krupek 15 481 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 Serio jest taka potrzeba w lato na przyklad? Hiperwitaminoza czasem gorsza od niedoboru Ja odczuwam znaczną poprawę w funkcjonowaniu tarczycy, odkąd regularnie suplementuje d3 i podporządkowałem dietę. Chłopy, a Wy bierzecie samą d3? Dużo się naczytałem, że o wiele lepsza jest ta MK2. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 12 grudnia 2016 Opublikowano 12 grudnia 2016 Wie ktoś może czy idzie jakiegoś mocnego preworkouta obecnie dostać? W sumie po za tymi opartymi o geranium nic mnie nie kopało. Cannibal Riot z 1,3 i dmha. Serio jest taka potrzeba w lato na przyklad? Hiperwitaminoza czasem gorsza od niedoboru Ja odczuwam znaczną poprawę w funkcjonowaniu tarczycy, odkąd regularnie suplementuje d3 i podporządkowałem dietę. Chłopy, a Wy bierzecie samą d3? Dużo się naczytałem, że o wiele lepsza jest ta MK2. No ta z KFD ma K2 MK 7 Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 28 grudnia 2016 Opublikowano 28 grudnia 2016 Co myślicie o dodawaniu mąki kokosowej do domowego gainera białko+płatki owsiane+mąka kokosowa? Wszystko pewnie zależy od proporcji, ale czy nie wyjdzie z tego papka? Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 28 grudnia 2016 Opublikowano 28 grudnia 2016 Mąka kokosowa strasznie chłonie wilgoć/wodę. Trzeba uważać bo może się zrobić niesmaczna breja. Kiedyś tak owsiankę załatwiłem. Wystarczyło troszkę mąki kokosowej i wyszło obrzydlistwo. Musisz metodą prób i błędów sprawdzić jak już ją chcesz dodawać. Chociaż nie wiem czy nie lepiej zmiksować kaszę jaglaną, do tego białko i co tam lubisz. Tylko mi z kolei kasza też nie smakuje . Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 28 grudnia 2016 Opublikowano 28 grudnia 2016 Plugawemu chyba chodzi o podbicie tłuszczu, więc może do takiego szejka po prostu garść orzechów zagryźć. Cytuj
Yakubu 3 047 Opublikowano 28 grudnia 2016 Opublikowano 28 grudnia 2016 (edytowane) Jak tłuszcze do szejka dawać to można masło orzechowe wrzucić. Ja chyba niedługo sobie coś będę musiał wymyślić z węglami, bo na tosty/risotta/makarony patrzeć nie mogę już. Edytowane 28 grudnia 2016 przez Yakubu Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 28 grudnia 2016 Opublikowano 28 grudnia 2016 No jak nie musisz niczego unikać to problemu raczej nie widzę, źródeł węgli jest dużo. Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 28 grudnia 2016 Opublikowano 28 grudnia 2016 Mąka kokosowa strasznie chłonie wilgoć/wodę. Trzeba uważać bo może się zrobić niesmaczna breja. Kiedyś tak owsiankę załatwiłem. Wystarczyło troszkę mąki kokosowej i wyszło obrzydlistwo. Musisz metodą prób i błędów sprawdzić jak już ją chcesz dodawać. Chociaż nie wiem czy nie lepiej zmiksować kaszę jaglaną, do tego białko i co tam lubisz. Tylko mi z kolei kasza też nie smakuje . No mi kasza też słabo podchodzi, skoro mówisz, że robi się breja to chyba sobie daruję. Plugawemu chyba chodzi o podbicie tłuszczu, więc może do takiego szejka po prostu garść orzechów zagryźć. Chciałem węgle podbić w gainerze, ale zanim sprawdziłem jakie to ma makrosy to zapytałem na forum. Nie wiedziałem, że to tyle tłuszczu ma a mniej węgli. Domowy gainer z samymi płatkami już mi się nudzi a i więcej kcal bym chciał w nim mieć. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 28 grudnia 2016 Opublikowano 28 grudnia 2016 A zagryźć garścią rodzynek, albo suszonymi owocami? Nie myślałeś o gainerze też? Gainerator ma spoko węgle. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 28 grudnia 2016 Opublikowano 28 grudnia 2016 Węgle z diety to poezja.Po treningu żelki,suszone owoce lub owoce.W ciągu dnia wafle kukurydziane(Lidl) czy ryżowe(mają średni indeks),a tak to klasyk.Kasza gryczana biała nie prażona,brązowy makaron,basmati/czarny ryż,amaratus.Można tez robić pancake z płatków,nasion chia i podbijać cynamonem,białkiem cookies i skrobią z tapioki. Cytuj
mushabelly 384 Opublikowano 29 grudnia 2016 Opublikowano 29 grudnia 2016 Mi tam daktyle pasują. Czy do owsianki czy do jakiegoś mixa. Z mąki kokosowej to ciężko coś zrobić. Naleśniki próbowałem kiedyś i rozpadają się, nawet jak wyjdą to i tak są niedobre . Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 29 grudnia 2016 Opublikowano 29 grudnia 2016 (edytowane) A zagryźć garścią rodzynek, albo suszonymi owocami? Nie myślałeś o gainerze też? Gainerator ma spoko węgle. Gaineratora to mi Litwin polecał kiedyś, ale białko piję głównie dla smaku bo lepiej smakuje niż gainer i nie zawsze dorzucę te płatki owsiane do niego. Pójdę dzisiaj do kafulandu to kupie suszone owoce Węgle z diety to poezja.Po treningu żelki,suszone owoce lub owoce.W ciągu dnia wafle kukurydziane(Lidl) czy ryżowe(mają średni indeks),a tak to klasyk.Kasza gryczana biała nie prażona,brązowy makaron,basmati/czarny ryż,amaratus.Można tez robić pancake z płatków,nasion chia i podbijać cynamonem,białkiem cookies i skrobią z tapioki. Przy żelkach to trzeba zwrócić uwagę, żeby miały żelatynę wieprzową no nie? Widziałem, że nie każde je mają jak przeglądam skład. Z tego co wymieniłeś to tylko ryż basmanti jem z przyjemnością, a z kaszy to tą ciemną praożoną jak już. Może trzeba się przestawić smakowo. W necie znajdę przepis na te pancake'i? Ostatnio to często jem na śniadanie jajecznicę z płatkami owsianymi i miodem+kropla aromatu waniliowego i mi to podchodzi. Mi tam daktyle pasują. Czy do owsianki czy do jakiegoś mixa. Z mąki kokosowej to ciężko coś zrobić. Naleśniki próbowałem kiedyś i rozpadają się, nawet jak wyjdą to i tak są niedobre . To porzucam pomysł dowalenia tej mąki kokosowej, mimo że piszą, że jest zdrowsza od zwykłej. Do 68kg dobiłem tylko jak się skupiłem na węglach złożonych, odpowiedniej ilości białka i ćwiczeniach z dużym obciążeniem, wpier.dalanie czekolad (węgli prostych) między posiłkami nie odkłada się u mnie w widoczny sposób bo już to sprawdzałem, to było coś w stylu diety na pyzach XD Edytowane 29 grudnia 2016 przez Plugawy Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 29 grudnia 2016 Opublikowano 29 grudnia 2016 Pancake made by Litwin -100 gram płatków(niebieskich z biedry) i 20 gram nasion chia zalanych wrzątkiem. - jak nasiąkną dosypujemy cynamon i 40 gram białka(ja preferuje cookies) Tak wymieszane,wrzucamy na rozgrzany olej koksowy w postaci małych"bobków".Zmniejszamy gaz na najmniejszy możliwy i tak jedną stronę robimy z 10 min,obracamy i rozpłaszaczamy placka,druga strona też 10 min i mamy jeden posiłek. 2 Cytuj
Plugawy 3 685 Opublikowano 29 grudnia 2016 Opublikowano 29 grudnia 2016 Z ciekawości zapytam, jakie to ma makrosy? Olej kokosowy rafinowany? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 29 grudnia 2016 Opublikowano 29 grudnia 2016 Chopie, Gainerator czekoladowy jest pyszniutki. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 29 grudnia 2016 Opublikowano 29 grudnia 2016 Bitch,tylko extra virgin Makrosy musisz spisać,ja na masie zrę by być obżartym,nic nie liczę. Cytuj
kanabis 22 470 Opublikowano 30 grudnia 2016 Opublikowano 30 grudnia 2016 Beskitu, co jak co ale wegli w diecie to ma sie pod dostatkiem. W dodatku przewaznie wszystko po taniosci. Najgorzej miecho, kura tansza powinna byc. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 30 grudnia 2016 Opublikowano 30 grudnia 2016 O ilennie trzeba glutenu unikać, bo to trochę utrudnia. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 30 grudnia 2016 Opublikowano 30 grudnia 2016 Pamiętam ze zanim weszliśmy do Unii to cyce i Dorsz to najtańsze żarcie było. Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 30 grudnia 2016 Opublikowano 30 grudnia 2016 I pewnie tyle nas.rane syfu w nich nie było co teraz. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 30 grudnia 2016 Opublikowano 30 grudnia 2016 "Za komuny było lepiej" Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 30 grudnia 2016 Opublikowano 30 grudnia 2016 przed Duda filet z lososia 40zl, teraz 60zl. za PO bylo lepiej Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 30 grudnia 2016 Opublikowano 30 grudnia 2016 I benzyna coraz drożej. Zło-dzie-je! Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 30 grudnia 2016 Opublikowano 30 grudnia 2016 I benzyna coraz drożej. Zło-dzie-je! Ale nadal taniej niż w 2015 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi