genjuro 85 Opublikowano 26 lipca Opublikowano 26 lipca Pytanie, czy jak osiągnąłem maks poziom więzi z daną postacią, to jest sens później nadal spędzać z nią czas? Są z tego jakieś profity, czy lepiej maksowac pozostałe relacje? Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 26 lipca Opublikowano 26 lipca 27 minut temu, genjuro napisał(a): Pytanie, czy jak osiągnąłem maks poziom więzi z daną postacią, to jest sens później nadal spędzać z nią czas? Są z tego jakieś profity, czy lepiej maksowac pozostałe relacje? W Reload masz też inne aktywności np. zwiększające Theurgie, skille, jakieś ogrodnictwo itp. Ale samo spędzanie czasu już nic nie daje. 1 Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 26 lipca Opublikowano 26 lipca Tak, wiem że są inne aktywności rozwijają postacie. Chodziło mi stricte o te relacje podbijajace range karty tarota Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 28 lipca Opublikowano 28 lipca Zbliżam się do finału. Został mi miesiąc, 243 lv tartarusa. No nie powiem lekko mnie juz ta personka zmęczyła. To sztuczne przeciągnięcie końcówki w tartarusie mogli sobie darować. Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 1 sierpnia Opublikowano 1 sierpnia W dniu 28.07.2024 o 21:35, genjuro napisał(a): Zbliżam się do finału. Został mi miesiąc, 243 lv tartarusa. No nie powiem lekko mnie juz ta personka zmęczyła. To sztuczne przeciągnięcie końcówki w tartarusie mogli sobie darować. Teraz i tak jest znacznie lepiej, niż wcześniej jeżeli chodzi o pacing to Reload jest w porządku, ale jak każda Persona jest po prostu kosmicznie długą grą, takie SMT V można ukończyć dużo szybciej, niż P3 Reload, no ale wiadomo tutaj dużo czasu gry zajmuje jednak element socjalny. Ciekawe jak to ugryzą w P6, bo np. taki P5 Royal to już był aż zbyt długi, jak na grę single player, gdzie bez maxowania było to spokojnie 120 godzin rozgrywki. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia P5 gdzieś tyle przejscie mi zajęło. Ale to byla moja pierwsza persona i nie wiedzialem co i jak. Teraz mam wersje royal, ktora bede przechodzil juz z "wiedza". Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Godzinę temu, genjuro napisał(a): P5 gdzieś tyle przejscie mi zajęło. Ale to byla moja pierwsza persona i nie wiedzialem co i jak. Teraz mam wersje royal, ktora bede przechodzil juz z "wiedza". Royal zajmie Ci pewnie podobnie, bo jest ogólnie sporo dłuższy :). Ja dokładnie nie wiem, bo to by czas, jak na Sonce nie działał timer i naliczyło mi przy P5 Royal 85h z platyną, a było na pewno ponad 120. A dla porównania P3 i Portable, który co prawda nie maxowałem zbytnio, ale był mega krótki, bo jednak te wszystkie aktywności poza walką były okrojone w tej wersji bardzo mocno Według mnie 100h+ to już przesada i przy P6 nie powinni tej pałki przegiąć z długością. 1 Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 2 sierpnia Opublikowano 2 sierpnia Oficjalnie nie było jeszcze zapowiedzianej nowej Persony. Może nie powstaje, zrobią za to remake 1,2,4 i pozostaje Metaphor- nowy rozdział persony fantasy... Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 19 sierpnia Opublikowano 19 sierpnia Wygląda o niebo lepiej od oryginalnego FES. Ciekawe, czy choć po części babole fabularne jakoś załatają, albo uczynią je nieco bardziej przekonywującymi. Gameplay też urozmaicony. Nawet bym zagrał, ale życia brakuje, a zaraz jeszcze Metaphor... Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 19 sierpnia Opublikowano 19 sierpnia 4 minuty temu, Suavek napisał(a): Wygląda o niebo lepiej od oryginalnego FES. Ciekawe, czy choć po części babole fabularne jakoś załatają, albo uczynią je nieco bardziej przekonywującymi. Gameplay też urozmaicony. Nawet bym zagrał, ale życia brakuje, a zaraz jeszcze Metaphor... Ciasno jest wrzesień- październik. Ile godzin zajmował dlc w oryginale? Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 19 sierpnia Opublikowano 19 sierpnia 20 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a): Ile godzin zajmował dlc w oryginale? Kompletnie nie pamiętam ile mi to zajęło. Na pewno minimum 20h, pod 40h. Google podaje średnio 30h. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 20 sierpnia Opublikowano 20 sierpnia W dniu 19.08.2024 o 23:02, Suavek napisał(a): Kompletnie nie pamiętam ile mi to zajęło. Na pewno minimum 20h, pod 40h. Google podaje średnio 30h. Będzie trochę nowości i jakieś wyzwanie z Jokerem też. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 20 sierpnia Opublikowano 20 sierpnia No ale weź z tym dubbingiem Jokera... Cytuj
shepard3 7 Opublikowano 24 sierpnia Opublikowano 24 sierpnia Czy Persona 3 Reload to dobra część, żeby zacząć przygodę z serią? Nigdy nie grałem w żadną część. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 24 sierpnia Opublikowano 24 sierpnia Tak. Bardzo dużo osób zaczynało od P3 na PS2, więc i remake powinien być udany w tym względzie. 1 Cytuj
pawelgr5 1 508 Opublikowano 24 sierpnia Opublikowano 24 sierpnia Ja bym napisal ze jak nigdy w nic z SMT nie grales to zaczynanie od 1 albo ktorejs dwojki to jest zly pomysl. Odbijesz sie mocno. Tutaj smialo atakuj. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 25 sierpnia Opublikowano 25 sierpnia Moja pierwsza persona była 5. Teraz zagrałem w 3, a w październiku będzie Metaphor. Każda z tych części ma bardzo podobny rdzeń rozgrywki, ale innych bohaterów i inną historię ( pomijając fakt zagłady ludzkości ) Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 25 sierpnia Opublikowano 25 sierpnia 11 godzin temu, shepard3 napisał(a): Czy Persona 3 Reload to dobra część, żeby zacząć przygodę z serią? Nigdy nie grałem w żadną część. P3 Reload + DLC -> P5 Royal, który dalej jest lepszą grą niż P3 Reload. Potem jak Ci podejdzie, to Persona 4 Golden, ale tutaj już pewne archaizmy, bo to starszy tytuł, lub możesz eksplorować spinoffy P5, czyli dobre Strikers i niezłą Tacticę. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 25 sierpnia Opublikowano 25 sierpnia Persona 3-4-5 to bardzo podobne gry. Były unowocześnienia - i właściwie to prawie wszystkie z nich to uproszczenia, z perspektywy gracza, zwłaszcza takiego który nie korzysta z poradników i nie przechodzi gry 5 razy różnymi sposobami. Więc o dziwo może być łatwiej zacząć od najnowszej. Człowiekowi przydaje się więcej umieć samemu, bez kontekstu, w Personie 3, niż w 5. Idąc "w dół" serii, w każdej kolejnej trzeba się nauczyć tylko kilku rzeczy więcej. Ale znając ten sam rdzeń, może to być przystępniejsze dla wielu osób, niż w drugą stronę. Unowocześnienia w wersji Reload nieco zmieniają ten obraz, ale to nadal blisko 20-letnia gra unowocześniona w różnych aspektach w różnych, niepełnych stopniach, i nadal jest starsza od piątki. Sam główny dungeon w trójce może być bardzo zniechęcający dla wielu graczy ze współczesnej perspektywy - jest według wielu osób bardzo nudny i zajmuje sporą część gry. Warto też zwrócić uwagę na fakt, że Persona 3, choć też ogromna i dość klepankowa, jest jednak znacznie krótsza od napraaawdę już długiej piątki. Czy to zachęca czy zniechęca, kwestia gustu. Większość osób, które grały w każdą część, preferują jedną albo inną ze względu na stylówę i scenariusz (i Persona 3 Reload ma też nieco inną stylówę, niż oryginał, i nie każdemu fanowi w pełni podpasiła). Tutaj trudno z góry powiedzieć. Cytuj
Sedrak 790 Opublikowano 25 sierpnia Opublikowano 25 sierpnia Ja słyszałem, że IV ma najciekawszą fabułę. Jestem ciekaw czy zrobię też jej remaster? Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 25 sierpnia Opublikowano 25 sierpnia Przecież remaster jest - Golden. Remake miałeś na myśli. 1 Cytuj
KrYcHu_89 2 378 Opublikowano 25 sierpnia Opublikowano 25 sierpnia Godzinę temu, Sedrak napisał(a): Ja słyszałem, że IV ma najciekawszą fabułę. Jestem ciekaw czy zrobię też jej remaster? Zrobią Remake*, ale ciężko powiedzieć kiedy, pewnie po P6 dopiero. Dla mnie najlepszą fabułę i postacie ma Persona 3 w obojętnie jakies wersji, zakończenie ociera się o geniusz:). Potem 5R i 4G tak samo bym wycenił. Mechanicznie natomiast P5R to GOAT Atlusowy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi