Figaro 8 190 Opublikowano 2 Lutego Udostępnij Opublikowano 2 Lutego śmieszne że to przetłumaczyli, a ich najwiekszą produkcję roku - Yakuza 8 już nie. Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 432 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego (edytowane) To moja pierwsza styczność z trójką. No cóż, po p5 i p4 czuję się jak w domu. Te gry to moja strefa komfortu, mógłbym co rok grać w kolejną personę. Fajnie, że po godzinie już coś się zaczyna dziać. Nie napiszę nic odkrywczego wskazując, że muzyka i klimat są zajebiste. Mam też wrażenie, że to jest zrobione na conajmniej jakiejś ulepszonej wersji silnika p5, bo animacje wydają się jakieś takie bardziej „miękkie” trochę w stylu SMT V. Edytowane 3 Lutego przez tlas 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Pograłem godzinkę wczoraj. To moja pierwsza stycznośc z wersją nie-portable i jestem zachwycony. Świetne uczucie tak sobie pobiegać po tych lokacjach które do tej pory byly tylko renderami z kamerą umiejscowioną naprawde wysoko. Swietnie sie gra i bardzo sie cieszę, że ta gra dostała remake. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 58 minut temu, pawelgr5 napisał: Pograłem godzinkę wczoraj. To moja pierwsza stycznośc z wersją nie-portable i jestem zachwycony. Świetne uczucie tak sobie pobiegać po tych lokacjach które do tej pory byly tylko renderami z kamerą umiejscowioną naprawde wysoko. Swietnie sie gra i bardzo sie cieszę, że ta gra dostała remake. I tak to też Atlus przemyślał, dlatego wydał tylko Portable w reedycjach ostatnio, imo między Portable, a Reloaded jest największą przepaść, a gdzieśtam obok jest FES, który jak wiadomo reedycji już raczej nie dostanie. Godzinę temu, tlas napisał: To moja pierwsza styczność z trójką. No cóż, po p5 i p4 czuję się jak w domu. Te gry to moja strefa komfortu, mógłbym co rok grać w kolejną personę. Fajnie, że po godzinie już coś się zaczyna dziać. Nie napiszę nic odkrywczego wskazując, że muzyka i klimat są zajebiste. Mam też wrażenie, że to jest zrobione na conajmniej jakiejś ulepszonej wersji silnika p5, bo animacje wydają się jakieś takie bardziej „miękkie” trochę w stylu SMT V. To jest zrobione na innym silniku, na Unreal Engine 4, ale assety są w większości z Persony 5 i SMT V. Cytuj Odnośnik do komentarza
XM. 10 820 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Nigdy nie grałem w serie, ale ta część też ma te social zabawy, lekcje, kalendarz, wyrywanie lasek etc. Jak 4 i 5? Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Teraz, XM. napisał: Nigdy nie grałem w serie, ale ta część też ma te social zabawy, lekcje, kalendarz, wyrywanie lasek etc. Jak 4 i 5? tak Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 1 minutę temu, XM. napisał: Nigdy nie grałem w serie, ale ta część też ma te social zabawy, lekcje, kalendarz, wyrywanie lasek etc. Jak 4 i 5? Dosłownie lachonarium Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 432 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 14 minut temu, KrYcHu_89 napisał: I tak to też Atlus przemyślał, dlatego wydał tylko Portable w reedycjach ostatnio, imo między Portable, a Reloaded jest największą przepaść, a gdzieśtam obok jest FES, który jak wiadomo reedycji już raczej nie dostanie. To jest zrobione na innym silniku, na Unreal Engine 4, ale assety są w większości z Persony 5 i SMT V. Tak właśnie czułem że UE4 wjechało. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figaro 8 190 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego też odpaliłem i pewnie odpadnę w 2h, ale fajnie posłuchać muzyczki. Podziwiam wariatów, którzy serio czytają te wszystkie dialogi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego W sensie podziwiasz ludzi, którzy grają w jRPG i czytają to co mówią postacie? Wtf, przecież to jakby esencja gatunku jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 846 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Co do muzyczki, to niestety P3P na PSP tak mi się wryło w pamięć, że nowe aranżacje troszkę mi nie leżą. Pewnie za 10h się przyzwyczaję, ale póki co tak średnio. Np. w tym kawałku wolałem oryginalny miks, taki bardziej sklejony, mięsisty. Nie wspominam już o świetnym, obniżonym wokalu. Tak czy siak będzie grańsko Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 15 minut temu, XM. napisał: Nigdy nie grałem w serie, ale ta część też ma te social zabawy, lekcje, kalendarz, wyrywanie lasek etc. Jak 4 i 5? Ta część to zaczęła Teraz, Bzduras napisał: W sensie podziwiqsz ludzi, którzy grają w jRPG i czytają to co mówią postacie? Wtf, przecież to jakby esencja gatunku jest. Figaro jest martwy jako zagrajmer 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 432 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 18 minut temu, XM. napisał: Nigdy nie grałem w serie, ale ta część też ma te social zabawy, lekcje, kalendarz, wyrywanie lasek etc. Jak 4 i 5? Jeżeli chcesz bić potwory i robić fuzje, a nie chcesz aspektów social sim, to polecam SMT V. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 533 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Tak jak wszyscy piszą, w Personę 3 można zagrać po poprzednikach lub przed i być kompletnie w domu. To są ogólnie trzy odcinki tej samej gry. ten sam szkielet dokładnie. Nie mylić z Personami 1 i 2, które były zupełnie inne. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Lolz Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 384 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 45 minut temu, Figaro napisał: też odpaliłem i pewnie odpadnę w 2h, ale fajnie posłuchać muzyczki. Podziwiam wariatów, którzy serio czytają te wszystkie dialogi. Ja przechodziłem 3 różne wersje P3 ale wiadomo wszystkie po angielsku. Teraz tym bardziej czytam bo polsku to jest jednak trochę inny klimat i czasami wychodzi krindż z tłumaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 629 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 43 minuty temu, ProstyHeker napisał: Co do muzyczki, to niestety P3P na PSP tak mi się wryło w pamięć, że nowe aranżacje troszkę mi nie leżą. Pewnie za 10h się przyzwyczaję, ale póki co tak średnio. Nie ma w grze przypadkiem opcji zmiany OSTa na oryginalny? Mam wrażenie, że była o tym mowa w zapowiedziach, ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 384 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego Ja nie widziałem, jedynie można zmienić muzykę podczas walki (rozszerzyć o dodatkowe utwory z DLC co dawali). Cytuj Odnośnik do komentarza
ProstyHeker 1 846 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 7 minut temu, Suavek napisał: Nie ma w grze przypadkiem opcji zmiany OSTa na oryginalny? Mam wrażenie, że była o tym mowa w zapowiedziach, ale mogę się mylić. Z tego, co się orientuję, to jako DLC będzie OST z innych części. Nie trafiłem na info o oryginalnym Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego A można sobie ustawić legancko japoński dubbing? Gdyby powracała większość og głosów to pewnie wziąłbym eng ale te nowe głosy totalnie mi nie podpasowały więc już wole chińskie bajdurzenie mieć Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego No raczej, to ktoś inaczej gra w anime gierki jak z japońskim dublażem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 280 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego W przypadku każdej jednej persony do tej pory byłem do tego zmuszany Cytuj Odnośnik do komentarza
Bzduras 12 325 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 5 miała japończyka od premiery na PS3/4, czwórka dopiero ostatnio w wydaniu na PS4/XO/Switcha. A na PS2 to się ściągało patchyka z dżapanami z internetów kolego Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 432 Opublikowano 3 Lutego Udostępnij Opublikowano 3 Lutego (edytowane) Pytanie o możliwość pominięcia części rozgrywki/zle zakończenie. W czwórce były 3 pytania na koniec, w piątce 3 social linki na maksa, jak jest w 3? Można zablokować sobie część zawartości? Edytowane 3 Lutego przez tlas Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi