Gość yaczes Opublikowano 12 grudnia 2014 Opublikowano 12 grudnia 2014 Jak mozna nie lubic sosu sojowego do sushi? :| Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 12 grudnia 2014 Opublikowano 12 grudnia 2014 Nigdy nie jadłem sushi. Ciekawe jak sushi smakuje. Ciekawe. Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 12 grudnia 2014 Opublikowano 12 grudnia 2014 Nigdy nie jadłem sushi. Ciekawe jak sushi smakuje. Ciekawe. Paskudnie IMO. Zimny kleisty ryż,glony + surowe ryby(paluszków krabowych to najgorszemu wrogowi nie życzę). Do tego jest drogie. Tylko taka pseudo surówka z glonów,czy innego gówna jest smaczna. W Cebulandii nadal panuje takie przekonanie,że sushi to coś wykwintnego i ludzie lubią udawać,że im to smakuje,by czuć się lepiej niż przeciętny miłośnik schabowego i boczku z cebulą(ambrozja). Cytuj
Rayos 3 171 Opublikowano 12 grudnia 2014 Opublikowano 12 grudnia 2014 (edytowane) Sushi zawsze na propsie, bardzo lubię. Ale koniecznie bez sosu sojowego, nienawidzę go. Chętnie zjem, ale najwyżej raz na jakieś 2 miesiące Edytowane 12 grudnia 2014 przez Rayos Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 12 grudnia 2014 Opublikowano 12 grudnia 2014 Nigdy nie jadłem sushi. Ciekawe jak sushi smakuje. Ciekawe. Paskudnie IMO. Zimny kleisty ryż,glony + surowe ryby(paluszków krabowych to najgorszemu wrogowi nie życzę). Do tego jest drogie. Tylko taka pseudo surówka z glonów,czy innego gówna jest smaczna.W Cebulandii nadal panuje takie przekonanie,że sushi to coś wykwintnego i ludzie lubią udawać,że im to smakuje,by czuć się lepiej niż przeciętny miłośnik schabowego i boczku z cebulą(ambrozja). Mi tam bardzo smakuje, a nie uważam jakbym jadł coś wykwintnego. Lubię żarcie, które syci, a jednocześnie nie ma potem uczucia ciężkości. A z tym uczuciem wyższości nam przeciętnym zjadaczem schabowych to ładnie zakasztaniłeś. Fakt, cena sushi jest zaporowa, dlatego warto robić samemu. Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 12 grudnia 2014 Opublikowano 12 grudnia 2014 Nigdy nie jadłem sushi. Ciekawe jak sushi smakuje. Ciekawe. Paskudnie IMO. Zimny kleisty ryż,glony + surowe ryby(paluszków krabowych to najgorszemu wrogowi nie życzę). Do tego jest drogie. Tylko taka pseudo surówka z glonów,czy innego gówna jest smaczna. W Cebulandii nadal panuje takie przekonanie,że sushi to coś wykwintnego i ludzie lubią udawać,że im to smakuje,by czuć się lepiej niż przeciętny miłośnik schabowego i boczku z cebulą(ambrozja). No bo jest wykwintne (u nas). Można takie cudeńka ulepić z sushi, że wygląda to estetyczniej niż jebana pasztetowa. Smak jest świetny jeśli jest dobrze przyrządzone, wtedy ryż nie jest zimny ani ciepły - jest w sam raz. Nie jest też przesuszony jak te zestawy leżące w lodówkach po 3 dni. Sushi powinno być zjedzone praktycznie zaraz po zrolowaniu, wtedy można mówić, że jest najlepsze. Sos sojowy to rewelka. Cytuj
darkos 4 339 Opublikowano 12 grudnia 2014 Opublikowano 12 grudnia 2014 (edytowane) Jak się polak wychowywał na schabowych mamusi to taki ryż z surową / wędzoną rybą będzie zawsze egzotyczny. Sushi jest świetne ale nie warto jeść za często bo się przeje. Soban jadłyś Edytowane 12 grudnia 2014 przez ussr Cytuj
Soban 4 102 Opublikowano 12 grudnia 2014 Opublikowano 12 grudnia 2014 Bluber mode on: hurr durr przedmiotowe traktowanie kobiet hurr durr Bluber mode off Ciekawy sposób podania,ale na serio to musi być mega niezręczna sytuacja dla "stołu" i jedzącego. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 12 grudnia 2014 Opublikowano 12 grudnia 2014 Jak (pipi)i rybą to nie wiadomo skąd. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 12 grudnia 2014 Opublikowano 12 grudnia 2014 Bluber mode on: hurr durr przedmiotowe traktowanie kobiet hurr durr Bluber mode off no chyba nie, co blubera obchodzi los kobiet? jeśli już miałby sie czepiać to by powiedział "skandal przedmiotowe traktowanie truchła ryby" jego bardziej ochodzą te kawałki ryby niż kobieta która robi za talerz Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 12 grudnia 2014 Opublikowano 12 grudnia 2014 To chyba Cię ominęła akcja z fappeningiem i reakcja Blubera na to... Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 13 grudnia 2014 Opublikowano 13 grudnia 2014 Przeciez bluber to jest pierwszy feminista tego forum, Yano wylaz czesciej spod kamienia. Ja jednak wciaz wierze, ze to nie on sam, a jedynie ktos z jego najblizszego srodowiska tlucze my do lba takie glupoty. Cytuj
Litwin81 1 160 Opublikowano 13 grudnia 2014 Opublikowano 13 grudnia 2014 Jak mozna nie lubic sosu sojowego do sushi? :| Jak można go lubić? :I Nigdy nie jadłem sushi. Ciekawe jak sushi smakuje. Ciekawe. Paskudnie IMO. Zimny kleisty ryż,glony + surowe ryby(paluszków krabowych to najgorszemu wrogowi nie życzę). Do tego jest drogie. Tylko taka pseudo surówka z glonów,czy innego gówna jest smaczna. W Cebulandii nadal panuje takie przekonanie,że sushi to coś wykwintnego i ludzie lubią udawać,że im to smakuje,by czuć się lepiej niż przeciętny miłośnik schabowego i boczku z cebulą(ambrozja). Zimne to jest jak kupujesz stare,kilkodniowe,jak masz świeże to jest ciepłe i psiapuszne. 1 Cytuj
_Red_ 12 061 Opublikowano 13 grudnia 2014 Opublikowano 13 grudnia 2014 Samego sosu łyżką raczej bym nie pił, ale ktoś skomponował to danie tak, by sushi nim nasączone było pyszne. Cytuj
Litwin81 1 160 Opublikowano 13 grudnia 2014 Opublikowano 13 grudnia 2014 Jednak wolę wymaziane w wasabi i imbirze,dla mnie sos psuje sushi bo jest zbyt słony i dziwny w smaku. Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 13 grudnia 2014 Opublikowano 13 grudnia 2014 Zrobiłem dziś pierwszy raz sushi, wpakowałem do środka wędzonego łososia i ogórka lub paprykę. Do tego sps sojowy i wasabi. Najgorszy moment to dla mnie przygotowywanie sosu do ryżu, bo nie znoszę zapachu octu. Myślałem, że rzygnę. Cytuj
chmurqab 3 192 Opublikowano 17 grudnia 2014 Opublikowano 17 grudnia 2014 Jednak wolę wymaziane w wasabi i imbirze,dla mnie sos psuje sushi bo jest zbyt słony i dziwny w smaku. Kawałków sushi nie mazia się w imbirze. Imibr przegryza się pomiędzy kawałkami, aby "zresetował smak". 2 Cytuj
Bjały 2 956 Opublikowano 19 grudnia 2014 Opublikowano 19 grudnia 2014 Dziś miałem wigilię pracowniczą którą szef zorganizował w restauracji japońskiej. Pierwszy raz jadłem sushi i co mogę powiedzieć skoro nie lubię ryb.. xD . Sushi odhaczone z rzeczy które chciałem spróbować i na pewno z własnej chęci się na nie nie wybiorę, chyba że na wersje bez rybną ktoś mnie zaprosi. Wasabi jest za to super i zastanawiam się z czym to można jeszcze jeść? Cytuj
krupek 15 492 Opublikowano 19 grudnia 2014 Opublikowano 19 grudnia 2014 Moim zdaniem, to do niczego innego jak do ryb nie pasuje. Z mięsem mi się jakoś gryzie. Cytuj
Sylvan Wielki 4 637 Opublikowano 22 grudnia 2014 Opublikowano 22 grudnia 2014 (edytowane) Ja lubię słodką odmianę sushi z serem filadelfia. Sama potrawa jako taka ze względu na skład nie każdemu podchodzi. Warto podgrzać, może zasmakuje w takiej odmianie. Sake mnie nie uwiodło, dlatego zawsze wino choya kupuję.Dodatki są bardzo w porządku i miło uzupełniają kompozycję, choć często zamawiam dodatkowo jakis posiłek bazujący na mięsie. Edytowane 22 grudnia 2014 przez Sylvan Wielki Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 22 grudnia 2014 Opublikowano 22 grudnia 2014 Lubię sushi, ale nie lubię i nie jadam ryb, na szczęscie jest fajna knajpka w krakowie w której można fajnie opie.rdolić sushi bez ryb, rolki z gucamole i nachosami, awokado, tofu, algami czy glonami są mega, sos sojowy i wasabi musowo. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 24 grudnia 2014 Opublikowano 24 grudnia 2014 jaka to knajpka ? ja strasznie lubie sushi, jak mam czas to robie w domu ale i tak zawsze lepiej jest wyjsc do ludzi Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 26 grudnia 2014 Opublikowano 26 grudnia 2014 Pod Norenami na Krupniczej kolo Bagateli. Ostatnio jem tam praktycznie dzień w dzień bo mi sie nie chce gotować a mają sporo fajnych specjałów kuchni azjatyckiej w wersjach wege/wegan. Cytuj
grzybiarz 10 310 Opublikowano 14 czerwca 2015 Opublikowano 14 czerwca 2015 Wczoraj jadłem sushi zwane hosomaki (?). Pierwszy raz w lokalu (wcześniej tylko to gotowe z biedry). Nie wiem, czy dziś miałbym znowu na to ochotę. Niby dobre, ale jednak za dużo nowych smaków na raz. Sushi było z łososiem, ryż jakiś specjalny, glon, wasabi, sos sojowy i to chyba imbir takie białe? Na fotce wyżej u Sylvana, też jest. 9 złotych za 6 malutkich porcji. Opyla się, ale mieszkam w małym mieście i pewnie droższe ceny by się nie przyjęły. Patrzcie jakie tanie: http://prezzo.pl/files/sushi_express.pdf Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.