Skocz do zawartości

Metal Gear Solid 4

YETI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

tego tu chyba jeszcze nie było:

TRZY I PÓŁ GODZINY dogłębnej analizy czemu mgs4 to pomyłka (ale też mówi co jest dobre) i do tego sporo przemyśleń i teorii na temat Kojimy i jego prawie "boskiego" statusu w branży.

Edytowane przez qraq_pk
  • 3 lata później...
Opublikowano

Witam wszystkich.

Po latach w końcu przeszedłem MGS4 na PlayStation 3. Znakomita gra. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Przy każdym z save'ów widnieje adnotacja "Ver.2". Co to za druga wersja? Druga wersja czego? Wiecie coś? W poniższym linku - do wglądu: screen z ekranu do save'owania z napisem "Ver.2". Dziękuję za pomoc.

https://freeimage.host/i/mgs4.HIkRrWQ

Opublikowano
1 godzinę temu, SlimShady napisał:

Patch chyba sprawił, że grę można zainstalować za jednym razem. Bez gapienia się na palenie fajek, co chapter.

Tak, to na pewno.

Opublikowano

W sumie to chyba tyle, ta instalacja i trofiki to jedyne zmiany. Mimo że ostatecznie to ta sama aplikacja, to save'y z niespatchowanego MGS4 nie będą ci działać jeśli kupisz nową płytkę z MGS4 bo to "version 2.0" i chyba dlatego są tak podpisane obecnie. Jeśli miałeś grę przed patchem, to żeby zdobywać trofea musiałeś zacząć nową osobną grę.

Kurde już zapomniałem ile było instalowania w tej grze oryginalnie, kiedyś to naprawdę były czasy że ludzie to akceptowali mdr. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Przymusowa instalacja co akt, średnio przez 8 minut. Hideo w ramach wytrwałości serwuje tę samą animację Starego Węża palącego cygarko i obowiązkowe info o szkodliwym wpływie palenia na zdrówko oraz atakach epilepsji. Tylko dla najsilniejszych. Szkoda, że nikt nie wpadł na pomysł remastera albo ten kod źródłowy jest tak ciężki i egzotyczny, że dali sobie luz. 

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Korci mnie ostatni powrót do tej gierki, bo w sumie ma w sobie tony contentu do odblokowania i choć ilość cut-scenek przytłacza faktyczny gameplay

Spoiler

to akcje jak walka Rexa z Rayem, multum ciekawostek w mission briefings, muzyczka z iPoda, kumplowanie sie z rebelią i Snake co chwila łapiący się krzyż mają ten "kojimowski", sztampowy urok. Będzie chyba trzeba uśmiechnąć się do kogoś, kto ma jeszcze PS3. 

Opublikowano

Nie wolisz poczekać na kolekcję Vol.2 ? Wszystko wskazuje na to, że gra zostanie uwolniona z PS3.

Też miałem ochotę przejść sobie grę ponownie czwórkę, ale poczekam na wersję PS5/PC.

Opublikowano

Nie mieli w sumie żadnych umów licencyjnych a Kojimbo mówił, że gra wyszła na PS3 wyłącznie ze względu pojemności BD, bo Konami nie chciało dać kasy dla X360 (konieczność tłoczenia kilku płyt dla pojedynczej kopii). A sama gra działała na sprzęciu MS bez zarzutów. 

• 7 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 28.08.2024 o 22:35, Szermac napisał(a):

Bzduras stay tuned

A wczoraj w sumie stwierdziłem, że nie chce mi się na nich czekać, pobawiłem się z emulgatorem i zgadnij, kto dzisiaj skończył pierwszy akt :banderas:

Spoiler

image.thumb.png.fcd3e34322b302e396dae943819fe9d0.png

Cudownie wrócić do tej gierki

• Plusik 2
  • Lubię! 1
Opublikowano
6 godzin temu, Dr.Czekolada napisał(a):

No proszę. Dobrze już działa na rcps3?

Bardzo dobrze. Jakieś pomniejsze graficzne glitche od czasu do czasu się zdarzają (typu "cień źle się załamał na obiekcie"), poza tym jestem w szoku jak dobrze to działa i wygląda. Cutscenki praktycznie z lockiem na 60fps, w gameplayu też rzadko kiedy zdarzy się drop.

5 godzin temu, Wredny napisał(a):
W dniu 20.07.2024 o 15:30, Bzduras napisał(a):

Zobaczyłem nowe posty, serce zabiło mocniej, nadzieja na ogłoszenie Vol. 2 z MGS4 zapłonęła. Nienawidzę Was czasami

Na pociechę powiem Ci, że Okamura w ostatnim Metal Gear Production Hotline powiedział, że Vol. 2 się robi, a chwilę wcześniej w wywiadzie rzucił sobie takie coś:

Cytat

Now, in a recent interview with IGN to discuss the upcoming Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, Konami producer Noriaki Okamura teased Vol. 2 and its inclusion of Metal Gear Solid 4.Asked directly about bringing Metal Gear Solid 4 to modern consoles, Okamura replied:

“We definitely are aware of this situation with MGS4. Unfortunately we can't really say too much at the moment with Vol. 1 containing MGS 1-3 dot dot dot… you can probably connect the dots!"

Także pozostaje tylko czekać, aż kajdany PS3 zostaną zdjęte z tego tytułu :)

Opublikowano

Do tego też się odnosił, wiedzą, że zjebali i nie ma miejsca na powtórkę. A samo Vol. 1 już niedługo dostanie paczyk, być może z podniesieniem rozdziałki - obserwuję od jakiegoś czasu SteamDB i praktycznie nie ma dnia, żeby nie dłubali nad tymi gierkami.