Litwin81 1 155 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 (edytowane) No więc jak wierzysz ulotkom z opakowania to je tak stosuj Edytowane 25 listopada 2015 przez Litwin81 Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 Przeca te ulotki Litwin pisze.. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 Tommi skads ty sie urwal?,czytam i krwawia mi oczy. Bcaa 3 tabsy na 90kg tura np. No ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 (edytowane) pisze tylko, co na opakowaniu/ulotce podaja- faktycznie, tylko idiota by sie stosowal. Do olimpa wal z propozycjami jak wiesz lepiej od nich, moze ci jakas dzialke od zwiekszonej sprzedazy odpala przy okazji. Edytowane 25 listopada 2015 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 Jak ja bcaa po 30g wdupczalem Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 Poczytaj google,masz taki sam dostęp jak ja.Dawkowanie bcaa to 1 gram na 10 kg masy ciała,więc nie rozumiem,po co o coś pytasz,skoro podpierasz się ulotką,która zawsze jest zaniżona.To tak jak ulotki leków,jakbyś miał mieć wszystkie możliwe skutki uboczne przy ich stosowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 (edytowane) dobra, kur.va, bo czytam to ponownie i teraz mi oczy krwawia... Jeszcze raz, pomalu: wg ulotki jedna porcja to 3 tabsy (3g) i zalecaja 3 porcje (porcje, nie tabsy!) dziennie, czyli lacznie 9g. Wg tego co pisze Litwin odpowiada to dawce dla 90 kg masy ciala. Gdzie tu problem, bo nie widze? @Litwin: logika z zanizona wartoscia na ulotce do mnie nie trafia. W interesie producenta jest, zeby ludzie wpierd.alali jak najwiecej jego towaru, po to zeby jak najwiecej im tego sprzedawac. Po co mieliby celowo zanizac zalecane ilosci, strzelajac sobie tym w stope? Raczej jest prawdopodobne, ze podaja maksymalne (w miare) bezpieczne dawki, przy ktorych nic sie powaznego nie dzieje jeszcze (zaokraglajac je jeszcze w gore). Edytowane 25 listopada 2015 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 Napisałeś że jesz 6 gram dziennie,ja napisałem że masz jeść 9-10.Dawka jest zaniżona w kwestii godzin spożycia,masz brać przed i po,rano jest nie potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 25 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 25 listopada 2015 (edytowane) Litwin, sorry, ja bardziej do Kobika pisalem, ktory gdzies w moich postach wyczytal, ze trzeba jesc 3g na 90 kg miecha 9-10 g to bylaby zgodnie z tym, co pisales wczesniej, dawka na 90-100 kg masy ciala- tyle jeszcze nie mam (i nie zamierzam miec), ale wezme ten wspolczynnik 1/10 pod uwage i dopasuje sobie dawke do swojej masy, takze dzieki serdeczne za tipa ...aha, a jeszcze mi powiedz, jak widzisz Twoim zdaniem w ogole sens brania osobno BCAA, jesli z bialkiem lykam go i tak juz prawie 9 gram? To mnie interesuje... Jak dorzuce jeszcze w tabsach kolejnych 9 g (czy ile tam), to bedzie dwa razy wiecej, niz trza... Edytowane 25 listopada 2015 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 26 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2015 Bcaa sie bierze przewaznie po to aby chronic miesnie podczas redukcji, np przed i po aerobach. W dawkach tak jak pisze litwin, gram na 10kmc. Wazysz 90kg bierzesz przed 9g i 9g po. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 26 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2015 Nie wyobrażam sobie mojej diety bez białeczka. Teraz jest godzina ósma, siedzę w pracy i jest pora na drugie śniadanie. Nie zmusiłbym się na jakiś posiłek, a tak sobie robię szejka i mam pyszny koktajl do wypicia. Czasem zagryzę dwoma garściami orzeszków jak nie zapomnę z domu i jest zayebiście, aż czuć, że mięśnie rosną. Teraz mi się łowickie wpc 80 kończy, więc możecie polecić coś dobrego i niedrogiego Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 26 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2015 No właśnie te 1 gram na 10 kg masy ciała to dawka dobowa a nie na raz Chociaż i są tacy co ładują tak jak kabi pisze,mi szkoda kasy i zalega taka ilość już na kichach.Ja bym białka z bcaa nei łączył z prostej przyczyny,w białku też jest bcaa ale w innych wiązaniach z innymi aminokwasami,zanim tamte się strawią to mija więcej czasu niż jak bierzesz bcaa osobno,robiłbym przynajmniej 30 min przerwę między bcaa i białkiem,by nie zakłócać wchłaniania bcaa. Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 26 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2015 (edytowane) Wziąć osobno nie problem, ale kwestia podwojonej w ten sposób dawki dziennej pozostaje. Jest sens, skoro ma pózniej w kichach zalegać? @Yakubu: ale potem tez jeszcze koktailujesz (po treningu, przed snem) czy tylko ta jedna porcje dziennie walisz na to drugie śniadanie? Edytowane 26 listopada 2015 przez tommi Cytuj Odnośnik do komentarza
Yakubu 3 048 Opublikowano 26 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2015 (edytowane) Raz dziennie. W dzień pracy na drugie śniadanie, w dzień siłki na podwieczorek/kolację. A BCAA w dzień pracy pół godziny przed trzecim śniadaniem, w dzień siłki przed i po treningu Edytowane 26 listopada 2015 przez Yakubu Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 26 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2015 Tak z innej beczki, Tommi boisz sie ze nadmiar białka z jedzenia rozwali ci flaki ale za to zadnych oporów nie masz przed żarciem chemii w postaci prochów z apteki kulturystycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 26 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2015 Wszystko w przyrodzie jest chemią,ważne by skorzystać z tej która nam pomaga.Należy pamiętać że jednorazowo jelita mają ograniczoną moc przerobową w przyjmowaniu aminokwasów,nawet jak się jest na bombie nie powinno się zjada więcej niż 50 gram białka w porcji,bo po prostu przez nas przeleci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 26 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2015 Nie wyobrażam sobie mojej diety bez białeczka. Teraz jest godzina ósma, siedzę w pracy i jest pora na drugie śniadanie. Nie zmusiłbym się na jakiś posiłek, a tak sobie robię szejka i mam pyszny koktajl do wypicia. Czasem zagryzę dwoma garściami orzeszków jak nie zapomnę z domu i jest zayebiście, aż czuć, że mięśnie rosną. Teraz mi się łowickie wpc 80 kończy, więc możecie polecić coś dobrego i niedrogiego No Kfd oczywiście. Fioletowe paczki tańsze ale smaki ok, linia w białych paczkach najlepsza na rynku. Polecam. Pyszne za każdym razem i skład ponoć przebadany ale wałki są wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza
wronerro 257 Opublikowano 26 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2015 Polecam all nutrition sfd, banan i ciastko to kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza
Plugawy 3 661 Opublikowano 26 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2015 Nie wyobrażam sobie mojej diety bez białeczka. Teraz jest godzina ósma, siedzę w pracy i jest pora na drugie śniadanie. Nie zmusiłbym się na jakiś posiłek, a tak sobie robię szejka i mam pyszny koktajl do wypicia. Czasem zagryzę dwoma garściami orzeszków jak nie zapomnę z domu i jest zayebiście, aż czuć, że mięśnie rosną. Teraz mi się łowickie wpc 80 kończy, więc możecie polecić coś dobrego i niedrogiego No Kfd oczywiście. Fioletowe paczki tańsze ale smaki ok, linia w białych paczkach najlepsza na rynku. Polecam. Pyszne za każdym razem i skład ponoć przebadany ale wałki są wszędzie. Malina od KFD premium to lipa w smaku. A orzech laskowy w niebieskim jest raczej taki sobie, szybko się nudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 26 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2015 No ale sklad jest dla mnie wazniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
tommi 345 Opublikowano 26 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2015 Tak z innej beczki, Tommi boisz sie ze nadmiar białka z jedzenia rozwali ci flaki ale za to zadnych oporów nie masz przed żarciem chemii w postaci prochów z apteki kulturystycznej?Białka z jedzenia sie przeciez nie obawiam- jedynie przed prochami wlasnie mam pewne opory. Inna sprawa, ze teraz to kur.va we wszystko ładują chemię, hormony, konserwanty, słodziki, modyfikują genetycznie itd., i dopiero po latach sie okazuje, co z tego powodowało raka itp., także pytanie czy "normalne" jedzenie w ogole jest zdrowsze, niz dobrej jakości odżywka... Cytuj Odnośnik do komentarza
II KoBik II 2 635 Opublikowano 26 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 26 listopada 2015 No jest bo suple to tylko dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 27 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 listopada 2015 Booster testa to zwykły cynk, zdaje sie. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że swojej wiedzy nie pokazuję w muskulaturze ale cynk to tylko wierzchołek góry lodowej w boosterach testosteronu jeśli chodzi o składniki. Jako, że interesuje się chemią / naturą i jej wpływem na organizm to - Cynk - hamuje aktywność enzymu aromatazy, co chroni przed przekształcaniem testosteronu w estrogen. Ponadto cynk wspomaga w produkcji dobrej jakości spermy oraz zapobiega problemom z prostatą. Pomaga również w bardziej efektywnej konwersji androstendionu w testosteron. - DAA - Kwas d-asparginowy pozytywnie wpływa na funkcjonowanie organizmu. Poprawia funkcjonowanie układu krwionośnego, podnosi libido, przyspiesza regenerację mięśni. Odpowiada też za wzrost poziomu hormonu wzrostu (tu zdania są podzielone) i neuroprzekaźnika - dopaminy. - Tribullus Terrestris - buzdyganek naziemny - >>>KLIK<<< - Horny Goat Weed/Epimedium Ekstrakt - ochrona serca przed miażdżycą i kości przed osteoporozą. Zwiększa produkcję tlenku azotu - anaboliczne działanie budujące masę mięśniową. - Świeżbiec właściwy - nastrój, regenerujący sen, motywacja - poprawia nastrój i daje motywację. Ułatwia zasypianie. Podwyższa poziom dopaminy - Tongkat Ali Ekstrakt - większe libido i dłuższa, pełna erekcja, ma wpływ na poziom testosteronu. - Ekstrakt Z Korzenia Pokrzywy (3,4-divanillyltetrahydrofuran) - wiąże białka dezaktywujące aktywny testosteron! Polecam poczytać więcej. Poza tym często dorzucają Witaminę E i D3. Jak ktoś ogarnia coś jeszcze pisać śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Litwin81 1 155 Opublikowano 28 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2015 Warto by napisac ze dawka cynku by był inhibitorem aromatazy to 60-100 mg w postaci chelatu.Dodałbym do tego spisu jeszcze zeń szenia i różeniec górski,ale nie są to suplementy które działają już,raczej je się 4 tyg on na 2 tyg off. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 421 Opublikowano 28 listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 28 listopada 2015 Horny Goat Weed xDDDD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi