Nemesis 1 268 Opublikowano 5 grudnia 2009 Opublikowano 5 grudnia 2009 (edytowane) Owszem, "Snake Eater" to piękna gra ale w MGS4 fabuła skupia się głównie na najważniejszych wątkach dwójki, bo one wymagały konkretnego rozwinięcia. Guns of the Patriots właściwie tylko porusza kwestię MGS3 w kilku momentach. Mimo tego MGS3 jest fascynującym tytułem, obok którego nie powinno się przechodzić obojętnie. Edytowane 5 grudnia 2009 przez NEMESIS U.S. Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 9 grudnia 2009 Opublikowano 9 grudnia 2009 Czwarty bierze o wiele więcej z trójki, niż z dwójki. Cytuj
izon 995 Opublikowano 9 grudnia 2009 Opublikowano 9 grudnia 2009 Czwarty bierze o wiele więcej z trójki, niż z dwójki. Tez tak mysle. W ogole dziwi mnie to co Kojima zrobil w 4 czesci. 2 byla mega poplatana i naprawde mozna bylo sie pogubic w pewnych watkach natomiast 4 sprawia na mnie wrazenie jak by ubogiej fabularnie. Powiem wiecej obdziera poprzednie czesci z pewnej tajemniczosci przez to ze praktycznie wsyztsko wyjasnia.. Jak po pierwszym przejsciu gry bylem zachwycony tak po drugim stwierdzam ze 4 to zdecydowanie najslabsza czesc serii( po za koncowka 3 i 5 rozdzialu i jedynym klimatycznym 4). Mam wrazenie jak by ta czesc byla w pewnym sensie oderwana od serii. Nie ma ani charakterystycznej muzy ani wybitnych bossow, grafika nie robi wrazenia ( filtry w Snake Eaterze powoduja ze gra wziac wyglada dla mnie slicznie) a gameplay wybitnie ssie.. Nie zmienia to faktu ze gram w to wciaz jak gupi 1 Cytuj
Najtmer 1 082 Opublikowano 10 grudnia 2009 Opublikowano 10 grudnia 2009 witam mam pytanie- dzisiaj prawdopodobnie sprawie sobie ps3 i mgsa, ale mgs bedzie uzywany, dlatego mam pytanie: czy kazda uzywana wersja mgsa jest niezdatna do odpalenia mp na innym profilu? slyszalem ze jest z tym chora opcja, poniewaz jak ktos wczesniej sie zalogowal to juz sie nie da tego usunac i nie mozna jej odpalic na innym profilu. prawdopodobnie cos gmatwam ale nie wiem dokladnie o co chodzi. jak to szybko sprawdzic czy mgo jest "zablokowany"? Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 10 grudnia 2009 Opublikowano 10 grudnia 2009 (edytowane) Tez tak mysle. W ogole dziwi mnie to co Kojima zrobil w 4 czesci. 2 byla mega poplatana i naprawde mozna bylo sie pogubic w pewnych watkach natomiast 4 sprawia na mnie wrazenie jak by ubogiej fabularnie. Powiem wiecej obdziera poprzednie czesci z pewnej tajemniczosci przez to ze praktycznie wsyztsko wyjasnia.. Jak po pierwszym przejsciu gry bylem zachwycony tak po drugim stwierdzam ze 4 to zdecydowanie najslabsza czesc serii( po za koncowka 3 i 5 rozdzialu i jedynym klimatycznym 4). Mam wrazenie jak by ta czesc byla w pewnym sensie oderwana od serii. Nie ma ani charakterystycznej muzy ani wybitnych bossow, grafika nie robi wrazenia ( filtry w Snake Eaterze powoduja ze gra wziac wyglada dla mnie slicznie) a gameplay wybitnie ssie.. Nie zmienia to faktu ze gram w to wciaz jak gupi Jedna z lepszych opinii o Mgs4 no oprócz pogrubionych zdań . Plus wystawiony dla autora hehe. Edytowane 10 grudnia 2009 przez SłupekPL Cytuj
rogalmr 0 Opublikowano 17 grudnia 2009 Opublikowano 17 grudnia 2009 (edytowane) Mam pytanie odnosnie gry, UWAGA, NIEWIELKIE SPOILERY w 5 akcie gdy walczymy z bossem, mantisem, podczas walki, znienacka, pojawiły mi sie 2 dziwne obrazy na ekranie, jeden to czarny obraz i u rogu ekranu napis "hideo2", drugi to logo kojima na białym tle, czy to był celowy zabieg ? bo zupełnie mi tam nie pasował. Edytowane 17 grudnia 2009 przez rogalmr Cytuj
Gość Opublikowano 17 grudnia 2009 Opublikowano 17 grudnia 2009 Oj bieda - nie grało się w jedynkę to się nie wie jak bardzo kultowy to motyw jest. ;] Cytuj
daras 3 Opublikowano 22 grudnia 2009 Opublikowano 22 grudnia 2009 Wie ktos moze czy jest jakis news odnosnie patch'a z trofeami do MGS4? Cytuj
bAdeK 11 Opublikowano 5 stycznia 2010 Opublikowano 5 stycznia 2010 Nie wiem jak można grać odrazu w 4-tą część gry jak się poprzednich nie poprzechodziło .... 0 orientacji w Fabule , czarna masa i nawalanie w przyciski ;( (odnoszę się parę postów wyżej wypowiedzi) To tak jakby jeść tort ,ale jednak bez bitej śmietany hah :PP Cytuj
Gość ChOomik Opublikowano 5 stycznia 2010 Opublikowano 5 stycznia 2010 Wie ktos moze czy jest jakis news odnosnie patch'a z trofeami do MGS4? Tak, a właściwie takie były wcześniej. Dla Konami najzwyczajniej w świecie ten zabieg już się zupełnie nie opłaca, zresztą gra ma te dwa lata. W skrócie- nawet bym się nie łudził, że MGS4 kiedykolwiek dostanie trofea. Cytuj
Daffy 10 565 Opublikowano 5 stycznia 2010 Opublikowano 5 stycznia 2010 co widzę nowy post w temacie to zawsze liczę że ktoś poda info,że wyszły trofea.....ehhh głupie Konami,tylko po co się chwalili kiedyś,że to będzie pierwsza gra z trofeami Cytuj
Daffy 10 565 Opublikowano 5 stycznia 2010 Opublikowano 5 stycznia 2010 A tak jest pierwsza gra, która instaluje się pięć razy. Też fajnie. nie zapomnij,że ta gra z dość marnymi teksturami otoczenia,często niestabilnym framerate,doczytywaniem lokacji co chwilę i animacją rodem z ps2 jest też pierwszą wykorzystującą w 100% moc ps3,a wąsy Snake'a mają więcej polygonów niż cały żołnierzyk w mgs3 Nie no....fail konami....nawet flow,który wyszedł sto lat temu i kupiło go pewnie z garstka ludzi dostał ostatnio trofea. Cytuj
grzes_l 9 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 Flow garstka ludzi? Z mojej friendlisty widzialem flowa u kazdego. Mysle ze to absolutny leader jesli chodzi o sprzedaz na PS3 (moj pierwszy zakup na PSN zreszta) A MGS 4 znowu nie taki zly - w koncu bedzie mial 2 lata. Moc PS3 tez troche urosla przez ten czas Panta Rei... Cytuj
triboy 973 Opublikowano 6 stycznia 2010 Opublikowano 6 stycznia 2010 co widzę nowy post w temacie to zawsze liczę że ktoś poda info,że wyszły trofea.....ehhh głupie Konami,tylko po co się chwalili kiedyś,że to będzie pierwsza gra z trofeami Mam to samo... Myślicie, że nie mamy co liczyć na MGS4: Subtrophystance? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 13 stycznia 2010 Opublikowano 13 stycznia 2010 kto rysowal do tego nowego 'oficjalnego' art book'a z mgs4? bo widze, ze obrazkow Shinkawy troszke malo [chyba] tu kilka fot: http://junkerhq.net/MGS4/mgs4bookimages.html wyglada jakby rysowali to na "szybkensa", bo trzeba dac cos "unikatowego" fanom, zeby sie pozabijali na ebaju... Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 Zamiast bawić się w wydawanie jakiś art book'ów mogliby dodać wreszcie te trofea. Ludzie może zaczęliby kupować MGS4. Spodziewają się aż takiego zysku z tego artbook'a? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 raczej podtrzymania zainteresowania seria. btw. po przejsciu mgs4 [dawno to juz bylo] wiedzialem jedno... gra jest dobra ale ma kiepska fabule; plytka, bez polotu/magii poprzednich odslon serii. ok jakos to przebolalem bo fakt, faktem gra mi sie spodobala - ogolnie ;] ale dopiero wczoraj dotarlo do mnie jak bardzo kojima s(pipi)il dzielo swojego zycia. przeczytalem log rozmow z mgs2, jakies 2-3 analizy, poczytalem tez o memach [na stronach fanowskich o gits tez jest kilka dobrych artykulów]. mgs2 byl tak idealnym gruntem pod kolejna gre, z kolejna porywajaca i dajaca do myslenia fabula, ze szok. nigdy nie zrozumiem jak mozna bylo rozwinac fabule w najprostrzy mozliwy sposob, opierajac ja o nanomaszyny. Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 (edytowane) Jest mi przykro. Bardzo przykro. Bardziej nawet niż jemu: Jest mi przykro i jest mi wstyd. Czego? Mojego pożal się boże, ubóstwienia nad tą grą. Zeszły mi klapki z oczu, założone niechybnie przez mego hype i nastoletnie odurzenie. Przestał mi się podobać Raiden, który umiera z 3 razy. Przestało mi się podobać wesele. Przestał mi się podobać mega banalny motyw puszczania smutnej muzy w pewnych momentach. Przestał mi się podobać przedobrzony japoński humor w tak "poważnej" produkcji. Przestała mi się podobać rozpierniczona strona techniczna. Przestały mi się podobać bosski. (Beznadziejne, beznadziejne, beznadziejne, beznadziejne) Przestał mi się podobać sposób prowadzenia fabuły w filmikach. Gra przestała mi się podobać. :confused: Choć nadal uważam, że kilka rzeczy jest dobrych. Edytowane 14 stycznia 2010 przez Mr. Blue Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 looknij jeszcze to co wrzuciłem do tematu o MSG2 ostatnio. Bom głodny dyskusji z kimś na poziomie. a propos piekielnie spóźnionych gadżetów - Konami już na prawdę nie ma na czym zarabiać. Jestem zawiedziony - mogli dać grafikę facjaty Hideo Kojim'y :potter: Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 @Blue A skąd ta nagła zmiana? Przecież ukochanej gry nie przestaje się kochać z dnia na dzień. Choć zawsze lepiej późno niż później. Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 Przestałem ją kochać już dawno, ale dopiero teraz miałem odwagę się do tego przyznać. (Czyli przyznać do błędu.) Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 @Blue A skąd ta nagła zmiana? Przecież ukochanej gry nie przestaje się kochać z dnia na dzień. zmiany raczej brak ;] on tylko szydzi z tego co napisalem wczesniej ;] Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 Przypominasz Nore z nowego House. Tymczasem na poważnie, MGS4 mi się po prostu znudził. Czuje się strasznie upokorzony, gdy myślę o tym wielgachnym poście pochwalnym napisanym przeze mnie dla tej gry - powypisywałem tam takie bzdury, że będę się wstydził do końca życia. Jest taka scena w grze Meryl rozmawia z Snakem w Pradze; David mówi do niej: "I'm no hero, never was, never will be." I w połowę zdania wkracza ten przeklęty smutny theme, podczas którego Snake patrzy gdzieś w meta-fizyczną przestrzeń. Ostatnio przeszedłem Uncharted (część pierwszą). Pamiętam jak kiedyś wyśmiewałem się z kogoś, kto twierdził że scenariusz Uncharted jest lepszy od MGSowego. Tera pluje sobie w brodę. Cytuj
Andżej 2 268 Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 Blue, po wielu latach zachwalania i ekscytowania sie nad seria MGS, rowniez dochodze do takiego wnosku, co ty. Sorry, Kojima, but you are a big kid. Cytuj
Sebas 1 577 Opublikowano 14 stycznia 2010 Opublikowano 14 stycznia 2010 W końcu, synowie marnotrawni wrócili Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi