Skocz do zawartości

Odżywki, Gainery itp.

Andżej

Rekomendowane odpowiedzi

Zawiera około 60 pokarmowych składników egzogennych, przez co jest ogólnie uznawane za standard fizjologiczny do którego porównuje się inne produkty żywieniowe. Zresztą łatwo sobie można to wyobrazić nie popadając przy tym w naukowy bełkot, biorąc pod uwagę fakt, że wszystkie nowo narodzone ssaki do pewnego okresu swojego życia rosną i rozwijają się wyłącznie na mleku.

Edytowane przez Kazub

Czy na tym forum aż tyle ludzi ma problemy z wyciąganiem wniosków, analitycznym myśleniem i szukaniem informacji na własną rękę, chociażby w internecie ? Ufff, spróbuje inaczej. Tip : poszukaj w necie składu chemicznego mleka, a kiedy już się z nim zapoznasz, to możemy wrócić do dyskusji.

No jesli lubisz mleko to pij. Bo oprócz wrażeń smakowych nie ma nic do zaoferowania.

Przeczytałem to zdanie jeszcze kilka razy i chyba nie do końca czaję, więc zdefiniuj "do zaoferowania".

Niestety tylko z butelki, do tego plastikowej :( (20 lat temu były jeszcze takie fajne szklane) . Pewnie krowa zwróciła by mi się po jakimś roku dojenia, ale nie mam gdzie trzymać. A to wypłukiwanie wapnia to jakiś nowy wynalazek naukowców z harwardu ? Hejtowanie fajek i wódy jest dzis zbyt mainstreamowe, lepiej uwiesić się szkodliwości jajek, mleka, trawy na łące. Martwe ciągi niszczą kręgosłup, przysiady niszczą kolana i wszystko wina Tuska - ja jednak zostane przy swoich nawykach.

Pytałeś o napój lepszy dla ćwiczących na siłowni nie o lepsze źródło białka tłuszczy i węglowodanów, więc ci sie nie udało

Ale ty również sprowadziłeś wartość mleka wyłącznie do zawartości białka, węgli, tłuszczy więc też ci sie nie udało

no ale z tego co wyczytałem to on chyba dla przyjemności pije. z tym się zgodzę, bo owsa z wodą nie przełknę, a mleczko jest bardzo dobre. tylko że nie piję go po 2 litry jako zamiennik do mięcha czy twarogu, pomijając fakt że dostałbym sraczki.

Edytowane przez Nadrill

Najwięcej z mlekiem walczą Ci, co mają po nim srakę, cóż, widocznie jestem nadczłowiekiem, bo trawię laktozę. Poza tym pół litra to już prawie 15 g. białka, dodać do tego białko roślinne z owsa i proszę, mamy niecałe 25 g. białka w śniadaniu, którego priorytetem wcale nie jest dostarczanie wielkich ilości białka.

Jakbym miał się sugerować tymi dietetycznymi radami rodem z sfd, to bym rzeczywiście nic nie jadł poza magiczną piersią z kurczaką, brązowym ryżem z warzywami, twarogiem i rybą ewentualnie. Obowiązkowo przyrządzać w takiej formie, żeby smakowało jak najgorzej ! Szukając dziury w całym, to nawet kurczakowi i rybie bym nie zaufał, a bo na sterydach hodowane, a bo z rtęcią itd. itp.

• Plusik 3

Najwięcej z mlekiem walczą Ci, co mają po nim srakę, cóż, widocznie jestem nadczłowiekiem, bo trawię laktozę. Poza tym pół litra to już prawie 15 g. białka, dodać do tego białko roślinne z owsa i proszę, mamy niecałe 25 g. białka w śniadaniu, którego priorytetem wcale nie jest dostarczanie wielkich ilości białka.

Ja też nie walcze z mlekiem bo jestem nadczłowiekiem jak ty który nie ma sraki po mleku ale po prostu go nie pije bo wole zjeść pół kostki tawrogu i dostarczyc czyste 20g białka bez jak to jest w pół litra mleka prawie 25 gram zbędnych cukrów. Ja ogólnie lubie mleko, ale uht dla mnie to po prostu śmieć więc go nie pije. Tyle z mojej strony.

Edytowane przez canabis
Pierwotna nietolerancja laktozy pojawia się zazwyczaj u młodzieży w okresie dojrzewania, a jej objawy nasilają się z wiekiem, co związane jest ze stopniowym spadkiem aktywności laktazy. Schorzenie to dotyczy 2 - 30% rasy białej, 50 – 80% Latynosów, 60 – 80% rasy czarnej i blisko 100% rasy żółtej.

To juz na chlopski rozum picie czegos, co szkodzi 70%-80% ludzi na swiecie jest stuuuuuuupid.

A to i tak w przypadku swiezego mleka. Po chvj w ogole pic sklepowe?

Edytowane przez Czez
Pierwotna nietolerancja laktozy pojawia się zazwyczaj u młodzieży w okresie dojrzewania, a jej objawy nasilają się z wiekiem, co związane jest ze stopniowym spadkiem aktywności laktazy. Schorzenie to dotyczy 2 - 30% rasy białej, 50 – 80% Latynosów, 60 – 80% rasy czarnej i blisko 100% rasy żółtej.

To juz na chlopski rozum picie czegos, co szkodzi 70%-80% ludzi na swiecie jest stuuuuuuupid.

A to i tak w przypadku swiezego mleka. Po chvj w ogole pic sklepowe?

A co kogo interesuje pozostałe 70-80% społeczeństwa? Dietę dobiera się indywidualnie a nie ogółowo. Ja niestety laktozy nie trawię ale dla typowych ektomorfików bądź niedojadków produkujących laktaze jest to według mnie prosty i łatwy sposób na podbicie dziennego spożycia kalorycznego.

Ja też nie walcze z mlekiem bo jestem nadczłowiekiem jak ty który nie ma sraki po mleku ale po prostu go nie pije bo wole zjeść pół kostki tawrogu i dostarczyc czyste 20g białka bez jak to jest w pół litra mleka prawie 25 gram zbędnych cukrów. Ja ogólnie lubie mleko, ale uht dla mnie to po prostu śmieć więc go nie pije. Tyle z mojej strony.

Jakby co, to są mleka w sklepach nie tylko UHT, chociażby naszej Milandii. Ja jak kupuję już mleko, to tylko z datą ważności nie większą niż miesiąc, dwa. Te UHT to zazwyczaj mają pół roku albo i więcej.

kto nie trawi niech nie żre i tyle. Mleko podnosi walory smakowe takiego białka czy gainera, samo w sobie natomiast nie jest jakimś pokarmem bogów i te 30g białka z niego na pewno nei odpowiada 30g białka z kuraka czy supla.

No i zakończmy na tym, bo o tym mówie od samego poczatku dyskusji. Białko jest nieporównywalnie smaczniejsze z mlekiem niż wodą , sam tak robie, ale prócz tego niczego do diety nie wnosi. Ament