chodznaspacer 4 Opublikowano 12 października 2022 Opublikowano 12 października 2022 Indywidualna sprawa, ćwiczę 5 razy w tygodniu i codziennie piję pół litra kawy (przelewowej), nie suplementuje magnezu a jego deficyt przy tej chorobie o której wspomniałem (tężyczka) że warto zbadać, symptomy objawiłyby się bardzo szybko. Kiedyś trafiłem na ciekawy artykuł, mówiący o tym że nie istnieje idealny typ magnezu i wszystko zależy od objawów, stosuje się wtedy odpowiedni typ magnezu. Z magnezem jest też tak że jego poziomu nie da się idealnie zbadać, trzeba by przeprowadzić biopsję fragmentu mięśnia żeby uzyskać idealny wynik. Także ostrożnie z tym :) Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 12 października 2022 Opublikowano 12 października 2022 Ale pol litra kawy to dwa kubki. Tez tyle pije, tez przelewowej i to nie jest raczej duzo. Taka ilosc dziala raczej prozdrowotnie i powoduje korzysci. Ale sa ludzie ktorzy naprawde łoją kawe, energole itd. Jak z wieloma substancjami w rozsadnych dawkach dzialaja korzystnie ale jak ktos przesadzi dzialaja wrecz przeciwnie. Jak kiedys pilem 3 kawy dziennie, w dodatku fusiary robionej z dwoch lyzek stolowych to w koncu zaczelo mnie w klatce napierdalac. Poza tym kofeina z kawy w odroznieniu np od tej z guarany dziala bardzo "niedelikatnie" w sensie dostaje sie mocny strzal nie stopniowo i dla osob ktore maja np sklonnosci do zaburzen lękowych duze ilosci nie sa korzystne. Ja np jak pierwszy raz zrobilem kawe w kawiarce i wypijem za duzo na raz to czulem sie jak na amfetaminie Cytuj
chodznaspacer 4 Opublikowano 12 października 2022 Opublikowano 12 października 2022 Żona kiedyś prowadziła knajpę i byliśmy na doborze kaw do lokalu, wypiłem takie ilości że nikt nie był w stanie ruszyć dupy z krzesła, prowadzić samochodu. Odpływałem, krew z nosa, zawroty głowy, poty, dochodziłem do siebie przez pół dnia. Miałem kiedyś takiego profesora na studiach który wypijał 10-11 espresso dziennie (małe małpki w sumie ale dla niektórych dawka nie do ogarnięcia). Dużo zależy od ośrodka układu nerwowego i tolerancji na "używki" niektórzy mają coś w stylu "osobowości wysoko wrażliwej" i po 1 kawie mają jazdę. Będąc już w temacie, jedyna przedtreningówka która "motywuje" zamiast zamieniać treningi w jakąś masakrę z próbą kontroli tętna i oddechu to Redweiler... 10/10. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 12 października 2022 Opublikowano 12 października 2022 A ja pomimo dostępności porzuciłem WSZYSTKIE energole i supelki z USA i od ponad miesiąca tylko prawilnie espresso. Co przerobiła moja wątroba przez te lata to wystarczy. Czas na 20 lat czystości dla odmiany. Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 5 grudnia 2022 Opublikowano 5 grudnia 2022 Człowiek chce kupić białko po zrobieniu dużego zapasu i wszystko droższe jest o ponad 100% względem rok wcześniej. Zwykłe białko wic 82 od kfd zamiast 40zł kosztuje teraz 90zł. Co to kurwa mać ma być. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 5 grudnia 2022 Opublikowano 5 grudnia 2022 Zwykle smakowe 82 kfd zamawiałem parę dni temu po 69 zł ze smartem. No ale fakt ceny poszły w chuj. I tak bardziej opłaca mi się wziąć pakę białka i zrobić gainera niż skyrami z biedry się zapychać hehe Kreta też ma fajne ceny. Musiałem się przerzucić na kfd z olimpowej czy treca. To samo z beta alanina Cytuj
Boomcio 4 054 Opublikowano 20 lutego 2023 Opublikowano 20 lutego 2023 Suple motzno UP. Cytrulina IronFlexa 40 zeta za dwusetkę, a w zeszłym płaciłem niecałe 6dych za pięćsetkę. Coraz trudniej być koxem. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 21 lutego 2023 Opublikowano 21 lutego 2023 Przerzuć się na sok z buraka, podobny efekt do cytruliny. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 Hej, jaki kompleks witaminek polecacie? najlepiej 1/dzień https://allegro.pl/oferta/skoczylas-multiwitamina-complex-krzem-bor-jod-12013517516 ? na pewno brakuje mi magnezu, 4-5 kawy dziennie Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 Owoce i warzywka jedz a nie chemikalia Ale jak juz musisz to chyba najlepszy sprawdzony zestaw to multiple sport z olimpu 1 Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 Też bym brał Olimp, albo jakiś bodymax. W sumie długo nic oprócz witaminy D nie brałem z witamin. Jak brakuje Ci magnezu to zmień wodę na Muszyniankę. Jest różnica między nią a jakimiś gówno wodami najtańszymi jak się trenuje. Za to do naleśników jest lepsza źródlana gazowana bo na Muszyniance dziwne ciasto mi się robiło, ale w smaku dobre wyszły. 2 Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 Ja tylko piję kranówę z dzbana z filtrem.. OK! wezmę te Olimpa. Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 Muszynianka to nie wiem czy nie jedyna woda mineralna w sklepach ktora faktycznie spelnia wymogi wody mineralnej. Jeszcze jakas kropla mineralow byla czy jakos tak. Reszta "mineralek" to kranówy. No ale jeszcze nie tak dawno w cenie muszynianki mozna bylo kupic original cole w biedrze wiec cena mowi sama za siebie Ja z wit i min biore tylko witaminy z grupy b, cynk i wapn, jesien/zima witamine d bo tego jedynie moze mi brakowac z tego co obliczalem. Cala reszta owoce i warzywa. Kiedys bralem multi z olimpu ale wolalem zainwestowac w blender,warzywka i owoce. Roznica na plus warzyw i owocow niesamowita. No ale one zawieraja tez wiele innych korzystnych substancji procz witamin i mineralow ktorych w tabsach nie ma. O przyswajalnosci nie wspominajac. Cytuj
_Red_ 12 020 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 Woda Zuber tak jebie kiblem, że to musi być legitna mineralka. Właśnie opierdzielam kolejny kubek w Krynicy Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 @kanabisjest jeszcze jakaś Muszynianko podobna i nazywa się Cechini Muszyna i też ma od groma minerałów a jest tańsza i ma 2l, ale nie zawsze jest w sklepach. Muszyniankę kupuje w biedrze jak jest promocja przy zakupie dwóch 6pakow i wychodzi wtedy 1.99zl za butelkę a nie 2.89. A słyszeliście o piciu wody z miedzianego dzbanka albo kubka? Podobno same plusy, ale nie wiem czy to nie jakieś zdrowehomeo pierdololo. 16 minut temu, _Red_ napisał: Woda Zuber tak jebie kiblem, że to musi być legitna mineralka. Właśnie opierdzielam kolejny kubek w Krynicy Może jakaś lecznicza? Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 26 marca 2023 Opublikowano 26 marca 2023 28 minut temu, Plugawy napisał: @kanabisjest jeszcze jakaś Muszynianko podobna i nazywa się Cechini Muszyna i też ma od groma minerałów a jest tańsza i ma 2l, ale nie zawsze jest w sklepach. Muszyniankę kupuje w biedrze jak jest promocja przy zakupie dwóch 6pakow i wychodzi wtedy 1.99zl za butelkę a nie 2.89. Nie jest zla ale procz wapnia jednak polowa tego co w muszyniance jesli chodzi o najwazniejsze minerały. Muszynianka to bezdyskusyjnie top jesli chodzi o mineralki. No za 1.99 taka woda to jak za darmo No ale dobrze wiedziec bo jak czasem nie ma muszynianki to kupowalem budżetową oazke Teraz bede szukal tej cechini 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 30 marca 2023 Opublikowano 30 marca 2023 Poleci ktoś jakiś zestawik, na pewno kupuję kreatynę, a do tego potrzebuję coś dobrego na stawy, mięśnie, ścięgna itp., bo oprócz dźwigania gram też w piłkę i zapisałem się na Teakwon-Do. Chcę tylko coś na regenerację, energię, siłę i coś, żeby przerobić te zbędne kilogramy na mięśnie, jestem ciemny w temacie, suplementy już brałem, ale bardziej pod kątem zdrowia, a nie sportów, D3, omegę 3 i takie tam. Cytuj
Gość Rozi Opublikowano 30 marca 2023 Opublikowano 30 marca 2023 Ewentualnie polecam Eutanazol Sprint. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 30 marca 2023 Opublikowano 30 marca 2023 Jebany tak się uduchowił i zmotywował do treningu, że szuka supla na przerobienie tłuszczu w mięśnie xd Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 30 marca 2023 Opublikowano 30 marca 2023 Pogadajcie sobie. Jedni gadają, drudzy działają. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 30 marca 2023 Opublikowano 30 marca 2023 No to czeka cię dużo działania jak myślisz, że są suple, które zamieniają tłuszcz w mięśnie. Kreatyna, białko od Olimpu, albo Treca, kofeina z kawy, na stawy Flex Xplode, albo Animal Flex. 1 Cytuj
zdrowywariat 373 Opublikowano 30 marca 2023 Opublikowano 30 marca 2023 (edytowane) Może źle się wyraziłem, ale chyba wiadomo, że mięśnie same z odżywek się nie zrobią. Chciałem tylko coś na regenerację, z większymi dawkami magnezu itp., nie końskimi, bo nie jestem sportowcem zawodowym, ale jednak działam rano (siłowo) i wieczorem (ruchowo), więc od poniedziałku do piątku jestem cały w zakwasach. Chciałem też coś na siłę (kreatynę), coś na energię (na rano) i może coś jeszcze, ale nic na przyrost masy, coś co wspomoże spalanie tłuszczu podczas treningu. Dzięki Edytowane 30 marca 2023 przez zdrowywariat Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi