Skocz do zawartości

Odżywki, Gainery itp.

Andżej

Rekomendowane odpowiedzi

siemanko, srednio sie znam na koksach bo cwicze zawsze na sucho, ale pare miechow temu mialem ostre zapalenie zoladka, schudlem do 70 - 71 kg i chcialbym dobic z powrotem do 76 kg, wznowilem treningi silowe, narazie w domu, pompki, drazek, hantelki. Brac jakiegos gainera zeby troche to przyspieszyc czy moze dopiero jak pojde na jakas silownie ( co nie bedzie tak predko, nie mam gdzie aktualnie ) czy moze bialko kupic razem z weglowodanami ? dzieki za pomoc

Miałem białko od UNS, nie wiem, czy to samo, o którym piszesz. W każdym razie, smak niezły, lepsze niż Ostrowia oczywiście, rozpuszczalność w miarę. Skład jak skład, jak mam ufać papierom to jest dobry, a jak nie, to wszystkiego mogę być niepewny.

piłem to moje białko już i jest tak jak piszesz, smak bardzo dobry bym powiedział (truskawka rozrobiona w mleku) coś jak shake z MC, rozpuszczalnosc w miare, robi sie duża piana ale opada po minucie-dwóch, zobaczymy potem czy sie sprawdzi w gainerze, bo na razie wypiłem bez płatków.

p1016049.jpg

Oto mój zestaw na najbliższe 3 miechy, miałem brać carbo ale jak poprzeliczałem jak to drogo wychodzi w porównaniu do zwykłego żarcia to odpuściłem, za to nie wiedziałem że monohydraty kreatyny są aż takie tanie, zwłaszcza przy dawkowaniu 5g dziennie. Toteż wziąłem 500g opakowanie z Vitalmaxa, nigdy jeszcze nie brałem żadnej formy kreatyny więc ciekawią mnie efekty, oby tylko miche udało się utrzymać.

Aha no i pierwszy raz wziąłem taką porządną proteinę, po pierwszym teście jestem max zadowolony - smak z wodą w porządku, z mlekiem podejrzewam że bomba, miesza się szybko i bez piany a także nie sprawia problemów żołądkowych. Jeśli tylko skład jest godny z tym podanym to polecam :)

Edytowane przez M4c
  • Plusik 2

Dobry zestawik , ale kreatyny to bym brał 10g dziennie. Jakies carbo do picia od razu po treningu jednak sie przydaje. Drogie wcale nie jest.

edit: Co do białka to jedne z moich ulubionych obok syntraxa. Z mlekiem jak shake z mcdonalds, pycha. Dobry wybór.Ogólnie wszystko wybrałeś git, tylko jeszcze te carbo z olimpu.

Edytowane przez canabis

Weglowodany zlozone powinienes jesc caly dzien z wyjatkiem posilku potreningowego (i ew. przed trejnem). Cukry proste stymuluja trzustke do uwalniania insuliny, ktora jest najsilniejszym hormonem anabolicznym. Poza tym insulina "wpycha" do miesni skladniki odzywcze, m.in. glukoze, ktora jest magazynowana w miesniach w postaci glikogenu, ktorego po treningu nie masz prawie wcale (glikogen = paliwo dla miesni). I miec nie bedziesz wpyerdalajac owsianke jak yebany amator. Zanim to sie rozlozy do cukrow prostych mina godziny.

Edytowane przez Czez
  • Plusik 1

Ehh a prosiłem o badania naukowe - tak na pewno po 1h treningu mój organizm będzie całkowicie pozbawiony glikogenu, no może gdybym wcześniej przebiegł maraton albo po 16h postu ale na pewno nie jeśli zjem 1h przed treningiem pake ryżu. Ryżu który nadal jest trawiony i węglowodany z niego na bieżąco uzupełniają glikogen w wątrobie i mięśniach. Po treningu nawet złożone węgle powodują konkretny wyrzut insuliny, a nawet jeśli słabszy to jak wspomniałem owoce też będą wchodziły w skład tego posiłku.

No ale po co po treningu specjalnie obciążać układ trawienny ? I właśnie po treningu szybkie węglę są potrzebne do wyrzutu insuliny, a owoce to nie są szybkie węgle w większości, mają dosyć niskie IG. Nikt nie mówi, że masz pić carbo i nic innego się nie nada, ale owsiane to pełno błonnika, który będzie ci zalegał na żołądku po trenie. Jak masz białko, to zamiast carbo możesz dać jakiś sok np. winogronowy to glukoza z wodą praktycznie, przy okazji ma smak. To mieszankę zjedz/wipij zaraz po trenie, po ~godzinie białko + węgle ale takie żeby się szybko przyswajały. Może to być pierś + ryż ale nie musi, polędwica wieprzowa, chuda wołowina, chuda ryba, pełno jest możliwości, w węglach tak samo, ryż, makaron, kasza.

Co do kreatyny, jak masz 500g, to 10g dziennie bierz. I tak to będzie 50 dni.

Edytowane przez fazzeer