Opublikowano 22 czerwca 200816 l Trzeba trochę poczekać i Drebin pojedzie dalej. OK;) Dzieki wielkie;)
Opublikowano 22 czerwca 200816 l Ciekawy artykuł na temat MGS 4 można przeczytać na łamach The New York Times .
Opublikowano 22 czerwca 200816 l A ja mam obrazek. Stary człowiek i może http://i32.tinypic.com/2s0ed0g.jpg
Opublikowano 22 czerwca 200816 l A ja mam obrazek. Stary człowiek i może http://i32.tinypic.com/2s0ed0g.jpg o lol tu macie pare fotek: http://www.bleachforos.com/viewtopic.php?f...p;sk=t&sd=a
Opublikowano 23 czerwca 200816 l Jestem na walce z Vampem, 19h na liczniku. Wczoraj męczyłem się w nim do pierwszej w nocy i wystrzelałem w niego chyba kilka tysięcy kul. Próbowałem nawet zbić mu stamine ale nic to nie dało, tak łatwo się nie poddam, dzisiaj ubiję dziada
Opublikowano 23 czerwca 200816 l Jestem na walce z Vampem, 19h na liczniku. Wczoraj męczyłem się w nim do pierwszej w nocy i wystrzelałem w niego chyba kilka tysięcy kul. Próbowałem nawet zbić mu stamine ale nic to nie dało, tak łatwo się nie poddam, dzisiaj ubiję dziada senk w tym czy wiesz jak btw.tez tam jestem tyle ze jakies 7h mniej
Opublikowano 23 czerwca 200816 l 11h grania i również jestem na momencie z Vampem, przypomnijcie sobie rozmowę Naomi ze Snake w labo to będziecie wiedzieć jak zabić krwiopijcę Edytowane 23 czerwca 200816 l przez bucky
Opublikowano 23 czerwca 200816 l W temacie MGS4 FAQS jest pierwszy post ,edytowany sukcesywnie przeze mnie ,zawierający sekrety i wskazówki do MGS4(by daleko nie trzeba było szukać ) i jest tam w spoilerze opisany sposób na pokonanie Vampa jak również poźniej Mantis
Opublikowano 23 czerwca 200816 l Cóż w sobotę ukończyłem MGS 4 , czas gry niecałe 24 godziny- poziom Big Boss Hard. Sam nie wiem co tu napisać, gdyż końcówka MGS 4 tak mną pozamiatała emocjonalnie jak mało która gra, choćby moment jak Snake musi przejść przez ten tunel w którym panuje wysoka temp. i w tle leci ta boska a zarazem smutna piosenka (wybaczcie zapomniałem tytułu), pomału cały kombinezon się zaczyna niszczyć a Snake coraz wolniej zaczyna stawiać kolejne kroki. W tym samym czasie ekran się dzieli i ukazywana jest obrona USS Missouri przed PMC i Rey'ami, a także wyraz twarzy Rose i Campbella, od tego momentu atmosfera stawała się coraz bardziej gęsta i smutna jednocześnie, następnie nagranie Neomi, które aktywuje sie po zniszczeniu GW i pozostałych AI, finalowa walka, która może nie jest tak piękna jak w MGS 3 ale ma też swój niepowtarzalny klimat (niezły pomysł z utworami z poszczególnych części) . A następnie epilog, ślub Meryl z Akibą, scena z Rose i Raidenem w szpitalu, no i Snake na cmentarzu... w tamtej chwili pomyślałem, że to już naprawdę koniec, że historia naszego ulubionego bohatera ma się ku końcowi i jak sam mówi to jest jego ostatnia misja jaką musi wypełnić, czyli popełnić samobójstwo. Zmiana ujęcia kamery i strzał... a następnie te pytanie Sunny gdzie jest Snake i odpowiedź na nie Otacona, w tym momencie całkowicie się rozkleiłem. No i lecą napisy coraz więcej nazwisk aż tu nagle creditsy zatrzymują się przy Big Bossie, pomyślałem co on tu robi i wtedy doświadczyłem największej niespodzianki w całej grze, spotkanie Big Bossa ze Snake'iem i wytłumaczenie co bardziej intrygujących wątków,salutowanie BB przed grobem The Boss, ostatnie pociągnięcie cygara i cisza, cygaro upada na ziemię, każdy kto grał, wie co się stało, ogarnia mnie smutek,żal, ronię łzy zresztą nie pierwszy raz w tej części ... Cóż mógłbym się dalej rozpisywać na temat genialnej reżyserii poszczególnych scenek, pięknej grafiki i cudownej oprawy audio, historii która znalazła swoje zakończenie, ale zajęłoby to dużo miejsca, tak więc powiem na zakończenie tylko tyle, że jest to godne zakończenie tej jakże wspaniałej serii. Może z początku niektóre wątki są naciągane jak choćby związek Campbella i Rose ale w ostateczności wszystko zostaje należycie wytłumaczone. Wraz z ostatnim dialogiem i sceną zakończyła się jedna z najpiękniejszych serii gier jakie kiedykolwiek mogły powstać i zagościć w naszych domach, Hideo Kojima stworzył historię bohaterów, która na zawsze zostanie w sercach rzeszy graczy na całym świecie i wątpię by którakolwiek inna gra niosła ze sobą taki ładunek emocjonalny jak MGS4 i jej poprzedniczki. W moim osobistym rankingu MGS 4 od dziś zasiada na 1 miejscu na najlepszą grę w jaką grałem i w pełni zasługuje na 10- wystawione w PSX Extreme, minus za wielokrotne instalacje i słabsze tekstury w niektórych miejscach.
Opublikowano 23 czerwca 200816 l Nie wiecie może czy nie będzie jakiegoś poradnika jak przejść MGS4 ? Tak powiedzmy na wzór tak jak to ostatnio zrobili w Psx-ie z GTA IV.
Opublikowano 23 czerwca 200816 l Ja mam pytanko, prawie w żadnym sklepie, nie można dostać juz wersji limitowanej. Jedynie na allegro, ale kolesie krzyczą od 350-400 zł. troche przesada. Co to znaczy, że już nie będzie limitek czy co ?
Opublikowano 23 czerwca 200816 l Od tej gry nie idzie się oderwać. Zaraz po przejściu pierwszy raz miałem pożyczyć konsolę z grami kumplowi, ale no nie mogłem. Powiedziałem mu, że przejdę jeszcze raz. Przeszedłem i nadal miałem dylemat, ale jakoś mu pożyczyłem. Aby i ten przeżył tą wybitną grę i aby pograł w inne czołowe pozycje na ps3. No ale od samej soboty jak mu pożyczyłem konsole odczuwam katusze, bo pograłbym sobie jeszcze w mgs4, a niestety nie mogę. Siedziałem u niego w sobotę i patrzyłem jak gra. Siedziałem też wczoraj. Dziś już się opanowałem aby sobie jeszcze jego rodzice nie pomyśleli, że pożyczyłem mu konsole jedynie po to by u siebie prąd oszczędzać Jakoś muszę do tej soboty wytrzymać. Jeden tydzień mu na razie wystarczy. A jak ma konsole to nawet na gg nie wchodzi;P Edytowane 23 czerwca 200816 l przez Mantis
Opublikowano 23 czerwca 200816 l Znacie jakis sposob jak mozna szybciej ukonczyc akt 3?Trzeba koniecznie lazic za tym typem ?Zawsze chodzi ta sama droga?Probuje zdobyc range big boss jestem na poczatku 3 aktu i mam 1,5 h na liczniku.Wydaje mi sie ze to dobry czas ale jezeli nie ma innej mozliwosci przejscia aktu 3 to ponizej 2 godzin chyba go nie ukoncze.Z tego co pamietam to okolo 3 godzin w 3 akcie spedzilem za pierwszym razem.
Opublikowano 23 czerwca 200816 l Znacie jakis sposob jak mozna szybciej ukonczyc akt 3?Trzeba koniecznie lazic za tym typem ?Zawsze chodzi ta sama droga?Probuje zdobyc range big boss jestem na poczatku 3 aktu i mam 1,5 h na liczniku.Wydaje mi sie ze to dobry czas ale jezeli nie ma innej mozliwosci przejscia aktu 3 to ponizej 2 godzin chyba go nie ukoncze.Z tego co pamietam to okolo 3 godzin w 3 akcie spedzilem za pierwszym razem. tez sie nad tym zastanawiam..i myslalem ze moze dojsc na koniec lokacji i tam odnalesc czlonka oporu ktory to juz zaprowadzi mnie do celu,powinno byc szybciej
Opublikowano 23 czerwca 200816 l W temacie MGS4 FAQS jest pierwszy post ,edytowany sukcesywnie przeze mnie ,zawierający sekrety i wskazówki do MGS4(by daleko nie trzeba było szukać ) i jest tam w spoilerze opisany sposób na pokonanie Vampa jak również poźniej Mantis Ja tam wole do wszystkiego sam dojść choćby to miało trwać nie wiem jak długo, szczególnie w takiej grze jak MGS Vamp już ubity, nawet fajna walka. Teraz walczę z Mantis'em- bardzo ciekawa walka ale też mi trochę zajęło zanim skapowałem co trzeba zrobić, próbowałem nawet przełączać pada co zaowocowało śmiesznym dialogiem Snake'a z Otacon'em Na razie zrobiłem sobie małą przerwę ale jeszcze dzisiaj zamierzam skończyć tą grę
Opublikowano 23 czerwca 200816 l Znacie jakis sposob jak mozna szybciej ukonczyc akt 3?Trzeba koniecznie lazic za tym typem ?Zawsze chodzi ta sama droga?Probuje zdobyc range big boss jestem na poczatku 3 aktu i mam 1,5 h na liczniku.Wydaje mi sie ze to dobry czas ale jezeli nie ma innej mozliwosci przejscia aktu 3 to ponizej 2 godzin chyba go nie ukoncze.Z tego co pamietam to okolo 3 godzin w 3 akcie spedzilem za pierwszym razem. tez sie nad tym zastanawiam..i myslalem ze moze dojsc na koniec lokacji i tam odnalesc czlonka oporu ktory to juz zaprowadzi mnie do celu,powinno byc szybciej mnie sie udało go przez przypadek zabić przy wieczornym szczochu w parku, po 10 sekunda był z powrotem i znowu lał tym razem stałem na pomniku niezbyt ciekawy widok, a w tej lokacji jest ze 4 postumenty na które można wleźć. Udało mi się gościa też wyprzedzić po jego przebraniu się w bramie (Kojima ty japoński .... ) i czekałem tuż przy bramie do której miał wchodzić, niestety musiałem się po goscia wrócić i uspać dwóch PMC przy których kolo zdębiał Edytowane 23 czerwca 200816 l przez ziemia1
Opublikowano 23 czerwca 200816 l Patrzcie jakie fajne koszulki (i nie takie drogie): http://search.hottopic.com/search?p=Q&...etal+gear+solid Ktoś będzie zamawiał? Ja bym się chętnie przyłączył i wtedy koszty przesyłki się podzielą. Nie mam możliwości tego zamówić, a na tym forum są ludzie obcykani w kupowaniu zagranicą.
Opublikowano 23 czerwca 200816 l Skonczylem poczatek aktu 3 w pol godziny wiec nie jest tak zle. Teraz utknelem w 3 etapie ucieczki na motocyklu oczywiscie bez rationa i nie wiem czy to jest wykonalne wogule, dojechal ktos do konca?
Opublikowano 24 czerwca 200816 l Na jakim poziomie grasz? Ja tam na normalu jak i na hardzie nie potrzebowałem rationa (pasek życia nie spadł mi nawet do połowy xD). Niedługo zobaczę jak mi pójdzie na The Boss Extreme w tym momencie bo zacząłem właśnie Akt 3.
Opublikowano 24 czerwca 200816 l Ma ktoś już oficjalny headset MGS? Ciekawe jak się sprawdza, bo zachorowałem na niego, ale cena póki co zaporowa, najtaniej widziałem za 90$ + wysyłka jakieś 24$. Cena spadnie do 50 dolców i poważnie się zastanowie nad nim
Opublikowano 24 czerwca 200816 l Też mam na niego ochotę. Jak ktoś go zdobędzie to niech napisze coś o nim, gdyż ja go prawdopodobnie dopiero kupię pod koniec wakacji . Edytowane 24 czerwca 200816 l przez Paliodor
Opublikowano 24 czerwca 200816 l No i zabawa skończona. 32h na liczniku i ranga Bear. Teraz zaczynam na The Boss.
Opublikowano 24 czerwca 200816 l Na jakim poziomie grasz? Ja tam na normalu jak i na hardzie nie potrzebowałem rationa (pasek życia nie spadł mi nawet do połowy xD). Niedługo zobaczę jak mi pójdzie na The Boss Extreme w tym momencie bo zacząłem właśnie Akt 3. the boss extreme.Jaki masz czas oczywiscie bez killi rationow kontynuacji i alarmow ja na 3 etapie na motorze 2 h 2 min. EDIT:wlasnie przed chwila sie udalo dojechac do konca jak ktos tez ma z tym problem to niech pyta Edytowane 24 czerwca 200816 l przez maly