Kmiot 13 664 Opublikowano 25 maja 2009 Opublikowano 25 maja 2009 nudne i głupie ("Ślepy bez kiszki" wtf?) Bo ja wiem, czy takie głupie? Lepiej, żeby nazywał się John Smith? Nazwy takie, a nie inne, pomagały mi w dalszej części książki szybko identyfikować bohaterów, bez zbędnego poznawania ich imion i nazwisk, gdzie przy blisko 20 równorzędnych postaciach w jednym miejscu łatwo o lekkie zamotanie i pogubienie się. Jak dla mnie to nie głupi, a sprytny, niebanalny i ułatwiający czytanie zabieg. No i taki Palahniukowy. Nuda to już kwestia gustu. Co prawda nie zaskoczyło mnie zaskoczenie, ale nudzić się nie nudziłem na pewno. Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 9 grudnia 2009 Opublikowano 9 grudnia 2009 Była supermodelką i przez chwilę miała u stóp cały świat - telewizja non stop nadawała reklamy z jej udziałem, ludzie rozpoznawali ją na ulicy, zarabiała mnóstwo pieniędzy, miała oddanych przyjaciół i chłopaka, którego zazdrościły jej koleżanki. Była ikoną piękna, lecz wystarczył jeden wypadek, by stała się pośmiewiskiem, niemym potworem, by wszyscy zapomnieli o jej istnieniu. I wtedy właśnie, gdy całkiem straciła nadzieję na kontakt ze światem, poznaje Brandy Alexander, superkrólową, oryginalną piękność, którą już tylko jedna operacja dzieli od przeistoczenia się w kobietę. Razem z nią i jej uwodzicielskim przyjacielem Signorem Alfa Romeo przemierzają Amerykę wzdłuż i wszerz, od jednego bogatego domu na sprzedaż do drugiego... Nie ma szczegółów, ale pewnie na dniach się pojawią. http://www.niebieskastudnia.pl/index.php?s=za&i=64 Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 10 grudnia 2009 Opublikowano 10 grudnia 2009 co od palahniuka polecicie na poczatek? tak ze 3 typy zebym se mogl wybrac Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 10 grudnia 2009 Opublikowano 10 grudnia 2009 Ja czytałem "Udław się" i było spoko. Tak odpychającej ksiązki gdzie 70% tekstu traktuje o seksie nigdy nie spotkałem - niech to posłuzy za rekomendacje. "Podziemny Krąg" to chyba wiadomo. Kiedy przeglądałem "Guts" w oryginale prawie się pozygałem więc myślę, ze "Opętani" tez będą spoko. Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 11 grudnia 2009 Opublikowano 11 grudnia 2009 Fajt Klab to wiadomo. Poza tym Udław się, Rozbitek, Opętani, Dziennik. W tej kolejności raczej. Uchodźcy i wygnańcy sobie odpuść. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 25 grudnia 2009 Opublikowano 25 grudnia 2009 zaczalem dzisiaj czytac "opetanych", to moja pierwsza ksiazka palahniuka i po 6 rozdzialach moge powiedziec, ze jak narazie jest bardzo dobrze ;] historie o wypadajacym odbycie, weterynarzu "pedofilu" i dziadku dymajacym pielegniarki do tej pory najlepsze xD Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 26 grudnia 2009 Opublikowano 26 grudnia 2009 skonczylem "opetanych'. swietna, koncowka tez dobra, liczylem na cos bardziej zaskakujacego niz to, ze ten "stary" jednak zyje, a im totalnie od(pipi)ie i sie zamklinuja tam na amen ale w sumie jestem zadowolony. niektore historie totalnie mnie rozje.baly xD przeczytam to co mam zalegle i potem kupie cos innego od palahniuka Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 26 grudnia 2009 Opublikowano 26 grudnia 2009 yo dawg. wczoraj też zaczęłem czytać - po historii Świętego bez Kiszki wiedzialem ,ze będzie to wciągające bagno. Aczkolwiek postanowielm ,czytać tylko w nocy wiec tak szybko jak Ty, Ylszmic jej nie skoncze... wlasciwie co to za przyjemnosc skarcić knige w 2 dni? trza sie 'nadelektować' pozdro666 ps ktos ten nowy Twór Palahniuka kupuje? czeka na recenzje 8) Cytuj
marjano 161 Opublikowano 26 grudnia 2009 Opublikowano 26 grudnia 2009 ksiazka jeszcze jest w przygotowaniu. nie przeczytalem tylko Diary, ale slyszalem rozne opinie. Polecacie czy dac se spokoj (zwalszcza ze cienko z moneta)? Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 26 grudnia 2009 Opublikowano 26 grudnia 2009 wlasciwie co to za przyjemnosc skarcić knige w 2 dni? trza sie 'nadelektować' tzn? przerywac mimo, ze ma sie ochote czytac dalej? czytac kazdy rozdzial dwa razy pod rzad? ustalac, ze czyta sie godzine i przerywac w polowie zdania? czytac na glos? czytaj ja sobie nawet i przez rok jak chcesz Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 26 grudnia 2009 Opublikowano 26 grudnia 2009 Jeśli miałbym wybierać, którą z wydanych w Polsce książek Palahniuka sobie odpuścić (nie wliczając Uchodźców), to pewnie byłby to właśnie Dziennik. Jakoś tak z perspektywy czasu najbardziej odstaje i tylko do niego nieszczególnie chce mi się wracać. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 27 grudnia 2009 Opublikowano 27 grudnia 2009 wlasciwie co to za przyjemnosc skarcić knige w 2 dni? trza sie 'nadelektować' tzn? przerywac mimo, ze ma sie ochote czytac dalej? czytac kazdy rozdzial dwa razy pod rzad? ustalac, ze czyta sie godzine i przerywac w polowie zdania? czytac na glos? czytaj ja sobie nawet i przez rok jak chcesz a cos Ty taki nie-w-sosie ? zreszta moz eniepotrzebnie wtykam nos w nieswoje sprawy. bynajmniej ja mam zawsze niedosyt w postaci (łee, już koniec? szkoda:( ) eot Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 27 grudnia 2009 Opublikowano 27 grudnia 2009 po pierwsze jak nie znasz znaczenia jakis slow to ich nie pisz. po drugie nie napisales co to znaczy delektowac sie ksiazka. naprawde nie wiem. czy chodzi ci o to zeby czytac nienaturalnie powoli czy robic przerwy? Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 27 grudnia 2009 Opublikowano 27 grudnia 2009 delektować w sensie nie czytać wszystkiego od razu, czytać przy odpowiednim klimacie, z zakąską dobrą bądź napojem, no przynajmniej ja tak mam ;p jakieś szmiry dla zabicia czasu w pociagu / szkole, a smakowite kąski w domowym zaciszu oczywiscie jesli kniga wciaga, to nie maja znaczenia warunki i inne (pipi)y, racja, mozna chlonac od razu wszystko co kto lubi Cytuj
marjano 161 Opublikowano 28 grudnia 2009 Opublikowano 28 grudnia 2009 NIe ma co sie brandzlowac z ksiazkami tylo czytac i siegac po nowe poki jest czas. Jest tyle swietnych pozycji. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 28 grudnia 2009 Opublikowano 28 grudnia 2009 tez w sumie racja coby nie patrzec, kazdy ma racje tez w sumie racja coby nie patrzec, kazdy ma racje Cytuj
Marv 0 Opublikowano 15 lutego 2010 Opublikowano 15 lutego 2010 "Niewidzialne Potwory" - Fragment Premiera ponoć 10 marca. Hell yeah! xD Cytuj
tk___tk 4 795 Opublikowano 25 lutego 2010 Opublikowano 25 lutego 2010 Są jakiekolwiek plany wydania w Polsce Pygmy? Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 25 lutego 2010 Opublikowano 25 lutego 2010 Wikipedia twierdzi, że Pygmy (2009, polskie wydanie 2010) ale wiadomo jak to z nią bywa. Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 6 marca 2010 Opublikowano 6 marca 2010 Nie wiem jak Wy, ale u mnie w Ępiku dzisiaj już kupiłem "Niewidzialne potwory". 32 złote. Cytuj
michal 558 Opublikowano 6 marca 2010 Opublikowano 6 marca 2010 nie szkoda ci kasy na nowe ksiazki ? Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 6 marca 2010 Opublikowano 6 marca 2010 32 to jeszcze nie tak dużo, a autor według mnie jest ciekawy, wiec można dać ;] Cytuj
michal 558 Opublikowano 6 marca 2010 Opublikowano 6 marca 2010 nie tak dawno tez wydawalem lekka reka 40zl na wszystko sygnowane nazwiskiem Palahniuka jednak po przeczytaniu Choke postanowilem jednak czytac jego ksiazki na kanapie w empiku . Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 6 marca 2010 Opublikowano 6 marca 2010 Opętani nie spodobali Ci się? ta knige kupilem nowa i nie zaluje ani centa. chociaz jakbym mial dostęp do Emipka lepszy, tez pewnie bym sobie darowal Jednakze, jak widze cieniutkie ksiazki po 25 zł, tez sie zastanawiam, kto jest na tyle niemądry, by to kupywać :| Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 6 marca 2010 Opublikowano 6 marca 2010 Jestem na tyle bogaty, że mi nie szkoda. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi