Amer 1 366 Opublikowano 2 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Tu przytoczę panujące powszechnie przekonanie, że BCAA to zbyt kosztowna impreza by zapodawać je także w DNT. Zresztą z informacji dotyczącej sposobów jego dawkowania można wywnioskować, że tak to właśnie powinno wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rambo7 145 Opublikowano 14 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2010 znajde gdzies mutant massa w mniejszym opakowaniu niż 2,270kg? Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Szukam zrodla do jakies KONKRETOW na temat kreatyny.Nie interesuje mnie forum sfd z tematem z lat 2004 i ogolnym burdelem ze nie wiem juz w co wierzyc w co nie. Chialbym poznac FAKTY na temat: a.laczenie kreatyny w jednej porcji z odzywka (bialkowa, weglowodanowa nvm) b.czy laktoza ma jakis wplyw na kreatyne c.ladowanie, z czego wiem 10g to max ile organizm przyswaja wiec czy jest sens? To tak po krotce.Moze kos bedzie mial namiary na jakis artykul w miare nowy.Nie chce sluchac znowu mitow o koffeinie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Tu masz ładne konkrety : http://www.kulturystyka.pl/artykul53/ nie najnowsze, ale jak dla mnie aktualne i słuszne dane. Ogólnie przyjęte jest, że kretę się bierze z wodą, na pusty żołądek, po czym pół godziny odstępu na posiłek. Stąd, gainera lepiej też sobie darować, ale nie ma przeciwwskazań. Co do laktozy, to znam przypadki, że ludzie wymiotowali po popiciu kreatyny mlekiem (a konkretnie gainerem z mlekiem). Z tego co wiem to mleko jest bardzo nie wskazane w połączeniu z kreatyną (domyślam się, że pytasz o laktozę ze względu na mleko), ale po tych standardowych 30 minutach od zaaplikowania odżywki możesz już bez obaw pić/jeść takie produkty. Ładowanie ma swoich zwolenników i przeciwników. Jeżeli przyjmiemy jako prawdę ostateczną, że organizm przyjmie 10 g krety dziennie, to nie ma najmniejszego sensu faza ładowania (ja się zawsze tym kierowałem). Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 No i jest wlasnie taka sprawa ze piszesz z woda, jednak generalnie ludzie mawiaja ze z jakimis weglowodanami (Trec nawet sprzedaje w komplecie krete z dextroza). O laktoze zaczepilem ze wzgledu na mleko, masz racje.Po treningu pije odzywke a potem po przyjsciu do domu zapijam szklanke krety z sokiem pomaranczowym.Tak by chyba bylo dobrze wiec. Artykul jest ok, ale wyglada na taki miksowany z tym co jest na sfd i mimo ze juz go widzialem wczesniej to dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Dextroza to cukier prosty, dlatego jest sprzedawana i zalecana do przyjmnowania z kreatyna. Powoduje lepsze jej przyswajanie. Ja zawsze piłem kreatyne z sokiem winogronowym, który też ma najwiecej cukrow prostych. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 Siema .Mam zamiar schudnąć około 5 kilo .Stawiam na bieganie 4 razy w tygodniu (1,5h) i dieta ,ale stosunkowo "delikatna" to jest ograniczam pieczywo ,ziemniaki ,browar a stawiam na 5 posiłków dziennie ,warzywa i owoce .Chcę aby L-karnityna mi pomogła ,ale nie brałem jej wcześniej .Jak wiele może mi ona pomóc w wypełnieniu mojego postanowienia ? Czy jest ona skuteczna ,czy jedynie lekko wspomaga metabolizm ? Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 W minimalnym stopniu. Żadna ze znajomych mi osob, ktore stosowaly L-Karnityne nie widziała po niej jakiejś diamtetralnej roznicy. Zreszta nie powinno to nikogo dziwic. No ale brać mozna, nie zaszkodzi, a może odrobine pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Q-Jot 321 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 (edytowane) A co zamiast l-karnityny ,żeby zrzucić te 5kg w mniej jak 2 miesiące bez mordowania się ?Tylko nic na efedrynie bo nie chcę być mokry od potu calymi dniami . Edytowane 25 Marca 2010 przez Q-Jot Cytuj Odnośnik do komentarza
mj 13 Opublikowano 25 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2010 biegac. Cytuj Odnośnik do komentarza
Aki PL 3 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Co do Gainerow, polecam Mega Mass 4000. Prosze tylko pamietac ze odzywka jest suplementem diety i dodatkiem a nie dieta sama w sobie. Poza tym, duzo trzeba cwiczyc, zeby poza masa nie wchlonac tluszczu. Ja obecnie chce dobic 6kg wagi, wczoraj doszla odzywka + program z duzymi obciazeniami i bieganie wspierane aerobami i podciaganiem na drazku. Bedzie super. Rok temu mialem podobny program i podskoczylem o 8kg. Pozniej juz tylko typowe silowe cwiczenia i duzo aerobow Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 To nie jest tak, ze ot hop siup co roku sobie nabierasz po 8 kg xD Cytuj Odnośnik do komentarza
TeBe 142 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 A Fat Burnery jakie polecacie? Ja używam tego z TRECa i w sumie nie powiem o nim nic, bo porównania z innymi nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Wujek wrzuc jakies swoje foty, bo jestem ciekaw. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tori 12 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Na SFD fajny jest 2częściowy film nt. odżywek. Obejrzyjcie, jeżeli jeszcze tego nie zrobiliscie. Cytuj Odnośnik do komentarza
__bercik07 202 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 degustowal ktos moze cell pump :> wiele pozytywnych opinii a do tego przystepna cena (co wydaje sie podejzane ;]) Cytuj Odnośnik do komentarza
QBH 246 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 sam nie jadłem, ale chyba jest ok. cena za cell pumpa zawsze była niska, poza tym to już stary produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Kamaz_ 7 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Jadłem kiedys, działa bardzo przyjemnie, ale dla mnie mialo straszna wade - muliło mnie po tym. A jak raz bezmyślnie zapodalem na pusty zoladek z rana, to w pracy zwymiotowalem. Ale bebechy mnie bolaly tak czy siak, nawet jak po posilku pilem. Aczkolwiek, ja mam dosc wrazliwy uklad trawienny. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Ja nie wierze juz w kreatyne:/ Pierwsze 2 cykle moze cos daja, ale potem to juz wmawianie sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wygnaniec 1 675 Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2010 Ja nie wierze juz w kreatyne:/ Pierwsze 2 cykle moze cos daja, ale potem to juz wmawianie sobie. Tak jest poniewaz organizm ktory dostaje kreatyne z zewnatrz, przestaje po jakims czasie ja sam produkowac i zastapia ja tym co mu dajemy. Pic na wode, doslownie. Cytuj Odnośnik do komentarza
standby 1 721 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Szejki proteinowe polecacie? Jak wplywaja one na organizm, widzieliscie jakies efekty? Jaki jest najlepszy, a mozeznacie jakies przepisy? Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Jesli bijesz na mase to nie ma sensu.Lepiej gainera 60-40 czy 70-30 (wegle do bialka).Taki mutant mass nie jest zly choc mi za uja nie smakuje.Efekty sa Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 10 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2010 Jedząc białko przez miesiąc, dwa, jako odżywkę, nie zauważysz widocznych zmian, a już na pewno przy robieniu masy. Co by jednak nie mówić, białko uzupełniać pasuje zawsze, więc tak naprawdę najlepiej by było zawsze mieć "pod ręką" worek z proteinami. Na pewno wskazane jest stosowanie takich koktajli przy redukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 419 Opublikowano 11 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2010 Szejki proteinowe można stosować i na redukcji i przy robieniu masy. U mnie musi być zawsze pod ręką , zawsze sobie w nocy wypijam 30g białeczka Teraz robie cykl mono olimpu + storm Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazub 4 583 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Jesienią zaczynam swój pierwszy cykl kreatynowy, poradźcie coś, do tego jakiś gainer, dobre jakościowo i żeby nie zabiło mnie cenowo(na 2 miechy).Nie miałem wcześniej ztyczności z odżywkami, regularnie ćwiczę jakieś 2,3 miesiące a ogólnie to od paru lat z przerwami.Stoję na razie w miejscu a głównie chciałem zwiększyć ciężar i trochę przymasować.Konieczna jest restrykcyjna dieta ? Bo nie mam pełnej kontroli nad tym co i kiedy jem(ale staram się). Może Mutant? A kreta w proszku czy kapsy ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi