Opublikowano 9 listopada 20186 l Kreatyny jest w nim mało,białko an no stara szkoła,lepiej wolne węgle bo organizm na godzinę snu zużywa 6 gram glikogenu.
Opublikowano 9 listopada 20186 l Kreatyny wystarczy. Zakłada się, że dzienne dawki powinny się wahać od 3 do 5 gram. Tutaj w jednej dawce jest poniżej 3 gram ale to wystarczy w połączeniu z węglami i białkiem. Zresztą po kuracji kreatyny nic nie tracimy na jakości mięśnia to tym bardziej taka dawka wystarczy. Ja i tak jestem po 3 miesięcznej kuracji kreatyny a więc mała dawka aktualnie mi wystarczy. Za miesiąc , może dwa dorzucę do tego kreatyne aby lekko zwiększyć dawkę, która jest w tym massie [emoji4]
Opublikowano 10 listopada 20186 l Mięśnia nie tracimy(no chyba że nagle wejdziesz na duży deficyt kaloryczny) w zależności od formy może to być woda,natomiast tracimy na szybkości resyntezy ATP,a to już się przekłada na siłę,dlatego ja wolę jechać cały rok po 5 gram dziennie,mimo iż yaczes mnie ostrzegał że rozwalę sobie nerki
Opublikowano 10 listopada 20186 l Ogólnie to nie kminię jak można mieć ogarniętą dietę, i luźno nie wbijać tego 200-250g białka/dzień. Mięsa nie jedzo czy co... U mnie WPC to tylko na jakieś sytuacje wyjątkowe, nie było czasu przygotować porządnego posiłku itd. Edytowane 10 listopada 20186 l przez TheAceOfSpades
Opublikowano 10 listopada 20186 l Mięśnia nie tracimy(no chyba że nagle wejdziesz na duży deficyt kaloryczny) w zależności od formy może to być woda,natomiast tracimy na szybkości resyntezy ATP,a to już się przekłada na siłę,dlatego ja wolę jechać cały rok po 5 gram dziennie,mimo iż yaczes mnie ostrzegał że rozwalę sobie nerki [emoji32]Warto robić sobie miesięczną przerwę po cyklu 2-3 miesięcznym. Przez miesiąc nie stracisz siły a jak powrocisz do kreatyny to efekt będzie potegował. Zresztą 5 gram to jest sporo a jeśli dobra kreatyna to nawet 3 wystarczą. Ja obecnie miałem być na offie kreatynowym ale w tym gainerze będzie ok 2,5g. przy jednej porcji, za miesiąc zwiększe dawkę kreatyną od IHS.
Opublikowano 10 listopada 20186 l 2 godziny temu, TheAceOfSpades napisał: Ogólnie to nie kminię jak można mieć ogarniętą dietę, i luźno nie wbijać tego 200-250g białka/dzień. Mięsa nie jedzo czy co... No niektórym nie służy jedzebie codziennie dużych ilości mięsa, a białko trzeba wbić, nawet jak nie budujesz sylwetki.
Opublikowano 10 listopada 20186 l No na redukcji w sumie szlo 400g bialek jaj, pol kilo miesa i 60g bialka dziennie. Mozna rzygnać
Opublikowano 10 listopada 20186 l 3 godziny temu, Kolos28 napisał: Warto robić sobie miesięczną przerwę po cyklu 2-3 miesięcznym. Przez miesiąc nie stracisz siły a jak powrocisz do kreatyny to efekt będzie potegował. Zresztą 5 gram to jest sporo a jeśli dobra kreatyna to nawet 3 wystarczą. Ja obecnie miałem być na offie kreatynowym ale w tym gainerze będzie ok 2,5g. przy jednej porcji, za miesiąc zwiększe dawkę kreatyną od IHS. Jesteś w stanie to w jakikolwiek sposób uzasadnić, czy zwykła mitologia kulturystyczna? 1 godzinę temu, krupek napisał: No niektórym nie służy jedzebie codziennie dużych ilości mięsa, a białko trzeba wbić, nawet jak nie budujesz sylwetki. 500g kury w dwóch dużych posiłkach, a reszta wpada z innych źródeł, moim zdaniem nie jest to strasznie dużo, ale może już mam zrytą banię
Opublikowano 10 listopada 20186 l Przerwa od krety Tzn teraz mam bo hantle juz odwiesilem na emeryturę ale na litość. Zabobony.
Opublikowano 11 listopada 20186 l Ostatnio kupiłem na spróbowanie w promocji smak Truskawka, skład wydawał się ok.https://www.sfd.pl/sklep/Hi-Tec_Nutrition_Super_Mass-opis43.html Dobrze, że kupiłem to tylko na spróbowanie na promocji w innym sklepie, za jeszcze mniejszą kasę i tylko 1kg. Dawno nie piłem tak niedobrego gainera do tego czuć w nim dużo białka pochodzenia roślinnego, a nie serwatkowego... Omijać szerokim łukiem... Edytowane 11 listopada 20186 l przez Milo
Opublikowano 16 listopada 20186 l Kupiłem dzisiaj na promocji. Dam znać jak wchodzi https://www.sfd.pl/sklep/Olimp_Gainer_MCT-opis776.html Edytowane 16 listopada 20186 l przez Milo
Opublikowano 17 listopada 20186 l Gainery to chyba tylko mają sens jak potrzebuje się kosmicznej kaloryki przy dużej wadze, albo dużym wysiłku. Ewentualnie, jak się ma problemy , nabraniem wagi.
Opublikowano 17 listopada 20186 l Gainery służą bardziej po to by brać je po treningu.Picie samego białka po treningu mija się z celem bo organizm i tak przerobi je w celach energetycznych a wiec po co marnować drogą odżywkę białkową jak to samo uzyskamy w tańszym gainerze. Oczywiście mam na myśli porcję po treningu. I to nie prawda, że od jednej porcji dziennie staniemy się ulańcami.
Opublikowano 17 listopada 20186 l Zależy z jakim celem,bo jak redukujesz to picia białka po treningu nasila termogenezę.Odżywki zależą od celu,jedynie białko jest uniwersalne.
Opublikowano 17 listopada 20186 l Kolos pewien jestes ze bialko po treningu bedzie spalone w celach energetycznych? Co do gainera jak ktos ma zapotrzebowanie typu 3500 czy wiecej i szybki metabolizm to czemu nie po treningu. Albo jak nie ma czasu zrobic ktoregos z posilkow.
Opublikowano 17 listopada 20186 l Powinno tak być. Dlatego jeden gainer po treningu krzywdy nie wyrządzi a jest tam i białko. Na redukcji węgle również są potrzebne, zwłaszcza kiedy ciężko trenujemy. Sam unikałem masówek do czasu, kiedy na prawdę wielcy pocięci znajomi z siłowni uświadomili mnie, że zawsze po treningu piją gainery a białeczko tylko rano i wieczorem.
Opublikowano 17 listopada 20186 l Godzinę temu, kanabis napisał: Kolos pewien jestes ze bialko po treningu bedzie spalone w celach energetycznych? Co do gainera jak ktos ma zapotrzebowanie typu 3500 czy wiecej i szybki metabolizm to czemu nie po treningu. Albo jak nie ma czasu zrobic ktoregos z posilkow. Są badania że białko w 40% jest utylizowane na wchłonięci reszty aminokwasów,gdyż aby białko się strawiło potrzeba bardzo dużo energii.Te 40% to aminokwasy glukogenne czyli bcaa,glutamina,alanina.
Opublikowano 17 listopada 20186 l 3 godziny temu, krupek napisał: Gainery to chyba tylko mają sens jak potrzebuje się kosmicznej kaloryki przy dużej wadze, albo dużym wysiłku. Ewentualnie, jak się ma problemy , nabraniem wagi. Chyba to kolego poczytaj na necie co i jak, bo patrząc na Twoje wypowiedzi w offtopic, to twój poziom jest równy tym trollom co tam się pocą i teraz to co tutaj piszesz tylko utwierdza mnie w tym, że nie wiem co robisz na tym sub-forum... 3 godziny temu, Kolos28 napisał: Gainery służą bardziej po to by brać je po treningu. Picie samego białka po treningu mija się z celem bo organizm i tak przerobi je w celach energetycznych a wiec po co marnować drogą odżywkę białkową jak to samo uzyskamy w tańszym gainerze. Oczywiście mam na myśli porcję po treningu. I to nie prawda, że od jednej porcji dziennie staniemy się ulańcami. 2 godziny temu, Litwin81 napisał: Zależy z jakim celem,bo jak redukujesz to picia białka po treningu nasila termogenezę.Odżywki zależą od celu,jedynie białko jest uniwersalne. 17 minut temu, Kolos28 napisał: Powinno tak być. Dlatego jeden gainer po treningu krzywdy nie wyrządzi a jest tam i białko. Na redukcji węgle również są potrzebne, zwłaszcza kiedy ciężko trenujemy. Sam unikałem masówek do czasu, kiedy na prawdę wielcy pocięci znajomi z siłowni uświadomili mnie, że zawsze po treningu piją gainery a białeczko tylko rano i wieczorem. 16 minut temu, Litwin81 napisał: Są badania że białko w 40% jest utylizowane na wchłonięci reszty aminokwasów,gdyż aby białko się strawiło potrzeba bardzo dużo energii.Te 40% to aminokwasy glukogenne czyli bcaa,glutamina,alanina. Koledzy wszystko zależy od celu oraz przemiany materii. Jeden wypije jednego gainera dziennie i będzie się ulewał, a drugi wypije trzy porcje i prawie nic po nim nie będzie widać. Ja gainerka np pije zawsze po treningu i co drugi dzień jako drugie śniadanko, ale ja mam szybką przemianę materii. To jest na prawdę bardzo indywidualna sprawa. Edytowane 17 listopada 20186 l przez Milo
Opublikowano 17 listopada 20186 l Nie sadź się, bo gainer to nie zamiennik posiłku, dzbanie. Tym bardziej taki, który kupileś, bo jest biedny w mikro, białka też nie ma za dużo. Fighter chyba powinien zadbać o kompletność diety.
Opublikowano 17 listopada 20186 l Godzinę temu, krupek napisał: Nie sadź się, bo gainer to nie zamiennik posiłku, dzbanie. Tym bardziej taki, który kupileś, bo jest biedny w mikro, białka też nie ma za dużo. Fighter chyba powinien zadbać o kompletność diety. Dzban to masz chyba na drugie imię. I najpierw piszesz jakieś bzdury do czego tylko chyba służy gainer, a teraz wyjeżdżasz z oceną gainera i mojej diety. Nie martw się o moją dietę, której jako takiej nie trzymam, a podejrzewam że i tak jest ona lepsza niż twoja i gainer jak najbardziej może być np. zamiennikiem np drugiego śniadania. Zresztą nie mam o czym dyskutować z gościem, który pisze do czego chyba służy gainer... Edytowane 17 listopada 20186 l przez Milo
Opublikowano 17 listopada 20186 l Taki gainer jak masz to zamiennik diety ale tylko w bardzo ekstremalnym czasie,gdzieś w trasie,bo jak pisałem nasza dieta nie składa sie z glukozy/maltodekstryny w ilości ok.70 gram na posiłek i 15 gram białka.O innych substancjach zawartych w pożywieniu nawet nie będę pisał,bo wiem jaki jest sens używania gainera.Łatwiej samemu zalać płatki wrzątkiem,dodać nasiona chia i dać trochę białka i masz szybko i pożywnie.
Opublikowano 17 listopada 20186 l 2 godziny temu, Litwin81 napisał: Są badania że białko w 40% jest utylizowane na wchłonięci reszty aminokwasów,gdyż aby białko się strawiło potrzeba bardzo dużo energii.Te 40% to aminokwasy glukogenne czyli bcaa,glutamina,alanina. A jak jem zawsze po treningu od razu bananka i bwypijam bialko to jest ok?
Opublikowano 17 listopada 20186 l Godzinę temu, Litwin81 napisał: Taki gainer jak masz to zamiennik diety ale tylko w bardzo ekstremalnym czasie,gdzieś w trasie,bo jak pisałem nasza dieta nie składa sie z glukozy/maltodekstryny w ilości ok.70 gram na posiłek i 15 gram białka.O innych substancjach zawartych w pożywieniu nawet nie będę pisał,bo wiem jaki jest sens używania gainera.Łatwiej samemu zalać płatki wrzątkiem,dodać nasiona chia i dać trochę białka i masz szybko i pożywnie. O to mi mniej więcej w sumie chodziło, ale co będę tłumaczył komuś kto pisze do czego chyba służy gainer. 50 minut temu, kanabis napisał: A jak jem zawsze po treningu od razu bananka i bwypijam bialko to jest ok? Zależy jaki masz cel, budowę ciała i przemianę materii. Sam jem banana również nie raz z gainerkiem chociaż ostatnio zostało udowodnione podobno że banan tak na prawdę nie jest dobra pozywka dla organizmu po treningu ponieważ uzupełnia glikogen, ale tylko wątrobowy Edytowane 17 listopada 20186 l przez Milo
Opublikowano 17 listopada 20186 l Glikogen wątrobowy uzupełniany jest głównie przed fruktozę,im banan bardziej żółty tym ma więcej cukrów prostych.Ale i tak po treningu najlepsze są daktyle bo procentowo najwięcej glukozy mają,później winogrona. Godzinę temu, kanabis napisał: A jak jem zawsze po treningu od razu bananka i bwypijam bialko to jest ok? Jest ok,jak chcesz uzupełnić starty energetyczny i dać budulec,jakbyś chciał redukować to też pewnie nic by się nie stało,bo to jedyny czas kiedy podniesienie insuliny jest wskazane.