Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 27 sierpnia 2022 Opublikowano 27 sierpnia 2022 A wy w ogóle ogarniacie kto te suple Burneice robi? Jego baaaardzo dobry znajomy, który był bohaterem najwiekszej afery w świecie supli. http://supleusa.manifo.com/ Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 8 września 2022 Opublikowano 8 września 2022 Ostatnio robiłem badania okresowe do roboty i wyszedł mi dobry cholesterol HDL minimalnie poniżej normy, gdzie w grudniu miałem go ok. Może od tego, że nie ruszałem sie poł roku i dieta też inna była. Reszta w normie. No, ale oprócz żarcia chciałbym dorzucić jakieś tablety najlepiej lek bez recepty a nie suplement z dobrymi tluszczami. Co polecacie, co bierzecie? Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 8 września 2022 Opublikowano 8 września 2022 Jakiś konkretny? Czy może suplementy z Olimpa omega3? Cytuj
Boomcio 4 054 Opublikowano 8 września 2022 Opublikowano 8 września 2022 Brzuszki z łososia. Naprawdę. 1 Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 8 września 2022 Opublikowano 8 września 2022 Ja sobie ten zawsze kupuje i polecam. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 8 września 2022 Opublikowano 8 września 2022 Generalnie, jak zwiększysz ruch, a w diecie zrobisz przewagę warzyw, pełnoziarnistych zbóż i chudego mięsa, albo ryb, a ograniczysz tłuszcze zwierzęce i z nabiału to będziesz mieć efekt. Omega 3 polecam z orzechów włoskich, albo oleju lnianego. Omega 6 z pestek dyni. Tranom to bym nie ufał, bo to w większości poprodukt rybny, często z odpadów i tych teoretycznie lepszych marek też to dotyczy. 1 Cytuj
Boomcio 4 054 Opublikowano 16 września 2022 Opublikowano 16 września 2022 W dniu 8.09.2022 o 16:15, Plugawy napisał: (...)No, ale oprócz żarcia chciałbym dorzucić jakieś tablety najlepiej lek bez recepty a nie suplement z dobrymi tluszczami. Co polecacie, co bierzecie? Cytuj
Kaczi 822 Opublikowano 26 września 2022 Opublikowano 26 września 2022 (edytowane) deleted Edytowane 26 września 2022 przez Kaczi pomyliłem tematy.... Cytuj
Sedrak 768 Opublikowano 26 września 2022 Opublikowano 26 września 2022 (edytowane) 49 minutes ago, Kaczi said: Ktoś może polecić jakąś dietę albo osobę co tę dietę by mi ułożyła. Jestem kierowcą i mam 37 lat, oraz otyłość 1 stopnia(167 cm przy 90kg) Sport sportem ale nie oszukujmy się dieta albo zdrowy sposób odżywiania to podstawa tyle że im starszy jestem tym mniej chce mi się gotować. Depresja, lenistwo i brak motywacji, zmęczenie( mentalne) po robocie. Mieszkam w UK jak niektórzy z was wiedzą i te serwisy co dostarczają posiłki są raczej drogie i nie na stan mojego konta niestety.... Potrzebuje jakiegoś planu, rozpiski właśnie żebym mógł fizycznie się go trzymać z treningami jak już bym miał ogarnięte to, to powinno być lepiej Od siebie polecam Centrum Respo. Wszystko on line przez aplikację, prosta i przyjemna. Dieta, ćwiczenia, wszystko ładnie rozpisane co i kiedy jeść, filmiki jak ćwiczyć oraz przystępna cena. Edytowane 26 września 2022 przez Sedrak Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 9 października 2022 Opublikowano 9 października 2022 Panowie co polecacie na skurcze mięśni? Biorę 600mg magnezu i póki nie szalałem z kawą było spoczko ale obecnie pijąc po kilka kawusi dziennie jest tragedia. Skurcze są na tyle bolesne szczególnie po treningu i rano że człowiek wije się z bólu. Obecnie nawet czuje skurcze na poszczególnych mięsniach pleców albo brzuchu. Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 9 października 2022 Opublikowano 9 października 2022 Pijac tyle kaw i biorac jednak magnez zwrocilbym uwage mocno na nawodnienie. Nie zalowac izotonikow, elektrolitow itd Sprawdz jak sikasz, szczyny powinny miec najlepiej niemal przezroczysty kolor. Im ciemniejsze tym gorzej. 1 Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 9 października 2022 Opublikowano 9 października 2022 Polecam magnez i potas w leku, a nie w suplemencie, np aspargin. 1 Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 9 października 2022 Opublikowano 9 października 2022 No u mnie 90% czasu mocz jednak jest bezbarwny , pijam coś w okolicy 8 litrów na dzień. Najgorsze jest to że te skurcze są k.rewsko bolące i łapią nagle w dziwnych momentach. Zakładam że te 4-5 ekspresso dziennie też wypłukuje mocno witaminki ale jak pisałem leci multipack witamin+omega 3+ ostropest plamisty+magnez. Jeszcze spróbuje potas bo tutaj może być ubytek no i co prawda troszkę ustało jak piłem po kilka tabletek musujących(zestaw elektrolitów) ale szukam gdzie dokładnie by znaleźć ten jeden brakujący elemencik. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 9 października 2022 Opublikowano 9 października 2022 40 minut temu, SpacierShark123 napisał: Zakładam że te 4-5 ekspresso dziennie Ekolego to jest espresso. Cytuj
Boomcio 4 054 Opublikowano 9 października 2022 Opublikowano 9 października 2022 4,5 espresso dziennie ma chłopak zdrowie. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 9 października 2022 Opublikowano 9 października 2022 Może to zwykła kawa z ekspresu, więc ekspreso Cytuj
Boomcio 4 054 Opublikowano 10 października 2022 Opublikowano 10 października 2022 A "fusiara" to fusesso. 1 2 Cytuj
SpacierShark123 1 506 Opublikowano 10 października 2022 Opublikowano 10 października 2022 W dniu 9.10.2022 o 20:21, Adam GlapJńskJ napisał: Ekolego to jest espresso. Co racja to racja ale klepie chociaż no i wiadomo rano z owsianymi potrafi czynić cuda mordeczko 1 Cytuj
chodznaspacer 4 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Kawa nie ma nic wspólnego z magnezem, nie wypłukuje go a nawet żeby było zabawniej uzupełnia. W Korei Płd jest jednym z głównych źródeł uzupełniania magnezu. Zrób sobie badania na tzw. tężyczkę, sam ją mam i miałem początkowo bardzo podobne objawy. Cytuj
chodznaspacer 4 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 "Szacuje się, że kawa zawiera co najmniej 7 mg magnezu w 200 ml gotowego napoju. Łatwo więc policzyć, że wspomniane 2-3 filiżanki kawy dostarczą co najmniej 14-21 mg magnezu – jeśli porównamy tę ilość z wypłukiwanymi 4 mg elektrolitu na dobę, okazuje się, że bilans jest dodatni. Warto też przytoczyć wyniki badań koreańskich naukowców, którzy przeprowadzili kontrolę źródeł oraz ilości magnezu w diecie mieszkańców Korei Południowej. Okazało się, że dla osób w wieku od 30 do 64 roku życia głównym źródłem magnezu jest właśnie kawa. Co więcej, stanowi ona także cenne źródło witamin z grupy B oraz polifenoli, a jej pozytywne działanie na organizm zostało potwierdzone licznymi badaniami." Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 I wszystko jasne. W opisie ma linki do cytowanych badań. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Trzeba byłoby pić dużo kawy i słabo się nawadniać, żeby odczuć jej skutki w ubytkach magnezu, czy potasu. Z kolei, dostarczanie magnezu z kawy to też raczej symbolicznie ze względu na przyswajalność. 1 Cytuj
Boomcio 4 054 Opublikowano 11 października 2022 Opublikowano 11 października 2022 Dokładnie. Duże ilości kawy pite przez długi okres czasu mogą spowodowac odczuwalne skutki. Co do suplementowania magnezu, to zawsze info z ulotki przemnażam razy 2 ( w okresie intensywnych treningów nawet x2,5) , bo dużo słabiej się wchłania, niż ten z pokarmu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi