Andżej 2 268 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Co nie? Skur.wil sie niesamowicie nasz Kodżi. Wstyd, zero szacunku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zwyrodnialec 1 714 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Za samą ponowną instalację tego kupska powinna być platyna. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Juz sobie wyobrazam jak sie ludzie beda ponownie palowali z platyna za wszystkie emblematy. Nie wiem czy ktos kto skonczyl gre na big bossie bedzie chcial jeszcze raz przez to przechodzic. Cytuj Odnośnik do komentarza
Accoun 252 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 (edytowane) Żeby było ciekawiej - będzie opcja zainstalowania całości, zamiast instalek pomiędzy rozdziałami. Edytowane 12 Lipca 2012 przez Accoun Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 tak, jak kupisz to specjalne nowe wydanie. Stare wersje dalej 4 instalki. Chyba że coś źle zrozumiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Accoun 252 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 http://andriasang.com/con1wm/mgs_patch_full_install/ Kojima Productions has confirmed that Metal Gear Solid 4's upcoming patch will include not just Trophy support but full install functionality as well. While the Trophy support was confirmed earlier, the wording at the official site suggested that the install functionality would be limited to the game's package re-release. This is not the case Cytuj Odnośnik do komentarza
Square 8 502 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Ciekawe ile ta instalka będzie zajmować, bo czwórka normalnie zajmowała 4GB na dysku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Emet 1 072 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Normalnie było to chyba coś coś między 3,5 a 5GB (zależnie od rozdziału), pzy czym część danych zostawałą ta sama. W zwiazgu z tym można chyba strzelać gdzieś w 7-8GB Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Juz sobie wyobrazam jak sie ludzie beda ponownie palowali z platyna za wszystkie emblematy. Nie wiem czy ktos kto skonczyl gre na big bossie bedzie chcial jeszcze raz przez to przechodzic. Jeszcze na The Boss Extreme to jest przynajmniej wyzwanie, natomiast dla mnie kompletnie bez sensu było wrzucanie emblematu, wedle którego należało zakończyć grę z czasem powyżej 40 godzin, aby go zdobyć. Jak tylko pojawi się puchar za zdobycie wszystkich emblemów to ja dziękuję. Wymiotę co się da i wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ölschmitz 1 514 Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 ja zrobilem range big boss, ale nie ukrywam, ze troche 'ku.rew' polecialo. najgorszy moment to chyba jazda na motorze w pradze. Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 (edytowane) ach tak, ta strzelanina na szynach na motorze, która trwała jakieś 10 min i miała chyba z 5 ekranów ładowania... możliwe, że trofki wpadną od razu bez powtarzania... oby... Edytowane 13 Lipca 2012 przez qraq_pk Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 możliwe, że trofki wpadną od razu bez powtarzania... oby... a było tak w jakiejś grze kiedys? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 (edytowane) możliwe, że trofki wpadną od razu bez powtarzania... oby... a było tak w jakiejś grze kiedys? Ja tylko kojarzę Disgaea 3. I to chyba koniec listy. Edytowane 13 Lipca 2012 przez Kyo Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Szprota Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 (edytowane) A trophy list has been leaked onto the web that may contain the official trophies for Metal Gear Solid 4. After a report at videogamer.com told us that the trophy patch will be arriving Monday, a possible trophy list emergered. Although there is NO official word as to whether this list is legitimate, we could very well be looking at the trophy list we thought we'd never see. There will also be included in the trophy patch, an installation of the game. A full one, so we won't have to install the game between Acts. http://www.yourgamercards.net/index.php/news.html/_/gamingnews/sonynews/rumored-mgs-4-trophy-list-leaks-r1595 Lista Trophies Bronze: 20 trophies Sunny side up - Complete Morocco Over Easy - Complete Peru Over Medium - Complate Prague Hard Boiled - Complete Shadow Moses Free range - Complete Outer Haven Sanguine - Defeat Laughing Octopus and Laughing Beauty Choleric - Defeat Raging Raven and Raging Beauty Melancholic - Defeat Crying Wolf and Crying Beauty Dance with a Devil - Defeat Vamp Gears in motion - Defeat Metal Gear Ray Phlegmatic - Defeat Screaming Mantis and Screaming Beauty Agenda agent - Defeat Liquid Ocelot A mind of memories - Reach 100 flashbacks Battery farmed - Collect all battery upgrades Oops - Mistake a Haven soldier for a man One Man Geneva Convention - Save all hostages in Peru The camera loves ya - End a boss fight with a photoshoot Robot buddy - Take a photo of the stalker in Prague Not senile yet - Remember Otacon's password Bromance - Let Liquid Ocelot perform his hidden move... Silver: 9 trophies Medal - Earn a vertical row of emblems Insignia - Earn a horizontal row of emblems SchmOctocamo - Acquire Stealth Camo Ancient Chinese secret - Acquire Infinity Bandana Season of Giving - Collect all Sunny dolls Style of the Season - Collect all costumes and face camos Chillout - Collect all iPod music Still got it - Complete the MGS1 flashback with no alerts Nuclear Playground - Survive all 3 minutes during the Gekko warehouse section in Shadow Moses Gold: 5 trophies Old Soldier - Complete the game on The Boss Extreme Honorific - Earn the Big Boss emblem One Man Army - Acquire all weapons and equipment Green Collar - Earn 1000000 Drebin Points You're pretty good - Don't get hit during one of the final boss fight rounds Trofea nie będą retroaktywne Edytowane 3 Sierpnia 2012 przez LionelPL Cytuj Odnośnik do komentarza
23kowal 54 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) Ciekawe ile ta instalka będzie zajmować, bo czwórka normalnie zajmowała 4GB na dysku. 516MB -> http://mgs.gram.pl/wordpress/2012/08/06/patch-do-metal-gear-solid-4-juz-jest/#more-12260 Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez 23kowal Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Kyo Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Pełna instalacja to 9GB - 516MB waży UE patch. W sumie gra zajmuje około 10 GB na HDD. Aha - o trofeach dyskutujemy w tym temacie jak coś http://www.psxextreme.info/topic/76692-metal-gear-solid-4-trofea/ Cytuj Odnośnik do komentarza
decoyed 707 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 (edytowane) Jestem w trakcie pierwszego przechodzenia gry (2gi Chapter za mna) i juz moge stwierdzic, ze nie ostatniego. Sporo osob narzeka na sterowanie ale po wielokrotnym przejsciu 1, 2 i 3ciej czesci sterowanie nie stanowi dla mnie problemu (przyzwyczajenie?). Ilosc wstawek powala, ale oglada sie to swietnie biorac pod uwage, ze uwielbiam ta serie. Pamietam jeszcze jak w playerstation plus na jednej z ostatnich stron widnialy czasowki czytelnikow i w MGS na psx'a trzy pierwsze miejsca to bylo 2:15h na przejscie gry. Przechodzilem z takim czasem gre z 15-20 razy i nigdy mi sie nie nudzilo. Mam nadzieje, ze po przejsciu 4ki wciagnie mnie tak samo. Gram na normalu dla europejczykow (kto wymyslil ta nazwe...) i jezeli chodzi o skradanie, ktore jak dla mnie jest esencja kazdego MGS'a, to w 4ce zostalo strasznie ulatwione. Wrogowie nie reaguja jak przechodzi sie niemalze 10cm od nich, wystarczy sie czolgac tym smiesznym ass crawl i rozdawac kulki usypiajace. Za jeden motym Hideo powinien dostac wegiel. W pierwszym MGS ktos dostawal sraki i jak widac ta 'przypadlosc' przeszla tez do MGS4. Mechanika ze Splinter Cell jest duzo lepsza ale z MGS spedzilem jakosc wiecej godzin (i nie nie chodzi mi o same przerywniki filmowe a gameplay). Nie obrazilbym sie w kazdym razie gdyby w kolejnych odslonach sterowanie zostalo dopracowane jak to chociazby z SP Conviction. Btw po zobaczeniu co Raiden robi z tasakiem nie dziwie sie, ze powstaje MG Rising. Pytanie: czemu dopiero teraz? Edytowane 18 Sierpnia 2012 przez decoyed Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 529 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 przy okazji premiery MGS4 każdy każdemu doradzał, by zacząć przygodę od razu od harda. Normal w tej części jest żenująco łatwy. Cytuj Odnośnik do komentarza
qraq_pk 371 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 hard też nie powala, ale dla weteranów serii nic poniżej nie ma racji bytu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Przejście gry na Big Boss Hard samo w sobie nie stanowi większego wyzwania. Schodki zaczynają się podczas stealth/no kill/no alert. MGS4 ma mnóstwo do zaoferowania, masa contentu i możliwości taktycznych. Platyna obowiązkowa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Może ktoś powiedzieć, bo ja już nie wiem. Jakie są oryginalne głosy w tej grze, japońskie czy amerykańskie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 co to znaczy oryginalne? japonczycy maja japonskie i swojego snejka, a reszta ma angielski z davidem haterem Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Ale obraz jest jeden i ruch ust jest robiony pod jaką ściężkę? Japonśką czy angielską Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 nie wiem jak jest tutaj ale chyba niektore gry mają przerobiony ruch ust do języka na jaki są przetłumaczone swoją drogą nie najlatwiej bedzie odpalic gre i zobaczyc czy ruch ust pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza
QstomPL 83 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Czasem ciężko zauważyć Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi