Paliodor 1 767 Opublikowano 12 stycznia Opublikowano 12 stycznia 1 godzinę temu, KrYcHu_89 napisał: Patrząc na Atlusa, to dziwne, że nie ma wersji na PS3 . Oprócz rozdziałki i paru bajerów to ich gry raczej by i na tym poszły. Stylistycznie nadrabiają ale cała reszta to już tak średnio u nich od lat. Cytuj
michu86- 394 Opublikowano 14 stycznia Opublikowano 14 stycznia Gierka zamówiona, mimo, że przechodziłem ja już kilka razy: P3, P3:FES i tą wersję na PSP to wszystko było bardzo dawno temu, więc takie odświeżenie się przyda:) Cytuj
tlas 440 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia Niech mi ktoś wytłumaczy, bo nigdy nie grałem w P3. Tartarus to jest jedyny dungeon, który się powiększa wraz z postępami fabuły jak mementos w P5R? Są też inne dungeony? Cytuj
Pupcio 18 429 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia Robisz piętra aż do pokonania bossa, później czekasz aż ruszy fabuła w normalnym świecie. Taki mementos tylko jeszcze gorszy i milion razy dłuższy. Innych dungeonów brak. Po prostu co x pięter lekko Ci się zmieni oprawa i muzyka. Jednym słowem koszmar. 1 Cytuj
Sedrak 769 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia A oni nic nie zmieniają? Bo z tego co słyszałem to wszyscy, jednoznacznie krytykują ten jeden element gry. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia Podobno mają trochę coś zmienić z Tartarusem, wliczając usunięcie zmęczenia (fuck yeah). https://gamerant.com/persona-3-reload-tartarus-changes-fatigue-theurgy-shift/ Cytuj
Pupcio 18 429 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia No z tego co wiem to poza lekkim liftingiem graficzki to nie ale @Suavek bardziej śledzi newsy to może coś wie więcej. Dla mnie to największa wada bo ja personki gram głównie dla szkolnego gameplayu A dungeony traktuje jak przykry obowiązek chociaż w p5 zrobili je takie super że tam akurat chętnie wracałem, przy og trójki umierałem jak miałem wracać do tartarusa Cytuj
tlas 440 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia (edytowane) Mementos nie były takie złe, także może jak zerknęli trochę w ich stronę przy robieniu Reload to JAKOŚ TO BĘDZIE. Edytowane 16 stycznia przez tlas Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia Zmęczenie usunęli już w P3P. Tzn. status pozostał i miał wpływ na walkę, ale drużyna nas nie opuszczała z tego powodu po powrocie na pierwsze piętro. Można było za jedną wizytą spokojnie dobić do najwyższego dostępnego w danej chwili piętra, a resztę miesiąca poświęcić na socjal. Tartarus z Reload mimo wszystko wygląda jak Mementos. Te pojedyncze dodatki i urozmaicenia w systemie walki wiele tutaj nie zmienią. To nadal jeden wielki i raczej monotonny dungeon, tym razem z większą ilością świecidełek i odskoczni. Aczkolwiek sporo może zależeć od poziomu trudności, jeśli chodzi o odbiór Tartarusa. A co do tego mam pewne obawy, czy nie będzie za niski, jak P5R. Szczególnie po dodaniu tych ataków specjalnych i jeśli faktycznie usuną wpływ zmęczenia na efektywność walki. Na plus, że podobno zaangażowanie drużyny w trakcie eksploracji ma być większe, tj. dodatkowe dialogi, komentarze itp. Cytuj
ogqozo 6 551 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia Zmian dość sporo: - brak zmęczenia - bieg - auto-recovery jednym przyciskiem (jest też dodatkowy mechanizm że zbierasz fragmenty i za 7 możesz się uleczyć na maksa) - nowe interaktywne obiekty, masowe skarby na ziemi/w wazach, indywidualne skarby wymagające kluczy - dodatkowe scenki i rozmowy postaci, w tym z nowymi postaciami (raczej randomowymi, typu "kolejna zagubiona osoba, uratuj ją") - dodatkowi mocniejsi przeciwnicy (złoci ORAZ wielcy, z jeszcze większymi nagrodami) - zmiany w Monad, z tego co rozumiem to teraz losowo zawsze mogą pojawić się "drzwi do Monad" z wyjątkowo trudym przeciwnikiem i za nim wyjątkowo fajnym skarbem. Część skarbów czy kostiumów ma być do zdobycia tylko poprzez wyjątkowo trudne serie walk w takich dodatkowych pokojach To wszystko sam dungeon, nie mówiąc o zmianach w systemie walki czy umiejętnościach Fuuki. Ogółem powinno być to odczuwalne unowocześnienie Tartarusa. "Persona 3 Reloaded" Sanada, Mizuru, and Fuka's new battle uniforms, introduction of "Tartarus", characters that can be met in the city, and other latest information will be released one after another! | Persona Channel | What's new in the Persona series (p-ch.jp) 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 16 stycznia Opublikowano 16 stycznia 2 godziny temu, Suavek napisał: Zmęczenie usunęli już w P3P. Tzn. status pozostał i miał wpływ na walkę, ale drużyna nas nie opuszczała z tego powodu po powrocie na pierwsze piętro. Można było za jedną wizytą spokojnie dobić do najwyższego dostępnego w danej chwili piętra, a resztę miesiąca poświęcić na socjal. Tartarus z Reload mimo wszystko wygląda jak Mementos. Te pojedyncze dodatki i urozmaicenia w systemie walki wiele tutaj nie zmienią. To nadal jeden wielki i raczej monotonny dungeon, tym razem z większą ilością świecidełek i odskoczni. Aczkolwiek sporo może zależeć od poziomu trudności, jeśli chodzi o odbiór Tartarusa. A co do tego mam pewne obawy, czy nie będzie za niski, jak P5R. Szczególnie po dodaniu tych ataków specjalnych i jeśli faktycznie usuną wpływ zmęczenia na efektywność walki. Na plus, że podobno zaangażowanie drużyny w trakcie eksploracji ma być większe, tj. dodatkowe dialogi, komentarze itp. Atlus jak to Atlus dowalą pewnie pewnie jeszcze jakieś uber Persony w płatnych DLC, których z defaultu wiadomo lepiej nie ruszać, bo grę popsują swoją mocą. Cytuj
michu86- 394 Opublikowano 22 stycznia Opublikowano 22 stycznia Jeny ale przychlast, grę obrzydza. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 22 stycznia Opublikowano 22 stycznia XDD Cringowy trailer. Przypomniał się DQ IX Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 22 stycznia Opublikowano 22 stycznia 6 minut temu, michu86- napisał: Jeny ale przychlast, grę obrzydza. Fajnie biega xD 1 Cytuj
Pupcio 18 429 Opublikowano 22 stycznia Opublikowano 22 stycznia 13 minut temu, KrYcHu_89 napisał: O żesz c0rwa jaka krindżuwa xD aż mi się wstyd zrobiło że gram w gry 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 22 stycznia Opublikowano 22 stycznia Chyba próbowali trafić do zachodniego odbiorcy tylko zapomnieli, że to nie 2010. Cytuj
banzai 197 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia o kurczę,aż mnie zęby rozbolały od tego trailera. komu ma się to podobać? Cytuj
KrYcHu_89 2 292 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 9 minut temu, banzai napisał: o kurczę,aż mnie zęby rozbolały od tego trailera. komu ma się to podobać? Ta animacja biegu z 0:48 to na pewno będzie temat niejednego mema xD. Cytuj
Suavek 4 695 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 11 minut temu, banzai napisał: komu ma się to podobać? Ta (anty)reklama to miał być jakiś zamierzony meme, czy inne nawiązanie do wczesnych lat 2000? Bo chyba coś komuś nie wyszło... 3 Cytuj
Pupcio 18 429 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia W sumie spoko brakuje w ostatnich latach memicznych rzeczy, wszystko zbyt profesjonalne i nie ma się z czego pośmiać Cytuj
banzai 197 Opublikowano 23 stycznia Opublikowano 23 stycznia 2 hours ago, Suavek said: Ta (anty)reklama to miał być jakiś zamierzony meme, czy inne nawiązanie do wczesnych lat 2000? Bo chyba coś komuś nie wyszło... o jezusie przenajswiętszy.. teraz kogo to pomysł był,sega murica czy majkrosoft? Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 26 stycznia Opublikowano 26 stycznia Ja ostatecznie sprawdze w GP ale zostawie do ogrania na Steam jak cena spadnie ponizej 200zl i bede mial na to czas. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi