kamil_kik 0 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 Tomaszek- gdyby nie wzmożona chęć kupna w miarę dobrego auta to bym nie przerabiał.. Miałem naraz średnio około 14 gier, ale cóż kocham granie i nie zrezygnuje z niego, mimo że przez to staje się (pipi)ym piracikiem Cytuj
Tomaszek88 1 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 (edytowane) Tomaszek- gdyby nie wzmożona chęć kupna w miarę dobrego auta to bym nie przerabiał.. Miałem naraz średnio około 14 gier, ale cóż kocham granie i nie zrezygnuje z niego, mimo że przez to staje się (pipi)ym piracikiem Znam to. Sam to przechodzilem i w sumie tez chce kupic samochod, a ciezko jest pogodzic granie i odkladanie kasy na furacza szczegolnie w naszych realiach w ogole to moze ktos napisac jakie sa plusy i minusy przerobionej konsoli? Edytowane 1 listopada 2008 przez Tomaszek88 Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 W tym temacie Psychonaut swego czasu napisał o przeróbce xboxa 360 za pomocą chipa z jakimś przełącznikiem do wł./wył.. O co dokładnie z tym chodzi? Cytuj
kold 8 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 No sa jakies czipy do 360ek. W kazdym razie na pewno byly. Wlaczasz czipa i masz przerobiona konsole. Wylaczasz i masz nieprzerobiona jak to bylo za starych czasow z pierwszym Xem. Pogadaj z Juchym. Cytuj
Tomaszek88 1 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 hyhy A ja się właśnie dowiedziałem ze jestem posiadaczem nowej konsoli z napędem liteona wiec nawet jak bym chciał to go nie przerobie Cytuj
Tomaszek88 1 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 hyhy A ja się właśnie dowiedziałem ze jestem posiadaczem nowej konsoli z napędem liteona wiec nawet jak bym chciał to go nie przerobie Niby czemu? 3 stowki +/- i sprawa zalatwiona, nehehehe. Kazda konsole da sie zmodowac o ile juz cos sie nie zmienilo, tylko, ze teraz juz nie ma bata zeby M$ sie nie skapnal, ze ktos grzebal w konsoli i pewnie gwarancji nie uzna. ;] Dlatego wole jej nie przerabiac Cytuj
Tomaszek88 1 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 te nowe modele chyba nawet nie są jeszcze sprawdzone jak z awaryjnością, a jednak za dużo zbierałem na ta konsole żeby jeszcze w nią wkładać kasę I tak nie lubię piracić. Kiedyś jak miałem PS2 to miałem co prawda konsole przerobioną ale grałem tylko w gry które posiadałem, robiłem kopie oryginałów co by nie męczyć normalnych płytek Cytuj
Texz 670 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 I bardzo slusznie czynisz, te nowe konsole narazie oplacac sie nie przerabia - nie ma bata zeby serwis nie cyknal, ze konsola byla przerabiana. Trzeba czekac az wymysla cos lepszego, albo smigac po hipermarketach i szukac starszych wersii, ale te z natury sa wadliwe wiec hmmm - na chwile obecna z przyczyn bezpieczenstwa lepiej nie modowac boxow i uzywac legalnego softu. :idea: Jak się już przerobi, to chyba nie za bardzo człowiek myśli, żeby ją później jeszcze opychać do oficjalnego serwisu MS. Choć różnie ludzie kombinują. W sumie większość serwisów daje możliwość modyfikacji chłodzenia konsoli i zabezpieczenia jej przed przegrzaniem za pomocą jakiś klejów czy kij wie co tam jest. Więc serwis MS chyba już nie jest w tym momencie konieczny. Cytuj
Tomaszek88 1 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 masz fart Oby te nowe wersje były dużo lepsze Ale domyślam się że posiadasz konsole przerobioną? Cytuj
Tomaszek88 1 Opublikowano 1 listopada 2008 Opublikowano 1 listopada 2008 Wpadaj ja dorwalem wlasnie CoD4 i calakuje go Cytuj
Radiell 0 Opublikowano 2 listopada 2008 Opublikowano 2 listopada 2008 A mam takie pytanie czy przy obecnych flashach nadal sa bany na xbox live? Jeśli tak to czy da sie zrobic coś takiego że keidy chce grac na piratach flashuje naped i gram a kiedy chce pograc przez live podmieniam soft na orginalny i gram na orginalnej gierce? Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 2 listopada 2008 Opublikowano 2 listopada 2008 Nikt do końca tego nie wie. Prawdpodobieństwo bana jest dalej. Poczekaj do 19 listopada. Cytuj
WisnieR 2 735 Opublikowano 4 listopada 2008 Opublikowano 4 listopada 2008 Jest jakakolwiek możliwość, żeby sobie oglądać DIVXy na przerobionym 360? Rozumiem, że jak go podepne do neta aby ściągnąć kodeki czy co tam trzeba to z punktu dostane bana? Nie mam kabla żeby podłączyć PC do TV a tak to tylko do konsoli i oglądać. Help! Cytuj
SNESiak 4 Opublikowano 5 listopada 2008 Opublikowano 5 listopada 2008 A co za problem kupić kabel, wydaje mi się że to mniej problemu niż kodeki, których bez połączenia z live nijak nie uzyskasz. A to czy dostaniesz bana zależy od wielu czynników, m.in od tego czy grałeś na cichych kopiach itp. Cytuj
WisnieR 2 735 Opublikowano 5 listopada 2008 Opublikowano 5 listopada 2008 (edytowane) Chodzi o wygodę i estetykę. PC mam praktycznie na przeciwległej ścianie i raz, że ciężko taki długi kabel dostać to dwa, że nieładnie wygląda kabel biegnący przez cały pokój A tak to tylko włączam na X'ie i oglądam. A chodzi mi głównie o to czy dostane bana przy pobieraniu kodeków? Nie podłączałem pudła do neta jeszcze i w nic nie grałem i nie mam zamiaru. Głównie chodzi o to, żeby pobrać kodeki i mieć z tym spokój. To co da się ? Edytowane 5 listopada 2008 przez WisnieR Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 5 listopada 2008 Opublikowano 5 listopada 2008 Mam takei teoretyczne pytanie. czy jeżeli bym teraz przerobił ixa to czy potem będę mógł bezproblemowo wgrać do niego NXE, a właściwie zmodyfikowaną wersję NXE? POdobno pierwszy X był dzięki takiemu zabiegowi niezłą maszynką multimedialną. Mi chodzi o coś w rodzaju cracków do gier. Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 5 listopada 2008 Opublikowano 5 listopada 2008 nie, raczej nigdy nie bedzie zmodyfikowanego NXE Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 5 listopada 2008 Opublikowano 5 listopada 2008 Skąd taka pewność? Ile to juz robioono zabezpieczeń itd a i tak zostały złamane Moze juz niechodzi o możliwość modyfikacji NXE, ale coś na kształt stealh patcha(crack umożliwiajacy odpalanie gr bez płyty), który juz tam jest. Ale na to i tak chyba przyjdzie jeszcze nam poczekać. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 5 listopada 2008 Autor Opublikowano 5 listopada 2008 cos sznurek za bardzo w oblokach bujasz X360 nie zostal jeszcze zlamany jego system a jest juz 3 rok na rynku i nic nie slychac by ktos sie tym zjamowal wiec tym bardziej nie ma zadnych przeslanek by myslec nad jakimikolwiek dashami nieoficjalnymi Cytuj
adi_sc 0 Opublikowano 7 listopada 2008 Opublikowano 7 listopada 2008 witam, ja również jak wszyscy miałem dylemat czy przerabiać (przeróbka nawet napędu liteona to koszt 300 zł , czyli w sumie 2-3 gier) ale zdecydowałem sie że nie warto po 1-sze tracić gwarancji, nie bać sie o zbanowanie na xbox live itp. a patrząc na aukcje internetowe oferujące naprawe konsoli można wiele wywnioskować, że po przeróbce ludzie mają problemy i bany, wystarczy spojrzeć na przykładową aukcje http://www.allegro.pl/item467710423_profes...o_i_pewnie.html wiec wybór należy do was. Pozdrawiam Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Da sie flashować opusy? Cytuj
Mani 685 Opublikowano 25 listopada 2008 Opublikowano 25 listopada 2008 Jeżeli nie masz LITEONa to sie da. Cytuj
sznurek 10 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 Jeszcze jedno głpie pytanie - lepiej przerrobic ixa z 2005roku, czy dojechać go, wymienić na Opusa i dopiero wtedy przerabiać? Jestem a taką opcją, ale brat chce już, teraz, od razu :\ No i czy nieoficjalne serwisy dysponują opusami na wymianę, czy byłbym skazany na to samo stare gów...? Cytuj
Fisiu 4 Opublikowano 26 listopada 2008 Opublikowano 26 listopada 2008 Hm, x360 z 2005 to mała bomba. Nawet jutro może się wysypać. Jeżeli brat nalega, powiedz żeby znalazł sobie zajęcie. A ty sam graj na oryginałach do końca gwarancji i tyle. Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 27 listopada 2008 Autor Opublikowano 27 listopada 2008 (edytowane) Da sie flashować opusy? a niby skad mialbys miec tego opusa? na 99,99% nie dostaniesz nigdzie opusa ani MS Ci go nie da po naprawie calyczas z tego co widze co MS przysyla to tylko xenony z epoxy na ukladach i heatpipe na gpu... opus to byla ciekawostka chyba bo jak dotad nie widzialem 100% opusa zeby ktos dostal u nas... Edytowane 6 grudnia 2008 przez Juchy Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi