Juchy 24 Opublikowano 3 października 2008 Autor Opublikowano 3 października 2008 (edytowane) tytul tematu jest zbyt ogolny i widac ze pomieszanie z poplataniem w tym temacie idzie, powinni go zmienic i zawezic, np. czy warto przerabiac by grac na piratach, to by bylo jasne o czym jest temat i o czym jest dyskusja... sama przerobka ma wiele znaczen, czy warto przerabiac? na co? na toster, na podstawke pod kufel... temu zapewne chodzi o przerobke w znaeczniu regionu co akurat nijak sie ma do tego tematu... matriks Twoje stwierdzenie: "przeróbka pozwala jedynie na odpalanie kopii w PAL'u" to jakies nieporozumeinie zmiana flasha nie ingeruje w region konsoli wiec konsola ma taki region jak miala wczesniej, a kto powiedzial ze to mzoe byc tylko wersja PAl? Edytowane 3 października 2008 przez Juchy Cytuj
Matriks_1111 288 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 matriks Twoje stwierdzenie: "przeróbka pozwala jedynie na odpalanie kopii w PAL'u" to jakies nieporozumeinie zmiana flasha nie ingeruje w region konsoli wiec konsola ma taki region jak miala wczesniej, a kto powiedzial ze to mzoe byc tylko wersja PAl? Uwielbiam Twoją uszczypliwość Widzisz... Kolega ewidentnie ma konsolkę w PAL'u, skoro mówi o graniu na kopiach, które nie są region free - to chyba oczywiste, że jeżeli przerabiamy konsolę w PAL'u, NTSC-U/J, to taka pozostanie - mój post był odniesieniem do tego jednego, konkretnego przykładu... Teraz wyraziłem się wystarczająco jasno? <_< Cytuj
Hlipo 3 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 nie Jeśli przerobimy tylko napęd to konsola nie zmieni regionu, a samą konsolę można przerobić tak by chodziły w niej gry z różnych regionów. Juchy coś takiego oferuje. Swoją drogą złapał ktoś za takie coś bana? Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 Nie warto przerabiac, sam sie o tym przekonalem Konsola padla i teraz musze kupowac nowa ktorej nie mam zamiaru fleszowac Jak bedzie uptade dasha mozliwe, ze posypia sie bany a konsola bez live'a nie jest nic warta Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 (edytowane) A po co przerabiałeś jak Ciebie tylko na GoWie widzę? :E Edytowane 3 października 2008 przez Fisiu Cytuj
Gość Beka Wnusiu Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 A po co przerabiałeś jak Ciebie tylko na GoWie widzę? :E Wlasnie tez o to mi chodzi, kupilbym od razu oryginalnego gowa za 100zl i mialbym grania na rok. Do premiery girsow 2 uzbieram 250zl, zakupie kolekcjonerke i tylko w to bede gral, flesz nie jest mi do niczego potrzebny Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 3 października 2008 Autor Opublikowano 3 października 2008 (edytowane) Uwielbiam Twoją uszczypliwość miło ale zauwazylem ze tak mam jak wstaje lewa noga Teraz wyraziłem się wystarczająco jasno? <_< spoks, tamtemu koledze to i tak nie wiadomo o jaka przerobke chodzilo dokladnie czy zmiane regionu czy pod kopie...albo myslal ze to to samo, a to dwie rozne rzeczy... Edytowane 3 października 2008 przez Juchy Cytuj
bartle 0 Opublikowano 6 października 2008 Opublikowano 6 października 2008 orientuje sie ktoś, gdzie w trojmiescie przerobie swojego x-a? Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 6 października 2008 Opublikowano 6 października 2008 http://allegro.pl/item452454589_prof_przer...ej_3miasto.html Wpisac to juz nawet za ciezko? <_< I tak odpowiem na zapas - jest sprawdzony. Cytuj
bartle 0 Opublikowano 6 października 2008 Opublikowano 6 października 2008 http://allegro.pl/item452454589_prof_przer...ej_3miasto.html Wpisac to juz nawet za ciezko? <_< I tak odpowiem na zapas - jest sprawdzony. zapomnialem ze posiadam naped liteona. usluga ktora mnie interesuje to swap na inny naped (przerabialny) i jego sflashowanie. oferte widzialem wczesniej ale wydaje mi sie ze oni sie tym nie zajmuja. Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 6 października 2008 Opublikowano 6 października 2008 W sobotę będąc w MM przy okazji spojrzałem na półeczkę z grami na Ps3(oczywiście ceny np. gta4 nadal 220 zł ). Obok starszy gościu przegląda gry na xklocka. Zagaduje krótko "(pipi), jak drogo!". On " bez kitu, idę właśnie zaraz sflaszować konsolę " chciał się upewnić w swoim zamiarze chyba hehe Cytuj
Velius 5 698 Opublikowano 6 października 2008 Opublikowano 6 października 2008 Uwielbiam Twoją uszczypliwość miło ale zauwazylem ze tak mam jak wstaje lewa noga Teraz wyraziłem się wystarczająco jasno? <_< spoks, tamtemu koledze to i tak nie wiadomo o jaka przerobke chodzilo dokladnie czy zmiane regionu czy pod kopie...albo myslal ze to to samo, a to dwie rozne rzeczy... W sumie potraktowalem temat bardzo bardzo ogolnie,mowiac dokladniej,jezeli zmiane regionu,mozna uznac za przerobke,to jak dla mnie ma to dla niektorych sens i nie widze w tym nic zlego. Jestem jednak przeciwny przerabianiu napedu aby np grac na kopiach,gry na x 360 nie sa juz az tak drogie,jest serwis aukcyjny oraz pchli targ,mozna naprawde pograc tanio,legalnie i nie trzasc portkami o bana.W ogole zauwazylem ze gry na konsole w porownaniu do sytuacji z przed paru ladnych lat,nie sa juz az tak katastroficznie drogie. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 16 października 2008 Opublikowano 16 października 2008 Mam Liteona i w sumie mógłbym wymienić czytnik na inny, ale nie zrobię tego z prostego powodu - mam mało czasu na granie, to już nie jest to co kiedyś, za czasów szkoły gdzie gry przechodziło się masowo. Z racji ograniczonego czasu, nie potrzebuję dziesiatek gier - jedna miesięcznie mi wystarcza (a oryginały, używki można kupić dosłownie za grosze) więc po co mam kombinować na siłę? No i w oryginała się ciśnie dopóki nie wysączy się z niego całego miodu. Cytuj
Diabeu 1 Opublikowano 18 października 2008 Opublikowano 18 października 2008 No i w oryginała się ciśnie dopóki nie wysączy się z niego całego miodu. Zalezy o kogo chodzi, jak jest dzieciak co ma mase kasy tez szasta grami i zadnej nie konczy. Przyklad z du.py podajesz. Ja mam backupy i jak gra jest dobra to i po kilka razy przechodze. (pipi)a mać, ile razy mam ci powtarzać że NIKOGO TO NIE OBCHODZI była umowa a ty się jej nie trzymasz, za złamanie słowa będzie kara Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 18 października 2008 Opublikowano 18 października 2008 Xbox porysował mi dzisiaj 2-tygodniową FIFĘ... I jak tu powstrzymać się przed przerabianiem? Cytuj
Hubert249 4 278 Opublikowano 18 października 2008 Opublikowano 18 października 2008 (edytowane) No i w oryginała się ciśnie dopóki nie wysączy się z niego całego miodu. Zalezy o kogo chodzi, jak jest dzieciak co ma mase kasy tez szasta grami i zadnej nie konczy. Przyklad z du.py podajesz. Ja mam backupy i jak gra jest dobra to i po kilka razy przechodze. (pipi)a mać, ile razy mam ci powtarzać że NIKOGO TO NIE OBCHODZI była umowa a ty się jej nie trzymasz, za złamanie słowa będzie kara przeklinać też , doładuj sobie konto panie Diabeł póki co, to twoje konto zostało "doładowane" ;-> [senti] Edytowane 20 października 2008 przez sentinel doładowanie konta Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 19 października 2008 Opublikowano 19 października 2008 Xbox porysował mi dzisiaj 2-tygodniową FIFĘ... I jak tu powstrzymać się przed przerabianiem? Niech Ci padnie konsola, zaraz wrócisz do oryginałów... Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 Ostatnia przerabialna seria wyszla chyba w maju. Cytuj
Mani 685 Opublikowano 20 października 2008 Opublikowano 20 października 2008 LiteOn'y są od bodajże 12 kwietnia 2008 (data produkcji konsol). Cytuj
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 22 października 2008 Opublikowano 22 października 2008 dostal ktos bana po tym przerobieniu tym najnowszym flaszem? pooooooooowoli zastanawiam sie nad przerobka ale to powoli i nic pewnego. jutro dwaj koledzy jada do wawy przerobic i zobacze jak im sie beda konsole sprawowac Cytuj
II KoBik II 2 635 Opublikowano 22 października 2008 Opublikowano 22 października 2008 Bana od razu tak się nie dostaje raczej, pewnikiem będzie to akcja masowa na większą skale, tak jak było to z betą Halo 3. Cytuj
D.B. Cooper 3 062 Opublikowano 22 października 2008 Opublikowano 22 października 2008 kiedy mozna sie spodziewac kolejnej masowej fali banow? Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 22 października 2008 Opublikowano 22 października 2008 pewnie przy premierze nxe Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 22 października 2008 Opublikowano 22 października 2008 Fable jużwyszło? Bo ja bym postawił, że przy premierze Fable 2 też moga banować jezeli co-op okaże się taki dobry. Czy aktualizacja NXE będzie miała coś do powiedzenia biosowi konsoli jak ktośby chciał ją sobie sflashować? Kusi mnie ta opcja nie tyle z możliwości grania na piratach, ale zrzucania gier na konsole i grania bez płyty. Wiem, że trzeba mieć płytkę w napędzie, ale spodziewam się, że niedługo wymyśli ktoś coś na kształt cracków z peceta, że bez płytki też pójdzie. Tak - jestem tak leniwy, że nieche mi sie zmieniać płytek :slinotok: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi