Opublikowano 16 października 20195 l Niepelnowartosciowe bialko dalej jest bialkiem niepelnowartosciowym. Moim zdaniem nie zbudujesz dobrej sily i masy miesniowej bez miesa. Sam po sobie widzialem jak dzialalo na mnie miecho. Ale ze wzialem sie za wysilki aerobowe i silownia to dodatek wystarczy mi dziennie ze 100g miecha reszta bialka ktore jest i tak ponizej 2g/kgmc z straczkowych, nasion konopii, orzechow i innych jajek. Nie narzekam jak narazie.
Opublikowano 22 października 20195 l Logiczne że jak do białka niepełnowartościowego dostarczysz brakujących aminokwasów to nagle robi się spoko.Pytanie,tylko kto tutaj ma taką wiedzę by znać aminogramy większości pokarmów nie mięsnych i tak komponować z nich posiłki,by nie było braków aminokwasów.
Opublikowano 23 października 20195 l Mysle ze wszyscy ktorzy wlasnie jako glowny argument podaja ze polaczenie bialka niepelnowartosciowego z pelnowartosciowym skutkuje tym drugim jako calosc. Oczywiscie zart, wiekszosc powtarza tylko to co zaslyszala na vege stronkach a nie wie nawet gdzie wystepuje bialko pelnowartosciowe w przypadku roslin jak nie przeczyta w necie. Beka wnusiu
Opublikowano 23 października 20195 l Jest jedno źródło białka pełnowartościowego roślinnego,którym mógłbym się raczyć,tylko mnie nie stać-spirulina.W sumie to super food.Raczyłbym się ok. 200 gramami dziennie ale to koszt 15 zeta,więc na miecha poszłoby ok. 500 zeta.
Opublikowano 24 października 20195 l Białko konopii chyba tez? Moznaby tez laczyc produkty na zasadzie brakujacych aminokwasow w drugim produkcie ale to trzeba by znac dokladne aminiogramy produktow. Nie wiem pewnie jest jakas tabela w necie.
Opublikowano 24 października 20195 l 2 godziny temu, kanabis napisał: Białko konopii chyba tez? Moznaby tez laczyc produkty na zasadzie brakujacych aminokwasow w drugim produkcie ale to trzeba by znac dokladne aminiogramy produktow. Nie wiem pewnie jest jakas tabela w necie. Miałem raz białko konopne o smaku naturalnym,to co prawda nigdy ziemi z wodą nie piłem,ale tak może błoto smakować.Okrutne.
Opublikowano 24 października 20195 l Ja jem nasiona wiec bardziej je mialem na mysli a te maja calkiem ciekawy kawowo orzechowy smak
Opublikowano 24 października 20195 l W dniu 23.10.2019 o 10:26, kanabis napisał: Oczywiscie zart, wiekszosc powtarza tylko to co zaslyszala na vege stronkach a nie wie nawet gdzie wystepuje bialko pelnowartosciowe w przypadku roslin jak nie przeczyta w necie. Beka wnusiu @kanabisa Ty skąd się dowiedziałeś o pełnowartościowym białku roślinnym? Od szamana z Ostrołęki czy z książek, skoro znajdowanie takich informacji w necie jest gorsze?
Opublikowano 25 października 20195 l Nie jest gorsze mialem na mysli to ze gdzies im cos przemknelo albo ktos gdzies napisal ze jak sie polaczy rozne frakcje bialek to jest jak w miesie ale co dokladnie polaczyc to juz nie za bardzo wiedza :p
Opublikowano 25 października 20195 l No pisałem Ci kiedyś o takich podstawowych: Pełnoziarniste pieczywo + hummus Soczewica + makaron pełnoziarnsity Fasola + ryż Ciecierzyca + słonecznik Płatki owsiane + orzechy włoskie Do tego posiłki oparte na odżywce białkowej roślinnej. No jest tego trochę.
Opublikowano 8 listopada 20195 l Wzialem bialko z kfd na probe, bo mi sporo tego schodzi ostatnio, mleczny karmel za(pipi)isty w smaku i fajna rozpuszczalnosc, jeszcze kod na 5% znizki wjechal https://sklep.kfd.pl/kfd-regular-wpc-80-3000-g-bialko-serwatkowe-instant-p-7087.html?search_query=bialko&results=90
Opublikowano 8 listopada 20195 l Ja ostatnio wziąłem z Ostrovit pare smaków i wszystkie spoko, rozpuszczalność też bez problemu.
Opublikowano 8 listopada 20195 l 2 godziny temu, Shen napisał: Wzialem bialko z kfd na probe, bo mi sporo tego schodzi ostatnio, mleczny karmel za(pipi)isty w smaku i fajna rozpuszczalnosc, jeszcze kod na 5% znizki wjechal https://sklep.kfd.pl/kfd-regular-wpc-80-3000-g-bialko-serwatkowe-instant-p-7087.html?search_query=bialko&results=90 Brałem mniejsze paki i ze sprawdzonych smaków mogę podać karmelowo-mleczny, kokosowy, ciasteczkowy i sztos jak dla mnie to śmietankowo-biszkoptowy. Solony karmel też dobry, ale przehajpowany.
Opublikowano 8 listopada 20195 l Kokosowe i ciasteczkowe mi sie przejadly z innych firm, a te pewnie sie jakos bardzo nie roznia, Sprawdze nastepnym razem ten biszkoptowy.
Opublikowano 12 grudnia 20195 l Jakiś preparat na podbicie NO znacie? Miksowanie argininy z cytruliną i przeciwutleniaczami ze względów smakowych nie przejdzie ( to nie dla mnie ). Stosował ktoś może te skoncentrowane soki z buraka? beet shot czy jakoś tak. Czy lepszy zwykły sok?
Opublikowano 12 grudnia 20195 l Stosowałem długofalowo zwykły sok i parę razy shot. Różnicy w działaniu nie czułem, ale po shocie jakoś mi nie było zaciekawie na żołądku.
Opublikowano 20 grudnia 20195 l W dniu 12.12.2019 o 10:38, mushabelly napisał: Jakiś preparat na podbicie NO znacie? Miksowanie argininy z cytruliną i przeciwutleniaczami ze względów smakowych nie przejdzie ( to nie dla mnie ). Stosował ktoś może te skoncentrowane soki z buraka? beet shot czy jakoś tak. Czy lepszy zwykły sok? Wyciśnij sok z 3 buraków,smaczny i sporo azotanów.Ja teraz mam przedtreningówkę na agmatynie,jakiejś zaawansowanej formie argininy,azotanach i vaso6-czyli wyciągu z zielonej herbaty,który zwiększa NO.O ile słabo czuję pompę to po tym aż boli.
Opublikowano 20 grudnia 20195 l Ja wrzucam "napalm" i też jest dosyć fajna dopałka. Jednak organizm się przyzwyczaja, jak z wszystkim i trzeba zwiększać miarki. Czasem klasyczne, mocne double esspresso też daje radę. Nie wiem, dlaczego po napalmie skóra dziwnie świerzbi, niefajne uczucie.
Opublikowano 20 grudnia 20195 l To kwestia jakiejś tam substancji, aminokwasu chyba, nie pamiętam którego, ale jak raz tak miałem to było strasznie irytujące i jeszcze się wzmagało przy poceniu.
Opublikowano 20 grudnia 20195 l Ale wpływa że mięsień się wolniej zakwasza i można dłużej ćwiczyć.Wystarczy coś zjeść i nie będzie tego czuć.
Opublikowano 20 grudnia 20195 l 2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał: Chodzi chyba o beta-alanine. Bardzo nieprzyjemne uczucie. Chodzi również o niacynę. Istnieje nawet ostrzeżenie na zagranicznych supelkach, że może powodować flush niacynowy. Edytowane 20 grudnia 20195 l przez Jotrazydwa