Suavek 4 627 Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca 1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał: Nie grałem w FES, tylko Portable, tam EP Aigis nie było, ale skąd jest fama, że to było słabe? Jednak chyba nie aż tak, bo gracze wyprosili (niby nie mieli w planach tego robić w Reloaded). Coś tam typ wspominał, że będą nowe dungeony i chce, żeby postacie był ze sobą bardziej zżyte itp., więc jest szansa na sporo dobrego i nowego contentu. Bo to jest tak, że ogólnie dodatek był dość kontrowersyjny, zarówno od strony fabuły, jak i gameplay'u, dlatego przyjęcie graczy było raczej mieszane. Mechanika była momentami frustrująca w oryginalnym systemie (ciężkie formacje wrogów, brak kontroli nad drużyną). Natomiast fabularnie było kilka dyskusyjnych scen, które były albo naciągane, albo zbyt mocno zmieniły zachowanie konkretnego bohatera względem tego, co pamiętamy z podstawki. Wiem, że uogólniam mocno, ale nie chcę póki co spoilerować. I tak znajdziesz osoby, które za FES nie tęskniły, jak i którym się podobał, a i znajdziesz ludzi pokroju Pupcia, którzy będą narzekać dla zasady, jaki to Atlus jest zły, brzydki i paskudny, bo wydaje leniwy Remake bez części oryginalnej zawartości. I choćby ta zawartość była po prostu słaba, to dla zasady trzeba firmę skrytykować. Także za to, że wydaje to po fakcie jako DLC. Dlatego z mojego punktu widzenia, wiele będzie zależało od tego, na ile zmienią fabułę/dialogi. Gameplay już na pewno będzie lepszy ze względu na ogół zmian wprowadzonych w Reloaded, więc od tej strony powinno być jak najbardziej spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca Czyli jak nie kupilem jeszcze to najlepiej czekac na Edycje Royal/Golden/Whatever Ehhh Atlus... xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Beelzeboss 306 Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca Nie będzie żadnej edycji, przecież sprzedają to jako dlc Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca No czyli bedzie DLC a pozniej Edycja "Gold/Royal" z DLC i jakimis zmianami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
banzai 196 Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca (edytowane) jakoś muszą persone 6 ufundować,to na pewno będzie reload plus Edytowane 8 Marca przez banzai nie umiem czytać Cytuj Odnośnik do komentarza
tlas 433 Opublikowano 8 Marca Udostępnij Opublikowano 8 Marca (edytowane) Skończyłem. Warto ograć, chociaż czuć że gra powstała przed P5, uczyli się jeszcze formuły przez co gra ma problemy z tempem/dodatkową zawartością. Tartarus fajny, muzyka zajebista. Social linki to masakra, pierdolenie o niczym. Sam główny wątek ciekawy, chociaż widziałbym żeby trochę rozwinęli historię KirijoGroup/Strega, chociaż z drugiej strony pewnie niedopowiedzenia/informacje z notatek mają swój urok. Zakończenie i powiązany z nim sam motyw przewodni gry czyli Spoiler radzenie sobie ze śmiercią bardzo dobrze poprowadzony. Fabularnie to chyba najlepsza persona. 8/10 Edytowane 8 Marca przez tlas Cytuj Odnośnik do komentarza
Beelzeboss 306 Opublikowano 10 Marca Udostępnij Opublikowano 10 Marca W dniu 8.03.2024 o 23:51, tlas napisał: Fabularnie to chyba najlepsza persona. Ja mam zupełnie na odwrót. Już wiem dlaczego zapomniałem co się w tej grze działo i dlaczego znowu szybko zapomnę xd Tak czy inaczej czekam na nieunikniony remake mojej ulubionej 4. Może w 2026 coś usłyszymy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Beelzeboss 306 Opublikowano 12 Marca Udostępnij Opublikowano 12 Marca atlus wkurzył taboreciarzy ceną dlc Niezły mindfuck, że w edycji za $200 nazwanej aigis edition nie ma episode aigis xd Tymczasem w gpu perks wleciał expansion pass za friko i właśnie "kupiłem" Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 160 Opublikowano 12 Marca Udostępnij Opublikowano 12 Marca Atlus gonna Atlus nic wiecej powiedziec nie mozna lol Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 12 Marca Udostępnij Opublikowano 12 Marca Gracze: Dlaczego w remaku nie ma epizodu The Anwser? Lenie z Atlusa nawet nie chcą zrobić całej gry! Atlus: Chcecie to macie epizod The Answer... Gracze: Ale jak to, nie za darmo?!?! No ale dobra, 35€ lekkie przegięcie. A nie chce mi się wierzyć, że oni wcale nie planowali wydawać tego DLC i robią to tylko ze względu na marudzenie fanów. Ściema jak nic, tak krótko po premierze. I fakt, chujnia perfidna, że okrutnie drogi Digital Deluxe Edition nie miał żadnego Season Passa w cenie. Tym bardziej sobie grzecznie poczekam na solidną obniżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 12 Marca Udostępnij Opublikowano 12 Marca Rozumiem być fanem gier atlusa bo są wspaniałe ale bronić te ich złodziejskie praktyki które uskuteczniają od lat to Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość MacLSkr Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca (edytowane) Czy na konsolach gra też dostała polskie napisy? EDIT: Trójka dostała, nie wiem jak z piątką. Edytowane 15 Marca przez MacLSkr Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca (edytowane) 12 minut temu, MacLSkr napisał: Czy na konsolach gra też dostała polskie napisy? tak P5 nie ma polskich napisów. Za to spinoff Persona 5 Tactica ma dostać w tym miesiącu, ale nie wiem dokładnie kiedy. --- P5 Tactica już ma PL, musiały dropnąć ostatnio @MacLSkr Edytowane 15 Marca przez KrYcHu_89 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 8 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia W dniu 8.03.2024 o 23:51, tlas napisał: Skończyłem. Warto ograć, chociaż czuć że gra powstała przed P5, uczyli się jeszcze formuły przez co gra ma problemy z tempem/dodatkową zawartością. Tartarus fajny, muzyka zajebista. Social linki to masakra, pierdolenie o niczym. Sam główny wątek ciekawy, chociaż widziałbym żeby trochę rozwinęli historię KirijoGroup/Strega, chociaż z drugiej strony pewnie niedopowiedzenia/informacje z notatek mają swój urok. Zakończenie i powiązany z nim sam motyw przewodni gry czyli Pokaż ukrytą zawartość radzenie sobie ze śmiercią bardzo dobrze poprowadzony. Fabularnie to chyba najlepsza persona. 8/10 Miałem okazję trochę więcej pograć w P3 Reload ostatnio i muszę powiedzieć, że te zmiany w grafice, voice actingu, ale przede wszystkim w rozgrywce (nowe aktywności z zespołem są lepsze, niż "zwykłe" social linki) i samej walce z gry 8/10 (P3 Portable) robią grę dla mnie spokojnie 9/10. Jeszcze dużo gry przede mną, tak mniej więcej jestem w połowie, natomiast te zmiany przede wszystkim Theurgie, czynią sam system walki w niektórych aspekach nawet lepszy od Persony 5 Royal, czego zupełnie się nie spodziewałem. Gdyby tylko zrobili normalne dungeony i lepsze social linki, ale na nową ultymatywną Personą trzeba poczekać do tej zielonej 6steczki :D. Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 19 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia Na Steam i Switcha w Japonii wydany zostanie Persona 3 Aigis: The First Mission - gierka z komórek, prequel. 1:04:30 Gówno z komórek, ale ogólnie tych gier jest więcej wydawanych na Steam, także megatenów. Niestety tylko po japońsku. Aczkolwiek może warto by było się zainteresować jakimś programikiem tłumaczącym tekst ekranu "na żywo". Cytuj Odnośnik do komentarza
michu86- 384 Opublikowano 20 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia Matko co to jest? XD Warto...? Nie no szanujmy się. Chociaż trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 7 Maja Udostępnij Opublikowano 7 Maja Skończyłem P3 Reload po 98h, 46/48 aczików, zabrakło mi do platyny social linków i nie chce mi się tego robić w NG+, jeszcze na pewno ogram Aegis DLC, jak się pojawi. Po tym jak w zeszłym roku skończyłem P3 Portable muszę powiedzieć, że Remake wszystko robi lepiej. Lepsza grafika (Ray Tracing xD), lepszy system walki (Teurgie, Monady itp.), jeszcze lepsze dialogi i lepszy voice acting. Dużo dodanych aktywności, których nie było w P3P z chłopakami z SEES, psem i wiele wiele innych małych rzeczy. Najlepsza fabularnie główna historia, gorsza gra niż P5 Royal przez brak dungeonów i słabe, najsłabsze biorąc pod uwagę P3, P4 i P5 social linki z postaciami spoza SEES. 9/10 za remake, jestem gotowy na ReFantazio i SMT V Atlusie. Znowu popłakałem się na endingu 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 8 Czerwca Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 5 Lipca Udostępnij Opublikowano 5 Lipca Co pomarudziłem na ten "remake" to moje, ale jak człowiek złapie za pada i pochodzi po znanych miejscówkach i zobaczy odnowione cutscenki to człowiek mięknie stara dobra personka 3, piękniejsza niż kiedykolwiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
genjuro 82 Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca Atlas klei remake'i pozostałych person? Nigdy nie miałem PSP, a po p5 polknalem person owego bakcyla. Muszę przejść je wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca Jakieś ploteczki co jakiś czas są ale jak będzie tego narazie nikt nie wie ale jak zrobili trójke to imo nie ma szans że sobie odpuszczą 4ke Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 627 Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca Wg dość wiarygodnych źródeł wewnątrz Segi P4 jest w produkcji. P1 i P2 to zupełnie inny typ rozgrywki, ale podobno również coś jest na rzeczy i jakaś odnowiona forma jest szykowana. Remake P4 łykam bez zastanowienia, może nawet kolekcjonerkę. Jedna z "gier życia". Cytuj Odnośnik do komentarza
KrYcHu_89 2 229 Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca Znany leaker od Person już dawno potwierdził, Persony są w takim gazie, że spokojnie zobaczymy P4 Remake jeszcze w tej dekadzie. Coś też jest mowa o P1 i P2, w które pewnie większość ludzi nie grała, ale to już więcej roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 7 Lipca Udostępnij Opublikowano 7 Lipca Tylko gdzie 6ka Pięknie się dałem nabrać na tą chińską gadkę po 5tce że na kolejną część już nie będziemy musieli tyle czekać 1 i 2 łyknąłbym nawet tylko z lekkim liftingiem i rzeczami które trochę uprzyjemnią gre w dzisiejszych czasach bo na odświeżenie typu p3 to nie licze Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi