Opublikowano 2 lutego 20241 r śmieszne że to przetłumaczyli, a ich najwiekszą produkcję roku - Yakuza 8 już nie.
Opublikowano 3 lutego 20241 r To moja pierwsza styczność z trójką. No cóż, po p5 i p4 czuję się jak w domu. Te gry to moja strefa komfortu, mógłbym co rok grać w kolejną personę. Fajnie, że po godzinie już coś się zaczyna dziać. Nie napiszę nic odkrywczego wskazując, że muzyka i klimat są zajebiste. Mam też wrażenie, że to jest zrobione na conajmniej jakiejś ulepszonej wersji silnika p5, bo animacje wydają się jakieś takie bardziej „miękkie” trochę w stylu SMT V. Edytowane 3 lutego 20241 r przez tlas
Opublikowano 3 lutego 20241 r Pograłem godzinkę wczoraj. To moja pierwsza stycznośc z wersją nie-portable i jestem zachwycony. Świetne uczucie tak sobie pobiegać po tych lokacjach które do tej pory byly tylko renderami z kamerą umiejscowioną naprawde wysoko. Swietnie sie gra i bardzo sie cieszę, że ta gra dostała remake.
Opublikowano 3 lutego 20241 r 58 minut temu, pawelgr5 napisał: Pograłem godzinkę wczoraj. To moja pierwsza stycznośc z wersją nie-portable i jestem zachwycony. Świetne uczucie tak sobie pobiegać po tych lokacjach które do tej pory byly tylko renderami z kamerą umiejscowioną naprawde wysoko. Swietnie sie gra i bardzo sie cieszę, że ta gra dostała remake. I tak to też Atlus przemyślał, dlatego wydał tylko Portable w reedycjach ostatnio, imo między Portable, a Reloaded jest największą przepaść, a gdzieśtam obok jest FES, który jak wiadomo reedycji już raczej nie dostanie. Godzinę temu, tlas napisał: To moja pierwsza styczność z trójką. No cóż, po p5 i p4 czuję się jak w domu. Te gry to moja strefa komfortu, mógłbym co rok grać w kolejną personę. Fajnie, że po godzinie już coś się zaczyna dziać. Nie napiszę nic odkrywczego wskazując, że muzyka i klimat są zajebiste. Mam też wrażenie, że to jest zrobione na conajmniej jakiejś ulepszonej wersji silnika p5, bo animacje wydają się jakieś takie bardziej „miękkie” trochę w stylu SMT V. To jest zrobione na innym silniku, na Unreal Engine 4, ale assety są w większości z Persony 5 i SMT V.
Opublikowano 3 lutego 20241 r Nigdy nie grałem w serie, ale ta część też ma te social zabawy, lekcje, kalendarz, wyrywanie lasek etc. Jak 4 i 5?
Opublikowano 3 lutego 20241 r Teraz, XM. napisał: Nigdy nie grałem w serie, ale ta część też ma te social zabawy, lekcje, kalendarz, wyrywanie lasek etc. Jak 4 i 5? tak
Opublikowano 3 lutego 20241 r 1 minutę temu, XM. napisał: Nigdy nie grałem w serie, ale ta część też ma te social zabawy, lekcje, kalendarz, wyrywanie lasek etc. Jak 4 i 5? Dosłownie lachonarium
Opublikowano 3 lutego 20241 r 14 minut temu, KrYcHu_89 napisał: I tak to też Atlus przemyślał, dlatego wydał tylko Portable w reedycjach ostatnio, imo między Portable, a Reloaded jest największą przepaść, a gdzieśtam obok jest FES, który jak wiadomo reedycji już raczej nie dostanie. To jest zrobione na innym silniku, na Unreal Engine 4, ale assety są w większości z Persony 5 i SMT V. Tak właśnie czułem że UE4 wjechało.
Opublikowano 3 lutego 20241 r też odpaliłem i pewnie odpadnę w 2h, ale fajnie posłuchać muzyczki. Podziwiam wariatów, którzy serio czytają te wszystkie dialogi.
Opublikowano 3 lutego 20241 r W sensie podziwiasz ludzi, którzy grają w jRPG i czytają to co mówią postacie? Wtf, przecież to jakby esencja gatunku jest.
Opublikowano 3 lutego 20241 r Co do muzyczki, to niestety P3P na PSP tak mi się wryło w pamięć, że nowe aranżacje troszkę mi nie leżą. Pewnie za 10h się przyzwyczaję, ale póki co tak średnio. Np. w tym kawałku wolałem oryginalny miks, taki bardziej sklejony, mięsisty. Nie wspominam już o świetnym, obniżonym wokalu. Tak czy siak będzie grańsko
Opublikowano 3 lutego 20241 r 15 minut temu, XM. napisał: Nigdy nie grałem w serie, ale ta część też ma te social zabawy, lekcje, kalendarz, wyrywanie lasek etc. Jak 4 i 5? Ta część to zaczęła Teraz, Bzduras napisał: W sensie podziwiqsz ludzi, którzy grają w jRPG i czytają to co mówią postacie? Wtf, przecież to jakby esencja gatunku jest. Figaro jest martwy jako zagrajmer
Opublikowano 3 lutego 20241 r 18 minut temu, XM. napisał: Nigdy nie grałem w serie, ale ta część też ma te social zabawy, lekcje, kalendarz, wyrywanie lasek etc. Jak 4 i 5? Jeżeli chcesz bić potwory i robić fuzje, a nie chcesz aspektów social sim, to polecam SMT V.
Opublikowano 3 lutego 20241 r Tak jak wszyscy piszą, w Personę 3 można zagrać po poprzednikach lub przed i być kompletnie w domu. To są ogólnie trzy odcinki tej samej gry. ten sam szkielet dokładnie. Nie mylić z Personami 1 i 2, które były zupełnie inne.
Opublikowano 3 lutego 20241 r 45 minut temu, Figaro napisał: też odpaliłem i pewnie odpadnę w 2h, ale fajnie posłuchać muzyczki. Podziwiam wariatów, którzy serio czytają te wszystkie dialogi. Ja przechodziłem 3 różne wersje P3 ale wiadomo wszystkie po angielsku. Teraz tym bardziej czytam bo polsku to jest jednak trochę inny klimat i czasami wychodzi krindż z tłumaczeń.
Opublikowano 3 lutego 20241 r 43 minuty temu, ProstyHeker napisał: Co do muzyczki, to niestety P3P na PSP tak mi się wryło w pamięć, że nowe aranżacje troszkę mi nie leżą. Pewnie za 10h się przyzwyczaję, ale póki co tak średnio. Nie ma w grze przypadkiem opcji zmiany OSTa na oryginalny? Mam wrażenie, że była o tym mowa w zapowiedziach, ale mogę się mylić.
Opublikowano 3 lutego 20241 r Ja nie widziałem, jedynie można zmienić muzykę podczas walki (rozszerzyć o dodatkowe utwory z DLC co dawali).
Opublikowano 3 lutego 20241 r 7 minut temu, Suavek napisał: Nie ma w grze przypadkiem opcji zmiany OSTa na oryginalny? Mam wrażenie, że była o tym mowa w zapowiedziach, ale mogę się mylić. Z tego, co się orientuję, to jako DLC będzie OST z innych części. Nie trafiłem na info o oryginalnym
Opublikowano 3 lutego 20241 r A można sobie ustawić legancko japoński dubbing? Gdyby powracała większość og głosów to pewnie wziąłbym eng ale te nowe głosy totalnie mi nie podpasowały więc już wole chińskie bajdurzenie mieć
Opublikowano 3 lutego 20241 r No raczej, to ktoś inaczej gra w anime gierki jak z japońskim dublażem?
Opublikowano 3 lutego 20241 r 5 miała japończyka od premiery na PS3/4, czwórka dopiero ostatnio w wydaniu na PS4/XO/Switcha. A na PS2 to się ściągało patchyka z dżapanami z internetów kolego
Opublikowano 3 lutego 20241 r Pytanie o możliwość pominięcia części rozgrywki/zle zakończenie. W czwórce były 3 pytania na koniec, w piątce 3 social linki na maksa, jak jest w 3? Można zablokować sobie część zawartości? Edytowane 3 lutego 20241 r przez tlas