Andżej 2 268 Opublikowano 24 listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2015 bcaa jest dobre na redukcji, kiedy ograniczamy kalorie i spalamy tłuszcz, nie idzie aż tak bardzo po muskułach tak slyszalem. w kazdym bądz razie ja gdy intensywnie boksowałem, czułem się LEPIEJ przy suplementacji bcaa i mialem wrazenie ze szybciej się regeneruję, mimo ze mało jadłem i chudłem jak szczur. Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 24 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2015 (edytowane) Inna forma HMB. no inna, ale niby znacznie skuteczniejsza niz dotychczasowe calcium-HMB. Wrzucili nawet artykul z wynikami badan, http://www.body-attack.ch/bilder/betator-guide/Springer_HMB_study.pdf). Od stycznia ma byc na rynku- mysle, ze sobie zapodam opakowanie na probe. Akurat mi sie wtedy normalne HMB skonczy, wiec zobaczymy, czy faktycznie jakas roznica bedzie. co do BCAA to tez uzywam, ale caly czas mam troche watpliwosci, czy jest sens, jesli bierzesz dobre bialko. Moje bialko w jednej porcji z mlekiem ma 8,9 g BCAA, a jedna porcja BCAA ma... 3g BCAA (zalecaja 3 dziennie). Edytowane 24 listopada 2015 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
Andżej 2 268 Opublikowano 24 listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2015 hmb to sciema przecież ;p Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 24 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2015 (edytowane) no wlasnie rozne badania do tej pory niejednoznaczne wyniki dawaly, to fakt. Ja biore z kreatyna i bialkiem/BCAA i poki co jestem naprawde zadowolony z efektow, ale ciezko powiedziec, ile w tym zaslugi poszczegolnych suplementow (ew. jak odstawie HMB to zobacze) . Teraz niby w tym calym teksasie udowodnili skutecznosc tego betatora nowego- zobaczymy... Kreatyna tez kreatynie nie rowna. Edytowane 24 listopada 2015 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 24 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2015 Testowałem w życiu już sporo supli i w sumie pisałem o tym, tylko kilka z nich zasługuje na uwagę: Jestem zadowolony z Nitrobolonu Więcej energii - dłuższy trening, a przez to po ćwiczeniach, przy lustrze byłem nieźle spompowany. A widząc efekty, chcesz ćwiczyć więcej i więcej. Przestałem brać i od razu widziałem różnicę. Ale pamiętam, że jadłem akurat na wakacjach i na plaży czułem się jak młody bóg. --- Mutant Mass - nie polecam, chociaż 3 kilo przybrałem na masie w miesiąc, a jestem chudzielcem. Straszna zgaga, pierdy przeokrutne, działa, ale ch.ujowym kosztem. Non stop byłem napchany, po takiej dawce chemii, wprost zmuszałem się do normalnego żarcia. No i dziwi ten brak opublikowania składu, prawie jak w dopalaczach. --- Animal M-stak - booster testosteronu, ale nie tylko. Tak żem przypakował, że pojawiły mi się obtarcia na pachach. Dodatkowo te tabsy mącą nieco w bani, bo dają spory zastrzyk energii (początkowo nie mogłem spać), ale także czułem się inaczej, jakbym podchodził z większym luzem do problemów. No i w sprawach erotycznych, aż się zdziwiłem, ale o tym nie mogę pisać Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 24 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2015 BCAA jest fajne przed treningiem bo walczy o receptory chyba z serotoniną,czyli opóźnia uczucie zmęczenia,mimo iż jestem an masie to czuję różnicę an treningu.Co do HMB to stosowałem pierwsze z Olimpa pod koniec lat 90-tych ubiegłego wieku(jak zabrzmiało ),nic nie odczułem,zresztą organizm sam potrafi syntetyzować HMB z leucyny,która to także jest w BCAA. Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 24 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2015 (edytowane) Mutant Mass o kur.va, yeblem, co za nazwa LOL od razu Marcus z Fallouta 2 mi stanal przd oczami stary, nie bales sie wlewac w siebie cos, co nazywa sie tak i nie ma nawet podanego skladu? choc co do nazw, to moje bialko jest od Body Attack, co tez mnie troche rozwalilo z poczatku @Litwin: no ja wlasnie tez w dzien treningu dwie porcje BCAA biore: bezposrednio przed treningiem i bezposrednio po, ale tez sie zastanawiam, czy te 3g aminokwasow naprawde az takie maja znaczenie? Edytowane 24 listopada 2015 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 24 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2015 Kumpel polecił, to wziąłem na próbę Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 24 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2015 Ja ostatnio mam takie białko, mega w smaku, dobrze po nim na żołądku. Chyba najlepsze, jakie do tej pory miałem. Godzinę przed treningiem mieszam je sobie z płatkami owsianymi, łyzką miodu, łyzka kakała i małą, mocną kawą. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 291 Opublikowano 24 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 24 listopada 2015 a nie lepiej samą wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 Wtedy by nie była taka dobra A na serio Dymatize smaczny ale swego czasu sporo wałków miał w białku.Tommi 3 gramy to za mało,bcaa w jednej porcji to minimum 5 gram.Mutanta bym olał,on już nie ma Vextrago w środku.Można to łatwo sprawdzić,jak rozpuszcza się w zimnej wodzie to jest to wałek,Vextrago jest jak kisiel i w pierwszych partiach nie szło tego rozpuścić nawet w ciepłej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 Zacznijcie gotowac i normalnie jesc, a nie bialko w proszku ku.rwa i mutant massy xd Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 Białko mi jest potrzebne do koktajli, gdybnie mam czasu zjeść. Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 (edytowane) @Litwin: biorę zgodnie z opakowaniem (z olimpa mam). Piszą tam, ze jedna porcja to 3 kapsuły i zalecają (do) 3 dziennie. Ja biorę dwie jak wspomniałem. Co do smaku odzywek, to tego body attacka tez gorąco polecam: smak czekoladowy- zmiksowany z mlekiem jest naprawdę pyszny, praktycznie jak kakao (zreszta dodatek smakowy to kakalo wlasnie, wiec nie moze byc inaczej). @shen: odżywiam sie zgodnie z zaleceniami, ale ćwicząc na hipertrofie mięśni należy niby jeść 2g bialka na kazdy kg masy ciala. Cieżko to zrobic samymi posiłkami. Edytowane 25 listopada 2015 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 Te badania to sciema. Juz testowałem booster testosteronu , to fakt ruchac sie chciało ale tesc mi minimalnie jeeszcze spadł nie podbił. Zaorac. Tylko bcaa bialeczko i kreatyna. Ja bialeczko pije w sumie tylko dla smaku bo lubie. Po treningu sobie chlusnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 Booster testa to zwykły cynk, zdaje sie. Inna sprawa, ze lekarka mi odradzała suplementy twierdząc, ze białko zwierzęce cholesterol podnosi i na prace nerek moze wpłynąć (dlatego w styczniu na badania idę- jak faktycznie negatywne zmiany wykażą, to pjerd.ole to i przerzucam sie na soję). Wole trochę wolniej rosnąć niz zejść na zawał przedwcześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 od soji cycki rosna i zmieniasz poglady na lewicowe. Nie wiem ile tego bialka bys musial wpierdalac zeby nerki zalatwic. Rok temu robilem badania bo mialem kamien w nerce i wszystko bylo ok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 Jak nie masz jakis chorób zwiazanych z cholesterolem to ci nic z żarcia nie podnosi jego poziomu.A juz napewno nie w tym wieku. Ja nie wiem skąd tych dietetyków biora u nas. Chcesz miec mieso to musisz jesc miesa. Na soi to mozesz wege bar budowac nie muskulature. Ja jem od dóch lat 7 jaj dziennie, badania na cholesterol ostatnio wzorowe, morfologia i cukier tez ostatnio nie to ze wyszły mi dobre, ale wzorowe. Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 (edytowane) Ja miałem badany chole dwa lata temu (był wzorowy) i teraz niedawno- był dużo gorszy, mimo ze nie kojarzę, żebym cokolwiek w tym czasie znacząco zmienił w diecie, poza wpjer.dalaniem większych ilości słodyczy, a i odzywki żadnej w gębie nie miałem przez ten czas, dlatego wole byc ostrożnym i sie upewnić. @shen: ale to wpjerd.alasz to białko tez czy tylko normalne żarcie? Edytowane 25 listopada 2015 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 A no widzisz o tym mowie wlasnie ze sama dieta ci nie wpłynie na poziom cholesterolu ALE jesli nie masz z nim problemów. Ale skoro masz to faktycznie musisz uwazac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 616 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 @shen: ale to wpjerd.alasz to białko tez czy tylko normalne żarcie? z zarcia, ale zwierzece bialka, a nie jakies weganskie (pipi). Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 A, to w porządku lol @kanabis: no wlasnie zawsze tez myślałem, ze nie mam, a tu niespodzianka. Dlatego warto sie zbadać od czasu do czasu, nawet jak nic nie dolega (jeszcze) Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 Jak jesz dużo słodyczy to nic dziwnego, bo cukier podnosi zły cholesterol. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 (edytowane) Nic tak nie podnosi cholesterolu jak tłuszcze trans z cukrami prostymi,nadmiar białka obciąża nerki ale na litość Boską,jakie to by musiały być ilości.Jak słyszę takie teksty lekarzy,to się zastanawiam co oni robią na uczelni tyle lat.Tommi jakbyś miał stosować się do zaleceń z opakowań to nie zadawałbyś tutaj pytań Ja ci podałem dawki skuteczne. Edytowane 25 listopada 2015 przez Litwin81 Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 (edytowane) Będąc w Pl w wakacje kupiłem sobie chyba ze 2 kg trufli i w 3 miechy wje.balem większość sam- akurat jak mi sie kończyły, to wypadło mi to badanie chole i przypuszczam, ze to przez to był wynik zawyżony... Do tego żonka regularnie tiramisu mi robiła w międzyczasie, a weź kur.va spróbuj sie temu oprzeć- no nie ma bata... @Litwin: ale na opakowaniach tez piszą, ze nie wolno przekraczać podawanej dziennej dawki i przypuszczam, ze gdyby nie musieli, to by takich rzeczy nie wypisywali Edytowane 25 listopada 2015 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi