy lumpach, jeno w półce. 

Te napoje i batony całkiem smaczne. 2.49 za butelkę i 2.99 za lidlowskie batoniki.

Edytowane przez Plugawy
Opublikowano

Ludzie lykaja ten badziew bo pisze protein, fit i inne banialuki. XD

No tak jest, można naje.bać cukru, tłuszczów trans i napisać fit, a ludzie i tak kupią.

Opublikowano (edytowane)

No ale to i tak jak w wiekszosci litwin pisze kazeina.

Ale w sumie lepsze to niz snickers.

Edytowane przez kanabis
Opublikowano

Ostatnio na fejsie przemknelo mi bounty z mniejsza iloscia tluszczu bez cukru i z podwyzszona zawartoscia bialka. Ciekawe co znowu za chemiczny syf.

W erze propagowania sylwetki fit patrze zloty biznes uciac tluszczyk, je.bnac aspartam, dodac jakiegos bialka sojowego czy innej kazeiny po taniosci, napisac fit bialkowy baton i piniondze plyna niczym krew z nosa yakubu lezacego w kuchni

Opublikowano

No przyznaję, zjedzenie na kolację kalafiora i truskawek z jogurtem i łyżką odżywki białkowej, będąc pod koniec redukcji to nie był najlepszy pomysł. Całe szczęście cudowny cukier mnie uratował.

Opublikowano

Zawsze mam bekę jak widzę te wszystkie fit profile wrzucające jakieś desery z kalafiora,lody itp. Ja pie.. co za problem zjesc jakiegos cheata i spalic to potem na treningu nie wiem po co wydziwiać z jakimiś niesmaczynymi deseram.

Albo ciasto z fasoli.

Opublikowano

Oczywiście że jadłem ale bez przesady można takie zrobić bez udziwniania.

Mój ulubiony to brownie z olejem kokosowym, mąką kokosową dobrej jakości gorzką czekoladą i do smaku posłodzony jakimś zdrowym zamiennikiem cukru. Można dodać odżywkę białkową ale ja ich nie lubię w deserach.

A te wszystkie guvna na fasolach,kalafiorach itp. to do zaorania.

Opublikowano (edytowane)

Zjadłem gotowanego kalafiora, bo lubię i na deser zjadłem truskawki z jogurtem, bo też lubię xd Jakoś nie wpadłem na pomysł żeby te dwa składniki połączyć, bo i po co?

Btw znowu u lekarza byłem i teraz babka przepisała mi Neurovit i maść Dip Rilif. Trzymajta kciuki!

Edytowane przez Yakubu
Opublikowano

Neurovit xD witaminki dla chlopczyka i dziewczynki z apteki bez recepty

Popros o memotropil albo jakis inny lek z piracetamem jak chcesz zeby ci musk lepiej chodzil

Opublikowano

Kumpel jak mial sesje to nazmyslal, ze zapomina i kreci mu sie w glowie to babka przepisala mu memotropil xD mowil, ze bardzo mu pomoglo powkuwac co trzeba. Czy to prawda to nie wiem, bo to gosc ktory potrafil wstac o 2giej w nocy i pojsc 2km na stacje benzynowa po puszke pepsi bo mu sie pic chcialo. Probowal tez wykombinowac hormon wzrostu od lekarza bo ma 1,70 metra i uwazal, ze jest zbyt niski xD Teraz koles to niezly programista ktory trzepie ladne hajsy i jezdzi po Europie na wycieczki od firmy.