Opublikowano 23 sierpnia 20231 r No AŻ tak wierna to nie będzie. Na pewno sterowanie kompanami domyślnie już będzie, nawet nie jako opcja. Liczę, że w scenariuszu też coś poprawią, mimo wszystko, albo dodadzą trochę dialogów i scenek. EDIT: Dopiero teraz na spokojnie obejrzałem/przesłuchałem te zwiastuny i nieszczególnie podoba mi się nowy motyw muzyczny. Spoko, póki jest wokal, ale w pewnym momencie wchodzi jakieś jęczenie, które ciężko mi nazwać muzyką. Mam nadzieję, że da radę bez żadnego DLC zmienić na remiks Mass Destruction.
Opublikowano 24 sierpnia 20231 r Pre-ordery na pudła i kolekcjonerki w US już się pojawiły. Kolekcjonerka z figurką 200$.
Opublikowano 24 sierpnia 20231 r Trochę dziwnie się jednak teraz gra w P3P świeżo po obejrzeniu zwiastunów P3R... Spoiler Faktycznie, tej grze remake był potrzebny bardziej, niż sądziłem.
Opublikowano 24 sierpnia 20231 r 17 godzin temu, Suavek napisał: Pre-ordery na pudła i kolekcjonerki w US już się pojawiły. Kolekcjonerka z figurką 200$. W Europie będzie w ogóle pudlo czy tylko tfu cyfra?
Opublikowano 25 sierpnia 20231 r Nie widzę powodu, dla którego by miało nie być. Jedynie dostępność kolekcjonerki pod znakiem zapytania.
Opublikowano 28 sierpnia 20231 r Figurka z kolekcjonerki wypada trochę słabo, przyznam. Szału nie oczekuję, ale figurki za mniej niż 20$ bywają dużo lepiej pomalowane.
Opublikowano 2 września 20231 r Wlasnie pykam sobie w P4 na switchu i sie zastanawiam dlaczego odswiezona trojka na niego nie wychodzi.
Opublikowano 4 września 20231 r Jestem hetero, ale Shinjiro best husbando. Prawie jak Henry Cavill. Powtarzam się, ale w kontekście nadchodzącego remastera P3 wersja Portable jest warta uwagi już chyba tylko ze względu na babkę. Nieporównywalnie lepsze dialogi, S-Linki, eventy. Naprawdę cicho liczę, że ten Reload mimo wszystko zaczerpnie trochę elementów Portable, a nie będzie odwzorowany 1:1. Niemal wszyscy bohaterowie P3 naprawdę dużo zyskują dzięki babce. Junpei wypada bardziej charyzmatycznie, Akihiko w końcu zachowuje się jak człowiek, S-Linki pokroju Saori są jednymi z lepszych w całej serii nowych Person, a Shijiro, no cóż... Spoiler Ale gameplay'owo szlag mnie już trafia, przyznaję. Brak możliwości wyboru skillów przy fuzji, brak sensownego menu wyboru przy duplikowaniu Skill Cards, oraz cała masa innych niedociągnięć, które Atlus mógł w P3P mimo wszystko poprawić. Teraz naprawdę widzę, że jednak Remaster P3 był potrzebny. Gra się mocno zestarzała, w przeciwieństwie do P4G.
Opublikowano 8 września 20231 r A zassalem apke do preloadu na XSX. Zagram day 1 na pewno. Co prawda skonczylem w tym roku remaster ale to wyglada swietnie.
Opublikowano 8 września 20231 r W dniu 25.08.2023 o 00:52, Paliodor napisał: W Europie będzie w ogóle pudlo czy tylko tfu cyfra? Jakby co, to: https://www.euro.com.pl/gry-playstation-4/atlus-persona-3-reload-gra-na-ps4.bhtml
Opublikowano 10 września 20231 r O kurde, nie pamiętałem tego, jak grałem w P3P lata temu, tudzież na małym ekranie AŻ tak tragicznie nie wyglądało... No kurcze MS Paint level master... (tak, to screenshot z gry, minimalne spoilery). Spoiler
Opublikowano 20 września 20231 r Jeśli ktoś nigdy nie grał w P3, to w sumie trochę spoilerowaty ten nowy zwiastun. Just sayin' Podobają mi się te ich mundurki bojowe. Tartarus ciekawszy, ale nadal zdaje się grindowaty. Dużo zapożyczeń z P4 i P5.
Opublikowano 20 września 20231 r Chyba będzie grane po japońsku bo te nowe głosy, szczególnie Akihiko
Opublikowano 20 września 20231 r Ja tam przyzwyczajony do eng dubu w personkach i dla mnie zawsze był okej chociaż pewnie gdybym miał możliwość zmiany jak zaczynałem przygodę z serią to bym też grał po jap. No ale w golden na vicie nie dało się zmienić a 5ka dostała pacza z jap jak już skończyłem grę
Opublikowano 20 września 20231 r Eng dubbing w 3 był spoko, ten nowy jakiś taki nijaki (wszędobylski Troy Baker, serio?). Ależ luty będzie gruby, najpierw Personka a potem gotg FFVII2
Opublikowano 20 września 20231 r Tak serio, to nawet ja przyznam, że z dub P3 lubiłem Junpei, Akihiko, czy Mitsuru. Ale np. Fuuka była okropna i sam dubbing strasznie mi zniesmaczył tę postać. Niemniej jednak nowe głosy ze zwiastunów raczej słabe. Ale generalnie ja jestem wyznania, że zawsze oryginał > dub. Z innej beczki, mógłbym już skończyć P3P, ale OCD sprawiło, że uparłem się zdobyć komplet osiągnięć, tj. pierwszy raz w życiu pokonać Elizabeth. Innymi słowy, grind, grind, grind... Zły jestem, bo zabrakło mi dosłownie dwóch dni na zrobienie wszystkich S-Linków przy pierwszym podejściu. Ale grałem bez FAQ i trochę zjebałem priorytety, bo nie wiedziałem/pamiętałem, że później jest tak dużo dni wolnych od szkoły, kiedy praktycznie nie ma co robić... No ale do kompletu i tak trzeba grę przejść dwa razy, więc pół biedy. Lucyfer ze skillami do niszczenia mobków jednym uderzeniem już gotowy, więc szybko pójdzie, mam nadzieję.
Opublikowano 20 września 20231 r Jak coś, to nieco tańsze (-13%) pre-ordery na PC/Steam z legalnych źródeł: https://www.fanatical.com/pl/search?search=persona 3 reload https://www.gamebillet.com/search?q=persona+3+reload Wciąż czekam z decyzją na jakieś oferty kolekcjonerki.
Opublikowano 21 września 20231 r Wygląda spoko. Mogliby tylko popracować nad animacjami bo niektóre są tak koślawe że szkoda gadać. Wiem, że to Atlus i na bazie gierki z ps2 le kapkę więcej jenów mogliby sypnąć na projekt.
Opublikowano 26 września 20231 r LRG wyda P3P i P4G w pudłach. Fajne wydania, ale trochę za późno moim zdaniem, szczególnie trójka. Już nawet pomijam cenę.
Opublikowano 27 września 20231 r fajnie fajnie,ale pózno, i za biedaporta z psp nie bede przeplacac jak mam wersje z psp/ps2