Skocz do zawartości

Metal Gear Solid 4

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mr. Blue
Opublikowano

Nie, to się nazywa szukać dziury w całym. W innych częściach notorycznie łapali się za jaja, a Grigori teraz wytyka, że Snake jeździ z matka na motorze.

Opublikowano
Zaraz, zaraz, graliśmy już w MGS w jakimś zurbanizowanym terenie? Praga najładniejsza.

No widzę że nie jestem sam 8)

Opublikowano

Kumpel, casual, przeszedl dzisiaj mgs4 i tak mi napisal w smsie

"...jest to kolejna moja niezapomniana gra, w ogole jesli mozna nazwac to gra. Jeszcze jestem podekscytowany i czuc lekki niedosyt.."

Najlepsze, ze nie skumal fabuly, bo nie zna angielskiego :)

Przekopuje wlasnie sterte PE w poszukiwaniu streszczenia fabuly poprzednich czesci dla niego...Moze ktos pamieta w ktorym to numerze bylo?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie. Grałem w MGS i MGS 2. Niestety nie grałem w snake eater. Moje pytanie brzmi czy w takim wypadku opłaca się inwestować teraz w MGS4 czy czekać pod koniec roku kiedy będę miał ps2 przejść mgs3 i dopiero kupić MGS4 ?

Opublikowano
Mam pytanie. Grałem w MGS i MGS 2. Niestety nie grałem w snake eater. Moje pytanie brzmi czy w takim wypadku opłaca się inwestować teraz w MGS4 czy czekać pod koniec roku kiedy będę miał ps2 przejść mgs3 i dopiero kupić MGS4 ?

Jeżeli nie grałeś w snake eater to nie powinieneś też grać w 1 i 2 ^_^

Gość Mr. Blue
Opublikowano

Nie gadaj głupot, Artex. MGS3 bazuje na wielu smaczkach MGS1 i 2, i choć chronologicznie jest wcześniej, to o wiele więcej z tej gry wynosi się, po pierwszym przejściu MGS1 i MGS2, zgodnie z datami wydania.

Gromi, poczekaj i kup MGS3. Jeżeli po dwójce od razu zagrasz w MGS4, umknie ci wiele nawiązań co do 3, a i fabuły do końca nie zrozumiesz.

Opublikowano

Właśnie skończyłem czwartego MGS'a. Jedynie powiem, że jest to jedna z niewielu gier, które w żaden sposób nie oceniałem("ta teksturka tu brzydsza, a tego nie dopracowali" itp.). Tą grę się po prostu przeżywa. Piękne zakończenie historii, którą jako 11 letni dzieciak, bez znajomości angielskiego zacząłem 9 lat temu. Śmieszna sprawa, ponieważ w każdą część MGS'a grałem na innej konsoli a nigdy nie miałem 2 konsol na raz(MGS 1 - PSX, MGS2-Xbox, MGS3-PS2, MGS4-PS3) co tylko wzmacnia sentyment do tej serii. Pozostaje teraz zacząć grę od nowa i poznać każdy detal gameplay'u :D

Co do MGS'a 5 to nie mam nic przeciwko, jeżeli tylko zostawią historie z poprzednich części w spokoju(klon, klona, klonem). Dla przykładu głównym bohaterem mógłby być Akiba zaczynając nowe uniwersum z PAROMA starymi postaciami.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

szukam tekstu z japońskimi wymowami z traileru tego 15 minutowego mgs4

jak sie zaczyna gdy snake siedzi i mowi war never changes.....

Opublikowano
Wie ktoś może jak się nazywa przedmiot do którego Sanke chowa niedokończonego papierosa? Bo chyba nie papierośnica?

No kurde, nikt na prawdę nie wie jak to się nazywa?

2:11

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanko

Kupiłem płytkę z MGS4, nówkę w foli, pograłem z 10h i pierwszy raz zauważyłem (wcześniej na to nie zwracałem uwagi) na płycie pod światło są takie jakby plamy oleju "tęcza" a na żadnej innej płycie PS3 nie mam takich efektów

Spotkał sie ktoś z tym?

* Napisałem w tym temacie bo to płytka z MGS :P

Opublikowano

Zna ktoś stronke z dokładnym opisem fabuły 1 i 2 częsci, coś na wzór tego z MGS3 w PE ?? Szykuje się do przejścia 4, a bez tego ani rusz.