Skocz do zawartości

Metal Gear Solid 4

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przechodzę 4 raz Metala, jestem w drugim akcie na poziomie The boss extremly, trzeba wkońcu zdobyć emblemat BB ^_^ , czytałem wasze posty na temat jazdy na motocyl;u, kurna j do tego podchodziłem 5 razy na Big Boss hard, w sumie też z początku nie wierzyłem czy mi się wogole uda, ale jednak flashe pomogły. Mam takie pytanko, można gdzieś oblukać zdobyte figurki od Beauty and the Beast?

PS. Fajny patent z robieniem fotek, przy bossach sie uśmiałem kiedy ochoczo się wypinały i robiły ciekawe pozy pod ustawiony aparat, niewiem czy to było ale warto porobić foty na Shadow Moses w miejsach ważnych dla fabuly MGS1, np. miejsce śmierci Sniper Wolf, pojawi się później w edytorze stosowne zdjęcie duch ;)

Opublikowano (edytowane)
Też mam na niego ochotę. Jak ktoś go zdobędzie to niech napisze coś o nim, gdyż ja go prawdopodobnie dopiero kupię pod koniec wakacji .

Czytałem recenzje tego headsetu. Jakość dzwięku jest słaba, lepiej zainwestować w zwykły headset.

Edytowane przez YETI
Opublikowano

Właśnie skończyłem MGS4 i ciekaw jestem, czemu nie dali, jak w Snake Eater, opcji powtórnego oglądania filmików po zakończeniu gry? (Theaterical mode to się chyba nazywało w trójce :) Ten mission briefing to przecież nędzna namiastka - pięć filmików na krzyż! Brakuje mi tego....

Opublikowano
Mam takie pytanko, można gdzieś oblukać zdobyte figurki od Beauty and the Beast?

Można je pooglądać podczas briefingu na Nomadzie. Figurki są na górze koło TV. Włącz sterowanie Mk. II/III i podjedź tam.

Opublikowano
Właśnie skończyłem MGS4 i ciekaw jestem, czemu nie dali, jak w Snake Eater, opcji powtórnego oglądania filmików po zakończeniu gry? (Theaterical mode to się chyba nazywało w trójce :) Ten mission briefing to przecież nędzna namiastka - pięć filmików na krzyż! Brakuje mi tego....

to doskonaly pretekst do wydania MGS4 Sub(cośtam)

Opublikowano

czy wszystkie kupione bronie( noi oczywiscie upgradeowane) mozna nosci przy sobie czy jest jakis limit czy ograniczenia??

i wlasnie mam sie spodziewac new game plus po przejsciu gry czy to tez zawalili??

Opublikowano

Możesz spokojnie kupić wszystkie bronie od Drebina, Snake ma pojemną kieszeń ;), co do drugiej części pytania, na końcu gry robisz sejwa, a później kiedy chcesz zacząć grać ponownie ze zdobytymi wcześniej bajerami odpalasz go, więc warto go mieć w przeciwnym razie pozostaje opcja new game. Dzięki PiotrB zaraz sparwdzę na Nomadzie ;)

Opublikowano

hmm... tak sie zastanawiam mowiac: "na koncu gry..." miales na mysli po tych wszystkich cut-scenkach, czy moze w ostatnim miejscu do tego przeznaczonym??jak dobrze zrozumialem bo zaladowaniu tego save'a i obejzeniu ostatnich scenek przenosi nas do menu i jest tam ta opcja tak?

Opublikowano
hmm... tak sie zastanawiam mowiac: "na koncu gry..." miales na mysli po tych wszystkich cut-scenkach, czy moze w ostatnim miejscu do tego przeznaczonym??jak dobrze zrozumialem bo zaladowaniu tego save'a i obejzeniu ostatnich scenek przenosi nas do menu i jest tam ta opcja tak?

Sejwujesz po napisach koncowych, potem loadujesz tego sejwa, wybierasz poziom trudnosci i masz new game +

Opublikowano

Zrobiłem ostatniego save w grze i jak go ładuję to faktycznie wyrzuca mnie do new game i wyboru poziomu trudności, ale na samym starcie nie mam żadnych przedmiotów które zdobyłem. One są od razu dostępne, czy potem z czasem się jakoś odblokowują?

Opublikowano
MGS Database to za(pipi)ista sprawa, chociaz znalazlem pare beledow ;P np. to ze Ojciec Fortuny byl kochankiem Vampa :lol:

To nie błąd.

Niestety...

Kiedy grałem w MGS2 pierwszy raz te info dobiło mnie bardziej niż przymus grania Raidenem ;)