Skocz do zawartości

Odżywki, Gainery itp.

Andżej

Rekomendowane odpowiedzi

Moja aktualna suplementacja wygląda tak (oczywiście dieta jest):

Rano wit/minerały, jakieś prochy na stawy

do owsianki szejk białkowy

Po obiedzie omega 3 dla sportowców, prochy na stawy

Przed i w trakcie treningu bcaa

Po treningu sfd pre workout + 1/2 porcji węglowodanów

Przed snem zma i kazeina

Przy ok. 10 treningach mma w tygodniu trzymam się i czuję rewelacyjnie. Ale wystarczyłoby zawalenie nocy, bądź diety i już można się potknąć.

:)

Przed snem zma i kazeina

Przy ok. 10 treningach mma w tygodniu trzymam się i czuję rewelacyjnie. Ale wystarczyłoby zawalenie nocy, bądź diety i już można się potknąć.

Widziałeś nowe testy na sfd,kolo chce jeść po 30 gram omegi dziennie,pomijając finansowy aspekt,to wolałbym zjeść makrele albo łososia.

• Minusik 1

Przed snem zma i kazeina

Jeśli masz na myśli tą od Olimpu, to niczym poza ilością kaspułek w paczce nie różni od tej "zwykłej" Gold Omega. Sam przedstawiciel Olimpu na SFD to pisał. Także kupuj ją tylko, jeśli jest to dla ciebie lepsze pod względem kosztów.

Czoko, jebnąłem się. Complete Workout Support. Bardzo szybko się po tym regeneruję, nawet siniaki (niekiedy takie na pół kolana czarne) regenerują się w przeciągu 3-4 dni. Cenowo nie ma rewelacji, ale lepsze to niż Reanimator.

W poniedziałek dostałem od treca paczkę supli za 1000 zł, także będę testować niedługo na blogu. W niej jakieś SAW, bcaa jet, vitargo, ze 2 różne białka, omega3, vital x pack. Póki co testowałem whey creamy coctail i vitargo.

Vitargo trzeba rozpuszczać w ok 500 ml wody, bo jeśli dajesz mniej, to jest kisiel. Ananas bardzo smaczny. Szybko stanąłem na nogi po porcji, wystarczyło ok. 10 min jak się rozebrałem i uderzyłem pod prysznic.

Whey Creamy Coctail ma z 70% białka, głównie serwatka, ale też jakieś małe procenty innych białek. W smaku czekolada to orgazm- najlepsze białko jakie piłem. Raczej nie będę tego popijać okołotreningowo, a wykorzystam jako składnik polew do białkowych nalesników, albo placków owsianych.

Fazer, masz rację, jednak za 39zł mam pudełko na 4 miesiące.

Litwin, lubię czasem poczytać tematy na sfd :) Dobre są zapytania pokroju: panowie, oceńcie mi dietę:

sniadanie: 100g płatków chocapic/cini minis

2 śniadanie: 4 kanapki z szynką i pomidorami

etc. xDD

Edytowane przez Tori

Miałem próbkę NOX PUMP'a Doriana Yates'a i powiem, że na mnie podziałało za(pipi)iście. Niesamowite skupienie, nosiło mnie po całej siłowni, nawet nie wiedziałem, że stać mnie na tak dobry trening, skatowałem klatę, trica i na koniec brzuch każde powtórzenie na pełnej. Mam jeszcze próbkę Ripped Freak PRE-WORKOUT z PharmaFreak'a zobaczę co lepiej na mnie działa.

Edytowane przez szymuR1920
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Ja raz próbowałem tego NoxPumpa (pierwszy mój kontakt z tego typu wynalazkami) i coś tam może podziałał, ale tak sobie. Za to moich dwóch kumpli jarało się tym jak downy, czekałem tylko aż pobiegną do kibla zwalić se na szybko. Nie wiem ,może to kwestia organizmu i tolerancji na pewne składniki, ale nie poczułem kopa większego niż po kawie. Zresztą wziąłem to tylko na spróbowanie, nie potrzebuję takich środków.

Szukam jakiejś porządnej proteiny do suplementacji potreningowej, najbardziej skłaniam się do wyboru Dymatize Elite Whey - próbował ktoś? Jeśli ktoś ma jakąś inną propozycję to proszę wziąść pod uwagę to że wogóle nie trawię laktozy.

Oprócz tego jeszcze jakieś carbo, potreningowo to chyba obojętne jakie węgle i tak wszystko zaraz pójdzie do uzupełnienia glikogenu więc liczy się głównie smak i rozpuszczalność. Może Carbonox z Olimpu?

Wszelkie sugestie mile widziane :)

Zastanawiałem się też nad Optiumum ale kosztuje 20zł więcej a składowo jest bardzo podobnie i nie wiem czy opłaca mi się dopłacić. Próbował może ktoś obu tych białek?

A co do używania laktazy w lepszych białkach to w każdym białku zawierającym WPC jest trochę laktozy, jedynie izolaty jej nie zawierają. (no i wynalazki na bazie soi/jaj/mięsa)

• 5 tygodni później...