Litwin81 1 155 Opublikowano 22 sierpnia 2018 Opublikowano 22 sierpnia 2018 Pocieszę ciebie że u mnie w domu to samo. Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 22 sierpnia 2018 Opublikowano 22 sierpnia 2018 Żrą te steroidy to im żołądki przeorało. 2 Cytuj
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 22 sierpnia 2018 Opublikowano 22 sierpnia 2018 W sumie najbardziej w życiu na zdrowie rzucił mi się antybiotyk na infekcje skórną , który dostałem z 4-5 miesięcy temu , bodajże penicylina to była. Musiałem odstawić kreatyne bo co miarka po kilkunastu minutach wymioty samą wodą były , zakładam że (pipi) na nerki się rzuciło. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 23 sierpnia 2018 Opublikowano 23 sierpnia 2018 To może być odpowiedz dla ciebie szarku: Chociaż większość osób powinna zażywać probiotyki, to nie każda osoba będzie na nie reagowała dobrze. Ostatnie wyniki badań mówią o tym, aby zachować ostrożność w przypadku osób z tendencją do przerostu bakterii w jelicie cienkim (SIBO), gdzie jednym z czynników wywołujących ten stan jest dyspepsja. Oznacza to, że rozpisując suplementację należy zachować pewną ostrożność i korzystać z produktów o większej zawartości Bifidobacterium, niż Lactobacillus. Cytuj
SpacierShark123 1 476 Opublikowano 23 sierpnia 2018 Opublikowano 23 sierpnia 2018 No mi od wczoraj przeszło dokładnie od 36 godzin mimo że w tym okresie wleciało spokojnie z 3-4kg żarcia nie ciśnie mnie do kibla co jest lekko przerażające . Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 11 października 2018 Opublikowano 11 października 2018 Olimp wypuścił nowe batony białkowe-smaki:ciasteczkowy,masło orzechowe i kawowy.Konsystencja ala Lion. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 17 października 2018 Opublikowano 17 października 2018 panowie, jakieś protipy co do stosowania białka bezsmakowego? z kakao, miodem, taknieco? za dużo się naczytałem o sukralozie, którą dodają do większości białek, a jednak białeczko by się przydało Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 17 października 2018 Opublikowano 17 października 2018 (edytowane) Bezsmakowe pilem z mlekiem bez dodatkow i bylo bardzo dobre (MyProtein). Z woda juz slabiej, ale mozna bylo dokupic takie krople smakowe, co tez poprawialo walory. Jak mleko to dla ciebie nie jest dobra opcja, to mieszaj z niewielka iloscia wody i na lyk lub dwa bierz. Edytowane 17 października 2018 przez El Loco Chocko Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 Kakako i miód w odpowiedniej proporcji i wychodzi zaje.bisty shake czekoladowy. Można popróbować z odrobiną syropu klonowego też. Ja po bieganiu robię zawsze taki: - płatki jaglane lub owsiane - odżywka - kilka mrożonych owoców - chia, albo siemię lniane - kakako - czasami odrobina syropu klonowego A co z tą sukralozą nie tak? 1 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 Doktor Maciucha z pewnością zna jakąś ciekawą teorię ze studiów, że zwykły cukier lepszy bo on startuje w zawodach to pewbie 6 z dziennie ląduje odżywkę. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 Niby sukraloza słodzik a może podnosić poziom cukry we krwi,było jedno badanie które mówiło o jej negatywnym wpływie na florę bakteryjną jelit i przez co skakał cukier. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 (edytowane) 6 godzin temu, krupek napisał: Kakako i miód w odpowiedniej proporcji i wychodzi zaje.bisty shake czekoladowy. Można popróbować z odrobiną syropu klonowego też. Ja po bieganiu robię zawsze taki: - płatki jaglane lub owsiane - odżywka - kilka mrożonych owoców - chia, albo siemię lniane - kakako - czasami odrobina syropu klonowego A co z tą sukralozą nie tak? Jak słowo daję, rok temu zgłębiłem się trochę w temat i znalazłem jakieś badania o potencjalnej rakotwórczości, ale teraz nie potrafię ich znaleźć. Albo wyparowały, albo mi się przyśniło. Tak czy siak, planuję kupić blender i sobie rano robić shaki/smoothie bo już rzygam normalnymi śniadaniami, a do tego mocno mi się przyda bezsmakowe białko, więc zamówiłem sobie 2x700g Olimpa. Jakiś tani mikser/blender jest ktoś w stanie polecić? Tak do stówki się coś znajdzie, żeby się nie rozpadło po miesiącu? I jeszcze odnośnie siemienia lnianego, o którym wspomniałeś - używałem go dość sporo w pierwszej połowie roku z racji na dolegliwości żołądkowo-jelitowe (tam działał cuda i bardzo mi pomógł), ale jakoś dziwnie zacząłem się czuć po jakimś czasie, mniej polotu, energii, jakieś dziwne wahania libido, no i nawet długo nie musiałem w necie szukać żeby znaleźć badania o tym, że siemię lniane obniża poziom testosteronu i raczej nie powinno być stosowane przez mężczyzn. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2752973/ Edytowane 18 października 2018 przez maciucha Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7608555848 Polecam. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 (edytowane) Gdzieś czytałem że siemię lniane może obniżać poziom teścia,ale rzadko o tym wspominam bo to było dawno i nie wiem na jakiej zasadzie to miałoby się dziać. Edit:Dopiero zauważyłem ten blender,mam identyko tylko nie firmowy z Lidla za 60 zeta. Edytowane 18 października 2018 przez Litwin81 Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 (edytowane) @maciucha Jeśli to były badania Amerykańskich naukowców to pewnie za sprawą $ od ? ogłoszono je nieważnymi. Słodziki to ogromny biznes. @Litwin81 A to nie jest tak, że siemię lniane obniża estrogeny? Fitoestrogeny. Edytowane 18 października 2018 przez Krystyna JJanda Ffffuuuuuuu Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 31 minut temu, Litwin81 napisał: Gdzieś czytałem że siemię lniane może obniżać poziom teścia,ale rzadko o tym wspominam bo to było dawno i nie wiem na jakiej zasadzie to miałoby się dziać. Edit:Dopiero zauważyłem ten blender,mam identyko tylko nie firmowy z Lidla za 60 zeta. "Over the past few decades, high fiber diets have been shown to influence the hormonal milieu (Adlercreutz et al. 1987, Monroe et al. 2007) and may hold promise in the treatment of PCOS. Previous research suggests that consumption of high lignan foods may cause binding of testosterone in the enterohepatic circulation and subsequent excretion (Adlercreutz et al, 1987). Lignan also has been found to increase levels of sex hormone binding globulin and thus reduce the amount of free circulating testosterone (Adlercreutz et al, 1987, Martin et al., 1996), though such a reduction has not been observed in all studies (Low et al, 2005). Lignan also may hinder the production of 5 α–reductase (the enzyme responsible for converting testosterone into dihydrotestosterone, the more biologically active and potent form)(Evans et al, 1995). Subsequent research by Morton and colleagues (1997) found that high lignan diets may be protective against prostate cancer, another disorder which is linked to high androgen levels." z tego artykułu na ncbi Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 34 minuty temu, Krystyna JJanda napisał: @maciucha Jeśli to były badania Amerykańskich naukowców to pewnie za sprawą $ od ? ogłoszono je nieważnymi. Słodziki to ogromny biznes. @Litwin81 A to nie jest tak, że siemię lniane obniża estrogeny? Fitoestrogeny. Fitoestrogeny jak już podnoszą poziom estrogenów a nie obniżają.I te substancje głównie w roślinach strączkowych występują.Najsilniejszym fitoestrogenem jest...chmiel.także ten Cytuj
krupek 15 475 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 Niedobrze, ostatnio dużo jem strączków, fasoli, groszku, ciecierzycy. Co do koktajli na śniadanie, nie wiem, czy to dobry pomysł, mnie takie płynne posiłki mało sycą. Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 (edytowane) 2 godziny temu, II KoBik II napisał: http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7608555848 Polecam. Całkiem fajny, bo ma dodatkowe pierdoły. @maciucha Jakoś miesiąc czy dwa temu kupiłem taki W biedrze za 79zł albo 69zł, nie pamiętam. 850W, bardzo szybko blenduje i póki co jest ok. Blendowałem płatki owsiane i szło gładko. Edytowane 18 października 2018 przez Plugawy Cytuj
kanabis 22 446 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 (edytowane) Codziennie od dwoch lat robie mix dzien przed dwie lyzki siemienia lnianego, lyzka miodu i szklanka mleka wstawiam na noc i rano to wypijam. Bardzo dobry ma to wplyw na bebechy a poziom testosteronu badalem i bez zmian. Gdyby sie tak zastanawial nad produktami ktore podnosza lub obnizaja poziom testosteronu to by chu.j wie co jadl. A prawda jest taka ze i w jedna i w druga strone , zywnosc NIEZNACZNIE moze podnosic lub obnizac tescia. To nie ma znaczenia. Obnizyc albo podwyzszyc poziom tescia zeby to mialo wplyw na rozrost masy miesniowej u osoby aktywnej fizycznie to mozna sterydami a nie (pipi) lnem : Edytowane 18 października 2018 przez kanabis Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 A ja ostatnio przerzuciłem się na odżywki od KFD.Obecnie od jakiegoś czasu testuję od nichBezsmakowe białko, BCAA, Vitaminy i minerały, Omega 3 oraz AAKG.Kretyna póki co od IHS ale mam w planach spróbować również od KFD.Efekty są, wszystko smakuje dobrze.Tutaj link do białka https://sklep.kfd.pl/kfd-pure-wpc-80-instant-700-g-bialko-serwatkowe-naturalne-p-6867.htmlWiem, że to nie najlepsze białko na rynku ale jest naprawdę wystarczająco dobre a w połączeniu z BCAA daje fajne efekty. Cytuj
maciucha 11 638 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 No tak trochę mnie gilało, żeby wziąc KFD, ale jednak psotawiłem na sprawdzonego już kilka razy wcześniej Olimpa. Jakoś nie ufam KFD, może niepotrzebnie. Cytuj
Kolos28 282 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 Raczej niepotrzebnie. Mają na papierze wyniki testów badanych supli.Z resztą nie mogliby sobie pozwolić na jakieś cięcia bądź odżywki złej jakości. Olimp miał kiedyś nie najlepszą opinię co do jakości supli. Nie wiem jak jest teraz. Cytuj
Litwin81 1 155 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 SFD np. prosiło Olimp o produkowanie dla nich odżywek,Olimp przedstawił im cenę a oni zrezygnowali.Co do Olimpa masz pewność że wszystko idzie w farmacyjnej jakości produkcji,reszta firm jest nie pewna bo nawet nie ma aparatury by zbadać co im dostawca przysłał. 3 minuty temu, Kolos28 napisał: Raczej niepotrzebnie. Mają na papierze wyniki testów badanych supli. Z resztą nie mogliby sobie pozwolić na jakieś cięcia bądź odżywki złej jakości. Olimp miał kiedyś nie najlepszą opinię co do jakości supli. Nie wiem jak jest teraz. Tak i stosują sztuczki że niby ich Ashwaganda to ksm 66,pisząc tylko 66 i wysyłają do certyfikatu jakiegoś że ktoś ma surowiec ksm66,słowa nie ma na ich opakowaniu że oni z niego korzystają.Zresztą ksm 66 jest mianowany na 5% a oni mają 9%,nie ma w ksm66 takiej standaryzacji. Cytuj
TheAceOfSpades 482 Opublikowano 18 października 2018 Opublikowano 18 października 2018 (edytowane) Ashwa z kfd klepie milutko, i jest niedroga, po co drążyć temat. KFD ma spoko suple. Jedyne co mają tragiczne, to te reklamy dla sebixów. Edytowane 18 października 2018 przez TheAceOfSpades Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi