Skocz do zawartości

Odżywki, Gainery itp.

Andżej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Ja biorę z all nutrition za 45zł. Żarcie też biorę najtańsze. Jak idę do auchana i mam do wyboru zwykły ryż auchan za 1,50, jakiś tam kupca za 3,50 i uncle bens za 6,50 to nawet się nie zastanawiam i biorę z 10 paczek tego po 1,50. Nie widzę powodu żeby z białkiem robić inaczej.

Efekty? Mr Spartacus FPE 2016.

Edytowane przez Yakubu
Opublikowano

Porownywac zebranie ryzu i zapakowanie w paczuszke do wyprodukowania w laboratorium serwatki i porownywanie kosztow xD

Bialko za 40zl to chyba w garazu wytworzone.

Juz chyba bym wolal pasze dla konia jesc

Ostatnio wymienialem klocki w alfie, wzialem broka zamiast trw, wiecie dlaczego? Bo jak ide do auchan widze paczuszke ryzu auchan za 1,50 i uncle bens za 6, 50 to nie zastanawiam sie tylko biore 10 paczek tego ryzu za 1,50. Nie widze zadnych powodow zeby z klockami hamulcowymi robic inaczej

• Plusik 2
Opublikowano

No musi dawac do myslenia chyba serwatka niemal w cenie chu.jowego bialka sojowego jakiejs porzadnej firmy. To moje zdanie oczywiscie rozumiem tez tych dla ktorych proszek to proszek i maja w (pipi)e jakosc

Opublikowano

Dlatego produkty KFD mają niskie ceny.

nutrition.kfd.pl/wp-content/uploads/2014/11/Roll_UP_Infografika_PL.jpg

;-)

Opublikowano

No podobnie z jedzeniem robią, zabawkami itp. Jak się trafi na taką firmę i suple nie działają to się zmienia firmę. Z 2 strony takiemu Cyberowi od Revange od lat zarzucają, że mu czarnuchy robią brudnymi palcami kapsy i syf + malaria a gdzie chociaż 1 osoba co miała kłopoty po jego suplach? Nie wspominam o gościach co walą stack z 3 ph bez osłonek czy odbloku a potem są w szpitalu na wątrobe bo to normalne u kretynów.

Opublikowano (edytowane)

Jakis dobry izotonik w prochu? Z dobra osmolalnoscia.

Czy zwykle carbo bardziej rozwodnione ?

A nie lepiej robic samemu, domowym sposobem, bez niepotrzebnej chemii?

Ja biore 0,7 litra wody, sok ze swiezo wycisnietej cytryny, duza lyzka dobrego miodu, szczypta soli i gotowe.

Edytowane przez Atos
Opublikowano

Jakis dobry izotonik w prochu? Z dobra osmolalnoscia.

Czy zwykle carbo bardziej rozwodnione ?

A nie lepiej robic samemu, domowym sposobem, bez niepotrzebnej chemii?

Ja biore 0,7 litra wody, sok ze swiezo wycisnietej cytryny, duza lyzka dobrego miodu, szczypta soli i gotowe.

I wtedy wzrasta osmolalnosc wody po dodaniu tych magicznych skladnikow? Pytam powaznie bo akurat na tym sie nie znam.

Opublikowano (edytowane)

Izotonik to nic innego jak napoj, zawierający elektrolity i mineraly, które tracimy razem z potem podczas treningu. Definicja mowi, ze:

Napoje izotoniczne w swoim składzie powinny zawierać:

• odpowiednią kaloryczność tzn.  80kcal/1000ml do 350 kcal/1000ml
  • 75% energi powinna pochodzić z cukrów o wysokim indeksie glikemicznym
  • powinny zawierać 460mg/l do 1150mg/l sodu
  • ogólna osmolalność powinna mieścić się w przedziale 270 – 330 mOsm/kg (300 mOsm/kg +/- 10%)

Jezeli zrobisz napój sam, na bazie miodu, cytryny i soli himalajskiej, to nie bedzie on w niczym odbiegal od tego napakowanego sztuczna chemia.Dla przykladu przeczytaj i porownaj sklad jednego z popularnych izotonikow sprzedawanych w Polsce :

woda, dekstroza, maltodekstryna, regulatory kwasowości:, – kwas cytrynowy, – cytrynian sodu, – cytrynian potasu, aromaty, stabilizatory:, – guma arabska, – ester glicerolu i żywicy roślinnej, substancje słodzące:, – aspartam, – acesulfam-K, barwnik:, – błękit brylantowy FCF, zawiera źródło fenyloalaniny

Edytowane przez Atos
Opublikowano

Kupiłem 2 kg all nutrition wpc 80 o smaku banan/truskawka, robi to KFD. Ich białeczko zawsze szanowałem bo fajna rozpuszczalność i łatwo się mieszało. All Nutrition smak ma dobry ale rozrobienie 30 g prochu w sugerowanych 150 ml to często lepkie grudy, które niby pije się duszkiem i przechodzą łatwo ale nie powinno tak być. Sensacji żołądkowych nie uświadczyłem ani żadnych dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Raz rozrobiłem z mlekiem ale kibel przyszedł szybko i rewolucja ale rozpuszczalność ta sama. 2 kg za 109 zł więc pewnie w środku sam syf jak mówi Yaczes ale do placków owsianych jak znalazł. :lapka:

@Litwin - słyszałeś o Sci Labs? To brand Cybera pod inną marką. Dostałem od przyjaciela ostatnio kilogram tego bo dostał gratis do zamówienia powyżej 5000 zł

Scilabs-crea-shock-2015.jpg

creashock-panel.png

Warto włączyć to do suplemntacji?

Opublikowano

Nic spektakularnego nie dostaniesz z legalnych specyfikow. Przedtreningowke jakas walnij typu redwailer czasem, tauryna ale w duzych dawkach calkiem fajnie dziala.

Ja jade ciagle na nasionach kakaowca, spirulinie. Ale czy to ma wplyw czy nie na osiagi? Napewno. Ale jak duzy? Nie wiem