qraq_pk 371 Opublikowano 2 września 2010 Opublikowano 2 września 2010 to już jest żałosne po prostu Cytuj
masaKRATOS 816 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 Ciekawe czy Kojima wie ze dla europejczyków jego teksty są żałosne :potter: Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 MGS4 to taki crap, że nawet nie ma możliwości oglądania filmików po skończeniu gry. Kojima specjalnie tak zrobił, licząc, że ludzie raz zagrają i zapomną. Cytuj
masaKRATOS 816 Opublikowano 4 września 2010 Opublikowano 4 września 2010 MGS4 to taki crap, że nawet nie ma możliwości oglądania filmików po skończeniu gry. Kojima specjalnie tak zrobił, licząc, że ludzie raz zagrają i zapomną. Stary , mylisz się , Kojima nie dał możliwości oglądania filmików i powtórnych walk z Bossami w menusach , ponieważ chce to dodać w wersji ''Rozszerzonej''. Tak samo pewnie z trofeami postąpi. Pewnie na TGS 2010 ujawni ze chce wydać takową wersję ... Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 12 września 2010 Opublikowano 12 września 2010 Skończyłem dziś MGS4 i mimo zje.bania tej gry przez większość przyznam, że mi się podobała. Bez bitej śmietany, fajerwerków, konfetti i szampana na zakończenie, ale ogół da się przeżuć. Denerwują dialogi i stylistyka anime, drażni wyżyłowana muskulatura starucha i całej reszty. Żal bossów. Jedynie Crying Wolf jest jako tako do przełknięcia, ale...no właśnie, walka na Hard'zie (niższych poziomów nawet nie tykałem) trwała 1:43. Za łatwo... In plus - cała eMGieeSowa otoczka. I to w sumie ona nadrabia za wszystko inne. Spodziewałem się więcej, a dostałem tyle, że wystarczyło na kilka wieczorów. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 4 listopada 2010 Opublikowano 4 listopada 2010 Powraca wątek trofeów dla MGS4. Ponoć w nowej edycji gry na tylnej okładce widnieje słowo "trophies" Sprawdźcie tutaj. Cytuj
szawello 7 Opublikowano 4 listopada 2010 Opublikowano 4 listopada 2010 Pewnie te trofea to beda te emblematy co mozna zdobyc, tylko ze w postaci trophy Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 6 listopada 2010 Opublikowano 6 listopada 2010 Warto grać w 4 jeżeli nie przeszedłem 2 i 3 ? Znajdę gdzieś na necie jakąś retrospekcje lub skrót fabuły z 2 i 3 ? Próbowałem grać w 2 na pececie, ale to po prostu nie to Cytuj
szawello 7 Opublikowano 7 listopada 2010 Opublikowano 7 listopada 2010 jak dla mnie to najpierw powinienes ograc albo poogladac gameplay'e, albo chociaz z fabula sie zapoznac, a dopiero potem w 4 Cytuj
Stinkmeaner 12 Opublikowano 28 listopada 2010 Opublikowano 28 listopada 2010 Te trofea to będą tylko w tej nowej wersji gry (czy raczej - nowym wydaniu), czy będzie jakiś update dla wersji podstawowych? Wiadomo coś na ten temat? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 28 listopada 2010 Opublikowano 28 listopada 2010 te trofea to byl blad w druku http://www.grasz.org/newsy/metal-gear-solid-trofea-jednak-mozliwe-temat-bumerang-update-,1,1,2167 Cytuj
Stinkmeaner 12 Opublikowano 28 listopada 2010 Opublikowano 28 listopada 2010 Łeee... To słabo. Miałem nadzieję na jakiś bodziec, który mnie sprowokuje do ponownego przejścia tej gry Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 28 listopada 2010 Opublikowano 28 listopada 2010 Łeee... To słabo. Miałem nadzieję na jakiś bodziec, który mnie sprowokuje do ponownego przejścia tej gry Może oglądanie ponad 30 minutowych filmików? Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 4 grudnia 2010 Opublikowano 4 grudnia 2010 A czego się spodziewałeś na całkowite zakończenie całej, bardzo treściwej i poplątanej sagi? Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 5 grudnia 2010 Opublikowano 5 grudnia 2010 A czego się spodziewałeś na całkowite zakończenie całej, bardzo treściwej i poplątanej sagi? Dłuższego gameplayu. Pamiętam jak chyba Komodo pisał, że proporcje to 50 na 50 Pewnie stał w miejscu, albo kręcił się w kółko i tyle wyszło. Według mnie to jakieś 70 do 30 na korzyść filmików. Nawet w drugiej części nie przypominam sobie tak długich przerw na oglądanie i słuchanie gadek przez codec. Spokojnie można było poskracać briefingi, wywalić prychającego Snake'a, który pali szluga i zaraz 3 minuty kaszle i tak przez większą część gry, wywalić debilne smażenie jajek, Akibę z Meryl roznoszących Frogs, ślub, Drebina z małpką i ludzkie formy bossów, bo wszystkie opierają się na tym samym schemacie, rzuć ogłuszający granat i po walce. Zresztą tyle tego jest, a odpowiedzi są beznadziejne, tożsamość Patriotów, nieśmiertelność Vampa, czy choćby ręka która niby przejęła kontrolę nad Ocelotem, po czym okazuje się to ściemą. Kojima sam się pogubił i wyszło z tego gówno, graj 3 minuty, oglądaj długie filmiki, graj 3 minuty, oglądaj filmiki itd. Do tego masa loadingów i instalki. A i tak widać, że czasem tekstury doczytują się w oddali, nie wspominając już o spadkach animacji. 1 Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 6 grudnia 2010 Opublikowano 6 grudnia 2010 Nie będe się spierał na temat tego czy mam/masz racje w kwestii jakości MGS4. Z tą grą jest tak samo jak z GT5. Jedni pokochają, a inni wręcz przeciwnie. Zwyrol, to produkcja japońska, widocznie japońce nie potrafili więcej wycisnąć, zresztą jak dla mnie nie jest źle, MGS4 także ma swoje momenty. Dla mnie to i tak wciąż nr1 na PS3. Cytuj
Yap 2 794 Opublikowano 6 grudnia 2010 Opublikowano 6 grudnia 2010 Analogiczna sytuacja ma miejsce przy grze w Heavy Rain. Jednym fiesta QTE jest na rękę, dostrzegając wszystkie pierdołki w scenariuszu, innych będzie odpychać bzdetne (czasem) prowadzenie dialogów, niedociągnięcia, dziwne zachowanie bohaterów w co niektórych sytuacjach, itd. Grając w HV większość czasu odczuwałem znużenie, pytałem się samego siebie "po co oni to tu wlepili?", no nie zagrała ta pozycja mojej nuty. Inaczej natomiast miała się sprawa z MGS4. Spodziewałem się filmu (nie na taką skalę, ale jednak) i dostałem zakończenie jakiego oczekiwałem. Oczywiście fajerwerki anime nie miały końca i albo to się toleruje albo znienawidzi. Jednak dla mnie "bzdetność" MGS4 jest wytłumaczalna. Ta seria zawsze taka była i czwórka tylko ten stan podsyciła. Jeden warunek by więcej grać niż oglądać przerywniki - wskoczyć od razu na wyższy poziom. 1 1 Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 7 grudnia 2010 Opublikowano 7 grudnia 2010 Głupot jest więcej w filmikach, np Snake ma poparzoną gębę, ale wąsy pozostały nietknięte, co to, działanie kolejnego wirusa? Albo scena w mikrofali, niby Snake'a przypala, co widać po rozgrzanym kostiumie, ale znowu nie widać tego po twarzy, żadnych poparzeń (to co ma na policzku było wcześniej). Pewnie zabrakło mocy w PS3. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 7 grudnia 2010 Opublikowano 7 grudnia 2010 Głupot jest więcej w filmikach, np Snake ma poparzoną gębę, ale wąsy pozostały nietknięte, co to, działanie kolejnego wirusa? NANOMASZYNY! Albo scena w mikrofali, niby Snake'a przypala, co widać po rozgrzanym kostiumie, ale znowu nie widać tego po twarzy, żadnych poparzeń (to co ma na policzku było wcześniej). NANOMASZYNY! Pewnie zabrakło mocy w PS3. nie prawda! to przez nanomaszyny! Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 7 grudnia 2010 Opublikowano 7 grudnia 2010 Nanomaszyny i Raiden w butach na obcasie! Przy okazji na koniec miał już w miarę normalne ciało, normalnie cyrk lepszy niż Robocopem. Cytuj
mrynk 110 Opublikowano 8 grudnia 2010 Opublikowano 8 grudnia 2010 NANOMASZYNY !!!! (Beef cake !!!! - wytł.: Cartman na sterydach w odcinku z Cathy Lee Gifford) Szkoda że prędzej skończę Uncharted 1 po raz szósty, niż MGS4 po raz drugi Potrzeba motywacji = Trophies...... I chyba jednak sporo piva Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 10 grudnia 2010 Opublikowano 10 grudnia 2010 Nie wiem jak można się zmotywować, by zagrać w to drugi raz, wiedząc co czeka dalej. Np Raiden w break dance'owym stylu rozwalający gekko. Przy okazji gekko przypomniałem sobie, że padały po strzale w nogi strzałkami usypiającymi. WTF? Cytuj
szawello 7 Opublikowano 10 grudnia 2010 Opublikowano 10 grudnia 2010 Nie wiem jak można się zmotywować, by zagrać w to drugi raz, wiedząc co czeka dalej. ja mgs4 juz ukonczylem 4 razy i mam zamiar wiecej. nie do konca wiem o co ci chodzi. To jest twoja sprawa ze dla ciebie to shit ja mam inne zdanie. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 11 grudnia 2010 Opublikowano 11 grudnia 2010 znajomosc serii i fabuły poprzednich odsłon cyklu nie pozwalają na granie w mgs4 z przyjemnoscia. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi