qraq_pk 371 Opublikowano 9 lipca 2019 Opublikowano 9 lipca 2019 (edytowane) tego tu chyba jeszcze nie było: TRZY I PÓŁ GODZINY dogłębnej analizy czemu mgs4 to pomyłka (ale też mówi co jest dobre) i do tego sporo przemyśleń i teorii na temat Kojimy i jego prawie "boskiego" statusu w branży. Edytowane 9 lipca 2019 przez qraq_pk Cytuj
Koci 0 Opublikowano 6 stycznia 2023 Opublikowano 6 stycznia 2023 Witam wszystkich. Po latach w końcu przeszedłem MGS4 na PlayStation 3. Znakomita gra. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz. Przy każdym z save'ów widnieje adnotacja "Ver.2". Co to za druga wersja? Druga wersja czego? Wiecie coś? W poniższym linku - do wglądu: screen z ekranu do save'owania z napisem "Ver.2". Dziękuję za pomoc. https://freeimage.host/i/mgs4.HIkRrWQ Cytuj
triboy 973 Opublikowano 6 stycznia 2023 Opublikowano 6 stycznia 2023 A to zmienił się opis po tym jak dodali trofiki? Cytuj
Koci 0 Opublikowano 6 stycznia 2023 Opublikowano 6 stycznia 2023 Nie wiem nic w temacie trofików, po prostu przeszedłem tę grę kilkanaście dni temu i zastanawia mnie, co to za "Ver.2"... Cytuj
Wredny 9 553 Opublikowano 6 stycznia 2023 Opublikowano 6 stycznia 2023 Ta gra dostała patcha po wielu latach, w którym dodano trofea (pierwotnie gry na PS3 wychodziły bez tego bajeru) i może to jest przyczyną takiego oznakowania Cytuj
SlimShady 3 384 Opublikowano 6 stycznia 2023 Opublikowano 6 stycznia 2023 Patch chyba sprawił, że grę można zainstalować za jednym razem. Bez gapienia się na palenie fajek, co chapter. Cytuj
Koci 0 Opublikowano 6 stycznia 2023 Opublikowano 6 stycznia 2023 1 godzinę temu, SlimShady napisał: Patch chyba sprawił, że grę można zainstalować za jednym razem. Bez gapienia się na palenie fajek, co chapter. Tak, to na pewno. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 6 stycznia 2023 Opublikowano 6 stycznia 2023 W sumie to chyba tyle, ta instalacja i trofiki to jedyne zmiany. Mimo że ostatecznie to ta sama aplikacja, to save'y z niespatchowanego MGS4 nie będą ci działać jeśli kupisz nową płytkę z MGS4 bo to "version 2.0" i chyba dlatego są tak podpisane obecnie. Jeśli miałeś grę przed patchem, to żeby zdobywać trofea musiałeś zacząć nową osobną grę. Kurde już zapomniałem ile było instalowania w tej grze oryginalnie, kiedyś to naprawdę były czasy że ludzie to akceptowali mdr. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 11 marca 2023 Opublikowano 11 marca 2023 Przymusowa instalacja co akt, średnio przez 8 minut. Hideo w ramach wytrwałości serwuje tę samą animację Starego Węża palącego cygarko i obowiązkowe info o szkodliwym wpływie palenia na zdrówko oraz atakach epilepsji. Tylko dla najsilniejszych. Szkoda, że nikt nie wpadł na pomysł remastera albo ten kod źródłowy jest tak ciężki i egzotyczny, że dali sobie luz. Cytuj
MEVEK 3 510 Opublikowano 12 marca 2023 Opublikowano 12 marca 2023 Jest jeszcze nadzieje po tym co konami teraz serwuje nam z marka Silent Hill. Mam nadzieje ze MGSy sa nastepne Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 listopada 2023 Opublikowano 24 listopada 2023 Korci mnie ostatni powrót do tej gierki, bo w sumie ma w sobie tony contentu do odblokowania i choć ilość cut-scenek przytłacza faktyczny gameplay Spoiler to akcje jak walka Rexa z Rayem, multum ciekawostek w mission briefings, muzyczka z iPoda, kumplowanie sie z rebelią i Snake co chwila łapiący się krzyż mają ten "kojimowski", sztampowy urok. Będzie chyba trzeba uśmiechnąć się do kogoś, kto ma jeszcze PS3. Cytuj
Suavek 4 689 Opublikowano 24 listopada 2023 Opublikowano 24 listopada 2023 Nie wolisz poczekać na kolekcję Vol.2 ? Wszystko wskazuje na to, że gra zostanie uwolniona z PS3. Też miałem ochotę przejść sobie grę ponownie czwórkę, ale poczekam na wersję PS5/PC. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 24 listopada 2023 Opublikowano 24 listopada 2023 Nie mieli w sumie żadnych umów licencyjnych a Kojimbo mówił, że gra wyszła na PS3 wyłącznie ze względu pojemności BD, bo Konami nie chciało dać kasy dla X360 (konieczność tłoczenia kilku płyt dla pojedynczej kopii). A sama gra działała na sprzęciu MS bez zarzutów. Cytuj
Pupcio 18 420 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca ehh musze kiedyś sobie odświeżyć chociaż dalej licze że w vol2 będzie Cytuj
Square 8 604 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca No powinno być, bo zamykać grę tylko na PS3 to tak średnio. Cytuj
Bzduras 12 520 Opublikowano 20 lipca Opublikowano 20 lipca Zobaczyłem nowe posty, serce zabiło mocniej, nadzieja na ogłoszenie Vol. 2 z MGS4 zapłonęła. Nienawidzę Was czasami 1 1 Cytuj
Bzduras 12 520 Opublikowano 28 sierpnia Opublikowano 28 sierpnia Oczywiście, że jestem tuned. Jestem gotowy wydać dwie i pół bomby za samo MGS4 na jakiejkolwiek współczesnej platformie 1 Cytuj
BRY@N 1 469 Opublikowano 29 sierpnia Opublikowano 29 sierpnia Też jestem ciekawy czy będzie bo w sumie tylko dla 4 ostatnio kupiłem PS3 żeby zagrać jeszcze raz. Cytuj
Bzduras 12 520 Opublikowano 11 września Opublikowano 11 września W dniu 28.08.2024 o 22:35, Szermac napisał(a): Bzduras stay tuned A wczoraj w sumie stwierdziłem, że nie chce mi się na nich czekać, pobawiłem się z emulgatorem i zgadnij, kto dzisiaj skończył pierwszy akt Spoiler Cudownie wrócić do tej gierki 2 1 Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 11 września Opublikowano 11 września No proszę. Dobrze już działa na rcps3? Cytuj
Wredny 9 553 Opublikowano 11 września Opublikowano 11 września W dniu 20.07.2024 o 15:30, Bzduras napisał(a): Zobaczyłem nowe posty, serce zabiło mocniej, nadzieja na ogłoszenie Vol. 2 z MGS4 zapłonęła. Nienawidzę Was czasami 1 Cytuj
Bzduras 12 520 Opublikowano 12 września Opublikowano 12 września 6 godzin temu, Dr.Czekolada napisał(a): No proszę. Dobrze już działa na rcps3? Bardzo dobrze. Jakieś pomniejsze graficzne glitche od czasu do czasu się zdarzają (typu "cień źle się załamał na obiekcie"), poza tym jestem w szoku jak dobrze to działa i wygląda. Cutscenki praktycznie z lockiem na 60fps, w gameplayu też rzadko kiedy zdarzy się drop. 5 godzin temu, Wredny napisał(a): W dniu 20.07.2024 o 15:30, Bzduras napisał(a): Zobaczyłem nowe posty, serce zabiło mocniej, nadzieja na ogłoszenie Vol. 2 z MGS4 zapłonęła. Nienawidzę Was czasami Na pociechę powiem Ci, że Okamura w ostatnim Metal Gear Production Hotline powiedział, że Vol. 2 się robi, a chwilę wcześniej w wywiadzie rzucił sobie takie coś: Cytat Now, in a recent interview with IGN to discuss the upcoming Metal Gear Solid Delta: Snake Eater, Konami producer Noriaki Okamura teased Vol. 2 and its inclusion of Metal Gear Solid 4.Asked directly about bringing Metal Gear Solid 4 to modern consoles, Okamura replied: “We definitely are aware of this situation with MGS4. Unfortunately we can't really say too much at the moment with Vol. 1 containing MGS 1-3 dot dot dot… you can probably connect the dots!" Także pozostaje tylko czekać, aż kajdany PS3 zostaną zdjęte z tego tytułu Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 12 września Opublikowano 12 września Patrząc w jakim stanie wyszło vol.1 to strach się bać o stan techniczny portu, który muszą robić od podstaw Cytuj
Bzduras 12 520 Opublikowano 12 września Opublikowano 12 września Do tego też się odnosił, wiedzą, że zjebali i nie ma miejsca na powtórkę. A samo Vol. 1 już niedługo dostanie paczyk, być może z podniesieniem rozdziałki - obserwuję od jakiegoś czasu SteamDB i praktycznie nie ma dnia, żeby nie dłubali nad tymi gierkami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi